några tankar på väg hem från moa

av någon anledning känns det som att det här är slutet. jag vet inte. jag är med, men känslan av att bli lämnad är så stark, slår ut allt annat.. jag vet ju att det inte är så! jag har massor kvar, och bara för att en vän flyttar hundra mil bort betyder inte det att vi aldrig mer kommer ses. verkligen inte.

men jag pratade med lin härom dagen. sist vi hördes mer än "hur är läget, bra, själv?" var i vintras innan personalmötet och andreas avskedspils. över ett halvår.

jag tror det handlar om att jag skyddar mig. beskyddar mig från saknaden av att inte ses varje dag, höras varje dag, från den besvikelse som blir kvar när närheten man haft plötsligt inte längre existerar. visst gör det ont när knoppar brister, och en dag försvinner jag ur dina ögon som en svår och jobbig grej.

jag är rädd för ensamheten och för det tomrum som lämnas som små spår. jag avskyr det här. hatkärleken till oslo växer sig starkare än någonsin när vän efter vän beslutar sig för att gå vidare, lämna denna flyktiga stad, och jag står kvar och stampar på samma fläck. dag ut och dag in.

jag saknar dig fast du inte ens har åkt än. nu är det 50 dagar tills vi ses och jag ska försöka att räkna ner utan saknad, men med längtan efter en av dom finaste människorna jag vet.


bu för idag

en dag av borden. borde duscha. borde klä på mig. borde städa rummet och betala räkningar, diska, tvätta sista tvätten och plocka undan madrassen och lakanen jag lånat av ylva. borde ringa maria och hämta min kamera. istället sitter jag fortfarande i morgonrock, fast jag varit vaken i fyra timmar. kollar på "vem vet mest" på tvåan och stickar. tittar på folk som går omkring i blåsten utanför fönstret.

igår var det avskedsfest för moa på den gode café. jag hade skrivit en fiffig sång som kristin la stämmor till och som vi spelade upp för henne på ipoden. vi åt tapas och drack sangria och sen dansade vi på blå i några timmar. till slut var det bara jag och mari kvar och vi promenerade hem i natten, kramades länge och jag fick fina ord slängda över mig. bra kväll.

idag tillåter jag mig att känna mig lite ensam eftersom kristin som varit på besök sen i onsdags nu har fortsatt till dublin. det har varit fint att ha henne här, min lilla bästa. tryggt och säkert, på något sätt, för hon känner mig och jag känner henne och allting är redan så självklart. tillåter mig att vara ledsen för att moa ska flytta och sakna henne fast hon inte åker förrän om en vecka. det kommer bli tomt utan henne. jävligt tomt.

 




mitt älskade k och jag utanför den gode café


någon börjar vänja sig

lagom till att jag lämnar tillbaka mina små skatter här på solli till deras rättmätige ägare har en viss fröken bestämt sig för att jag är helt okej. ikväll kom hon och la sig i mitt knä! under åren vi känt varandra har detta hänt EN gång tidigare. "KORS I TAKET!" som min kära mor hade sagt.


beviset. jag och fina, lilla alice.


musketörer

JAG ÄR SÅ PRODUKTIV! när jag var yngre, mer kreativ och även mer deprimerad fick jag utlopp för allting genom att skriva musik. det slutade jag dock med ungefär 2008 och har sen dess (bortsett från sången jag, johanna och sofia skrev till ann-katrin och lena som avskedspresent när vi lämnade são paulo) inte plitat ned en enda liten not. nu, däremot, på mindre än två veckor har jag knåpat ihop inte mindre än TRE låtar! och fan vad skönt det är att skriva lite igen. kvaliteten behöver vi inte prata om, men jag är fan så nöjd att få ur mig någonting över huvud taget. bjuder därför på senaste slagdängan, siktar på svensktoppen mot sommaren.. he he he.



musketörer

vi var som ler och långhalm
som löv som sprakar i april
vi var två musketörer
hand i hand och tätt intill

och du var lätt och ledig
medan jag var mörk och ganska svår
vi blandade blod och svor att
samma nu liksom igår

jag gick väl runt i cirklar
kanske som i en film
när man är långt där nere
och nån vill hjälpa till

och du var glad och solig
lärde mig bli som du
men hon jag hade kärast
var är hon, vem är hon nu

jag undrar hur du har det
och vart har du blivit av
vem som får hålla handen
när allt har gått i kras
jag undrar vem du blivit
och vad som händer sen
varför du inte skrivit
och om du kommer hem

vem har du sällskap hem med
vart har du sällskap till
vem lägger armen om dig
vad är det som du vill
och om du tänker på mig
då när det blivit kallt
har du nån annan hos dig
som kan få dela allt

visst är det ganska konstigt
att hon som var bredvid
och som fick skåda djupet
inte kan finnas mer


den här går ut till våra saknade vänner

alltså. någon kan ju undra vad jag gör uppe i ottan. någon kan ju undra vad jag gör uppe i ottan EN SÖNDAG då jag dessutom (eller, as always) är ledig och har festivalat i tre dagar. jag har inte ens dygnat utan faktiskt sovit hela två timmar. he he he.. jag vill dö.

lista på saker man får stå ut med efter bra dagar like these:
1. muntorrhet. förjävligt.
2. törst!
3. illamående, efter att p.g.a. punkt numero dos hällt i sig två liter vatten sådär på rak arm.
4. spasmer. jag sitter i skrivande stund och skakar och rycker som ett litet löv. tjo!
5. sömnbrist. kan inte skylla på någon annan än jag-et och mig-et.

ja, och för dig, någon, kan jag ju berätta att jag åker hem till oslo idag. bokade första tåget hem och nu är det bara 40 minuter kvar så sitter jag på det till stockholm åtminstone. åh. om jag inte har avlidit innan denna dag är slut är det ett under. allt jag kan (och VILL) tänka är sova. sova. sova.

här hade jag tänkt lägga in en fet bild på kristin, jossan och mig från i fredags, men eftersom den här datorn och internet hatar mig går inte det. your loss! måste sluta skriva innan jag kan addera skrivkramp på min lista. ehehehehe. okej. serious. hej då.



uppdatering: den feta bilden!


URF

dricker cider och väntar på att kristin ska sluta jobba. fyller ögonen med droppar för att linserna ska sluta suga sig fast i ögongloberna. lyssnar på kapten röd och peppar!

by the way, saker som är skitbra när jag känner mig ful som ett as: 1. josefins bulls-linne som hon med all säkerhet aldrig får tillbaka. 2. att min lugg numera funkar fint att ha i mittbena och alltså löser allting. hurra!


FY FAN VAD DET HÄR BLIR BRA!!!

sysselsättning

det var ju tusen år sen jag skrev något här, men bättre sent än aldrig.. eller? mitt liv rullar på, folk flyttar hem och härifrån och vår lilla klunga blir mindre och mindre. i fredags firade vi fridas sista kväll i oslo. på torsdag flyttar linda och om två veckor är det moas tur. separationsångesten är.. ja, total!

sommaren har ÄNTLIGEN kommit även till vårt oslo och måste utnyttjas. var ut i fredags, som sagt, även i lördags och trots att jag vaknade klockan två i söndags och inte har varit så sliten på flera år tog jag mig ut på balkongen och sov vidare. två timmar senare hade jag en fantastiskt knallrött ansikte.. fagert! igår följde tora med mig hem till løkka, vi drack öl på min bakgård och senare joinade maria för singstar. mysigt som fan, och ikväll fortsätter temat mysigt i form av öl med johanna och carl johan som är på besök i oslo! jag planerar att ta med dom till ryes (kryssar alla fingrar och tår i hopp om att det inte ska vara proppat.. som det med stor säkerhet är..) och tre öl för 100:-. blir fett.

hittade en lista också, och som den tvångstankade brud jag är är jag ju bara tvungen. håll till godo!

1. värsta känslan?
dåligt samvete, skam, ångest över något man inte kan definiera.

2. bästa känslan?
sån där ren och skär lycka när man bara känner att livet är så jävla värt!

3. din första tanke när du vaknar?
något i stil med, "ööööööhh.. har jag tid att snooza? JA."

4. vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?
viva la vida.

5. har du någonsin varit kär?
en gång.

6. vad har du på väggarna i ditt sovrum?
vykort och stora framkallningar av foton.

7. vad har du under sängen?
kartonger, en trasig guitar hero-gitarr, en plastlåda med diverse.

8. tittar på?
web-tv, om jag tittar på något.

9. lyssnar på?
sommarpratarna.

10. vad åt du senast?
tuggummi. igår åt jag knäckebröd med smält ost. hehehe.

11. om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem skulle du välja?
ghandi!!!

12. vad stod det i ditt senaste mottagna sms?
åh, typ "två dagars försening av sms? ;) nu ska jag iväg och köpa båtmotor. spännande!"

13. vad vill du bli när du blir stor?
cool.

14. hur skulle dina vänner beskriva dig?
snäll, omtänksam och ganska rolig med en släng av adhd och aspbergers. typ? he..

15. vilket är ditt lyckligaste ögonblick?
ska man veta det?

16. vad skulle du vilja vara världsmästare i?
scatting vore fett!

17. vilken kroppsdel klarar du dig utan?
skulle väl vara dubbelhakan då!

18. vilken superkraft vill du ha?
teleportering, helt klart. eller kanske vara asstark. eller supersmart.

19. vad är du beroende av?
kaffe. KAFFEEE.

20. vad skulle du ta med dig till en öde ö?
bikini.