vi kommer alltid ha paris

det regnar ute. spöregnar. jag har sovit två nätter hos linda och per, kollat till katterna och njutit av att ha en hel lägenhet för mig själv och inte bara 25 kvadrat. nu undrar jag lite hur jag ska ta mig till jobbet? grämer mig över att jag faktiskt tog med gummistövlarna härifrån och lämnade hemma igår, för att jag skulle slippa bära på dom idag. bra tänkt, isabell, nu när gatorna svämmar över, bra tänkt!

för övrigt var det tänkt att jag och emilia skulle hänga med tora och hennes vänner på examensöl igår. vi lyckades inte, haha. drack ett par öl hos emilia och en drink hos mig innan vi kom fram till att vi faktiskt inte skulle ta oss till gänget. hamnade på ryes istället, det sköna lilla 50-talshaket på olaf ryes plass, gjorde mig egentligen ingenting. bra sällskap, bra musik, bra personal - tills dom leggade oss och bad oss gå för att emilia inte fyllt 22 än.. ha!

och så har jag tydligen blivit antingen allergisk eller förkyld under natten för jag nyser som en gnu. hoppas på sistnämnda.

 

  
alice och mehmet, mina bff's dom senaste dagarna.
en som leker bebis, en som kollar regn.


two birds on a wire

kollar på kulturnyheterna och dricker vin. orkar inte laga mat, knaprar nötter och isolerar mig i bubblan, i min låga sinnesstämning och med mina tankar. pratar med lena från são paulo och försöker förlika mig med mig själv. väntar på att komma till någon slags insikt om vad det är jag borde göra, vad det är jag ska förändra för att inte hamna här. varje dag, alla dagar, är som en slags väntan inför vad som komma skall. när kraschen ska komma - som den alltid gör. förr eller senare. åh. livet alltså.

och samtidigt som jag känner mig helt miserabel här där jag sitter vet jag att det är just precis sånt här jag behöver. ett glas vin, lite deppig musik och ett stort fönster med en stor fönsterkarm och utsikt över gatan.


oh happy day

äter middag bestående av yoghurt och 100% puffat havre. jag vet knappt vad havre är, men det smakar som osockrade kalaspuffar. och eftersom det är 100% måste det ju vara relativt nyttigt. så får jag bara i mig sockret från yoghurten. woop.. försökte fråga syrran vad man äter till middag och fick svaret "fråga inte, vi är sämst.." och ett "typ" på när jag kollade om det är okej att äta knäckebröd eller filmjölk till middag. man gör som man lär!

stack ut och sprang efter jobbet. skulle förbi tøyen och mata katterna, men när jag stack nyckeln i låset möttes jag av per! tydligen var trion redan hemma och jag fick krama kusin lite och en skymt av lilleman. ett tre dagar gammalt öra och en tre dagar gammal hand. alldeles hög av bebis och liv kutade jag sen tjugo minuter till, sprang vilse och vilse igen innan jag till slut hittade hem. trött i huvud och trött i kropp men alldeles, alldeles tillfreds.

(mindre bra är att jag precis råkade ha sönder mitt soffbord och till råga på allt smällde mina redan jogg-trasiga och blåa knän i bordskanten. ajajaj!)


uppdatering från ett regnigt oslo

av någon anledning känns det som att jag är bakis idag. är så van att söndag är lika med sliten att jag har fantomkänslor av seghet, illamående och törst. haha! ändå var det en lugn kväll igår, efter jobbet hängde jag med emilia, chillade vid fästningen och vid slottet och när jag kom hem vid halv fem var jag så sliten att jag fick gå och lägga mig. sov i två timmar och hängde sen med min dansmatta resten av kvällen. bästa inköpet på länge!

emilia ringde och väckte mig imorse och vi tog en promenad till linda och per och matade katterna. (ÄNTLIGEN har deras lilleman ploppat ut och under tiden dom är kvar på sjukhuset är jag kattvakt. jag längtar tills jag får träffa honom, bebisen!) hela förmiddagen sen har vi hängt på ryes med linnea och druckit kaffe. skön söndag. resten av dagen ska jag dansa dansmatta och kolla ikapp på big brother. fett.

OCH! jag höll ju nästan på att glömma! fick ett sms av min kära syster igår: "störst av allt är kärleken. vi har nu förlovat oss! fryksås 21/5-11. älskar dig!" GRATTIS, FÖR FAN! nu väntar jag bara på kidsen.

over 'n out.


soliga saturday!

trött morgon, motig morgon. lilla bok sover på soffan och jag står nyduschad och halvnaken vid garderoben, river ut kjol efter kofta efter klänning efter byxa på golvet i jakten på något att ha på mig. det är en sån dag idag, vad jag än tar på kommer jag inte känna mig bekväm. allting är antingen för tight, för löst, för fult, skitigt eller luktar för mycket tvättmedel för en nyvaken nos (ja, jag missbrukar tydligen både tvätt- och sköljmedel..).

om en kvart måste jag gå hemifrån för att komma i tid till jobbet och jag har inte ens fönat färdigt håret. oj.


en gammal överexponerad vinterbild på lilla bok och mig


@work

på jobbet, 1.5 timme kvar och har min sista kvart av lunchrasten. har varit sjukt mycket att gøra nu på eftermiddagen och jag har sålt sjukt många par skor. bra gjort, isabell!

saker som gør livet vært i denna sekund:
jag har køpt en dansmatta och ett dansspel till ps3,
efter jobbet tar jag trikken till majorstuen før att køpa ps3:et jag væntat på så længe,
att hænga med emilia och snacka och snacka och snacka ikvæll
och så ett jævligt skønt stælle att jobba på med størt bra mænniskor, såklart!


avslutar med en nice bild på mig och 17 mai-brudarna.
från vænster: ylva, jag, emilia och linnea.


välkommen livet!

det är så lätt att glömma, men ibland går det upp för mig vad jag gör här, varför jag stannar i oslo och fortsätter jobba på random jobb fast jag fyller 23 i höst och alla mina vänner börjar plugga. egentigen är det enkelt, jag älskar ju den här staden! jag älskar det här livet! jag älskar allt och alla runt omkring mig och vill inte ändra på någonting! idag var jag på väg hem från mataffären när det plötsligt började spöregna, hagla och jag blev dyngsur på två röda. det gjorde ingenting, tvärtom, jag skrattade och skuttade och fast jag var blöt inpå trosorna och iskall när jag kom hem var jag så jävla glad.

små minnesbilder. en springtur längs akerselva, adrenalinstinna ben och gladmusik i lurarna. moa och morgonkaffet i solen i min bakgård. rödvin ur plastmuggar i en park en vanlig vardagkväll. lindas min när hon öppnar paketet med mina hemstickade bebiskläder. emilia och jag på sensation white, alldeles lagom fulla och vita kläder som blivit fläckiga av innehållet i självlysande pinnar. en fruktansvärt lång tågresa som ändå är fin för min bästa vän sitter bredvid. ylva och jag den där galna, otippade, sjuka och fruktansvärt roliga torsdagkvällen när vi bara sov två timmar. jag har så mycket, jag måste bara komma ihåg det. alltid.

så - ny glädje, nya mål och nystarter (som jag tror på så jävla hårt) kräver ny blogg. farewell till ångest, depressioner, asocialitet och paranoia - välkommen livet! den här sommaren ska bli den bästa på länge.