å, det ligger i luften!

alltså, det här är ju lite spännande. här sitter jag, 10 000-tals meter upp i luften och skriver! dagens teknik, va. vid gaten träffade jag emma också, vi trodde att vi skulle åka olika flyg, men tydligen inte! bra att få sällis under tråkig väntan och långa flygtåg.

welllll. har väl egentligen ingenting vettigt att skriva. det blev utgång i söndags och jag fick hänga med min kristin och anton och krama bella och linda en snabbis. var fint! och jag, agnes och emma som hade skojat om att vi inte kunde vara ifrån varandra och tänk vad knäppt om vi skulle fira juldagen ihop - agnes kom och hängde på oss redan på förfesten och så gick vi till hijazz och mötte upp emma. haha, mina söta tjejor!

kanske ska bjuda på en bild på mig själv i stundens hetta?! vet att ni längtar. nu fick jag lock för öronen så ska tryckutjämna lite. hehehe. ha det!


FÄRDIG

dag 25 - en låt som får dig att skratta
ellinor, bella och anna - ni vet varför!


dag 26 - en låt du kan spela på instrument
en av två låtar jag sjöng på min kusins bröllop i somras. oh, sweet memories!


dag 27 - en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
en av många. sen är ju josé grym och jag vill gärna vara lite grym jag med.. ehehe.


dag 28 - en låt som får dig att känna dig kulturell
ja, haha.. men fantastiska sigur rós.


dag 29 - en låt från din barndom
jag och syrran växte upp med proggföräldrar i ett vänstervridet hem,
med sossarnas demonstrationståg varje första maj
och afzelius, wiehe och nationalteatern ständigt i högtalarna. vilka tider!


dag 30 - din favoritlåt från den här tiden förra året
jag hade just kommit hem från fyra varma månader i sydamerika
och lyssnade bara på julmusik. och såklart, framför allt jöback.

jul -11

long time, no see! december har gått fort, rusat förbi. jag har jobbat mycket, pysslat mer och myst i mitt svinkalla rum, under filtar och vid element med gamla julkalendrar och varm choklad. kjempe koseligt! i förrgår gick jag upp klockan fem för att ta flyget till stockholm halv åtta. sen gick dagen i ett. klockan elva var jag på plats hos bästa ellinor för mannagrynsgröt, kaffe och lite gos med hennes zoo (två marsvin och två hamstrar). cyklade därifrån för att 13.30 befinna mig på ragdolls och uppfräschning av håret hos josefine. det är så sjukt värt att komma in och säga "du kan väl fixa utväxterna" och ge en halvkass beskrivning av hur jag vill ha frippan, och så gå därifrån och se ut precis som jag vill! det finns en anledning till varför jag åker femtio mil för att klippa mig, haha.. hon vet vad jag gillar och passar i, men så är det väl inte så konstigt heller när jag nu har klippt mig hos henne i.. oj, över sju år! well, efter frisören tog jag bussen till fanny i vassunda för lite kvalitetstid, och när jag väl stupade i säng runt tio-tiden var jag så trött att jag grät mig till sömns, haha..

igår var som julafton brukar. evelina och patrik kom hit, vi åkte till kyrkogården och hälsade på fred och mormor och morfar, åkte hem och åt grötlunch, såg på kalle anka, vilade lite till "kan du vissla johanna?", åt middag, drack avec utan kaffe och öppnade julklappar i tre timmar. i år var högen under granen större än på länge - jag som trodde att klapparna blev färre och färre ju äldre man blir?! icke. fick en massa fina saker, som påslakan med kossor på, böcker, fina trosor, lite kläder, brandsläckare och brandfilt (haha!), ljus och en ritplatta (!!!). och idag åkte jag och pappa på mediamarkt:s mellandagsrea och införskaffade en macbook pro till mig.. wiii! ägnar dagen idag i sängen med en mysig julkatt och en ny dator i knät.

ikväll ska jag, mamma och pappa (som traditionen bjuder) till salabackskyrkan och sjunga julmusik. sen möter jag förhoppningsvis upp kristin för sällskap till anton, för annars hittar jag inte dit, och så får vi se vad kvällen utvisar. blir nog bra!

god jul!

nyklippt och nyfärgad! tack josefine!


dag 23 +24

dag 23 - en låt du vill ha på ditt bröllop

jag vet att den här låten egentligen är ganska sorglig,
men alltså.. samtidigt rätt amazing. ah!


dag 24 - en låt du vill ha på din begravning

fina lilla låt.


a verrrrry, merrrrry

jobb! vi lyssnar på julmusik, fast det regnar ute. klockan ser ut som den är sju på kvällen. är lite mysigt ändå. jag och millan dricker cola och hänger runt. ingen annan har kommit. det är för att ingen annan har börjat än. alla kunder håller sig inne, det gör dom rätt i. igår var det röj, idag är det mindre röj och jag blir lite orolig när tänker på att jag nog lovade sara att hänga med henne och fia ut ikväll.. hm. tror jag borde våldgästa emma och hänga framför ovärda tv-program istället. jag ska ju faktiskt jobba imorgon! weeell. back to work!








det här var jag och emilia igår:


och här är vi idag, slagna kämpar:


dag 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

alltså.. okej, såna här listor är roliga, men jag har tydligen inte minnet/tiden/lusten/orken som krävs. därav detta uppehåll som min kära syster så fint påpekade med ett "vad har hänt med din blogg?!" så, ja. here we go.


dag 16 - en låt som du brukade älska men nu hatar


alltså, hata är väl lite väl starkt, men en period lyssnade jag på den här låten 24/7,
lärde mig den utantill och ned till varje not på piano och sen tog det stopp.
enda positiva med den här låten är väl att jag tänker på crazy carro, mimandes till denna.


dag 17 - en låt som du ofta hör på radio


haha, jag lyssnar aldrig på radio, men enligt digilistan på p3 - den här!


dag 18 - en låt som du önskar du fick höra på radio


detta fantastiska uppsala-band med ingrids bror staffan i spetsen. faaa!
förresten är ju videon bara to die for.


dag 19 - en låt från din favoritplatta


coldplays x&y med alla dom bästa låtarna. smälter lite.


dag 20 - en låt du lyssnar på när du är arg


fantastisk skrikmusik. grym städmusik också, faktiskt.


dag 21 - en låt du lyssnar på när du är lycklig


åh! låten som får mig att fatta att livet är ganska amazing ändå.


dag 22 - en låt du lyssnar på när du är ledsen

 
egentligen hade jag velat ha två låtar här,
denna och
lill-babs tolkning av eldkvarns hålla huvudet högt.



HOPPAS DU ÄR NÖJD NU, SIS, DET HÄR VAR FÖR DIG!