tvånget

jag har ganska många tvång. eller, tvång och tvång, men saker jag allra helst gör för att slippa obehagskänslor. allt från triviala ting som att gå på samma sida om lyktstolpen som mitt sällskap eller knacka mig i ryggen tre gånger när jag gått på en brunn till mer tidskrävande nojor som att kolla om ytterdörren är låst varje gång jag går förbi, att alltid pumpa tvål tre gånger när jag tvättar händerna och alltid tvätta tre gånger på rad eller torka toalettringen exakt tre varv innan jag vågar sätta mig - detta även på toaletten hemma och om jag VET att det var jag som var där sist!

ett av dom mer lättsamma tvången är listor. jag blir ju knäpp av alla dessa jag hittar och fyller i, men.. ja, må man så må man, som vi säger i detta vårt lilla land! håll till godo.

nämn något som gjorde dig glad idag: big smile day och 30% på hela cubus!
vad gjorde du kl 08 imorse: snoozade. fan vad skönt.
vad gjorde du för 15 min sedan: serverade skor till nöjda kunder.
det sista du sa högt: "det är en tommy hilfiger? ja, den kommer!"
vad har du druckit idag: kaffe, kaffe och vatten.
vad var det senaste du åt: plocksallad på groddar, isbergssallad, kikärtor, majs och fetaost.
vad var det senaste du köpte: en assnygg korallfärgad oversize-tröja (på 30% såklart).
vad är det för färg på din ytterdörr: vit.
vad är det för väder hos dig nu: jättefint höstväder med sol och 20 plus! bitter tjej som jobbar..
godaste glassmaken: åh, hm.. allt som inte har bitar i sig eller smakar jordgubbe!
tror du på kärlek vid första ögonkastet: jag vill gärna tro, men pessimisten i mig säger nej.
drömmer du mardrömmar: det händer.
trivs du med ditt jobb: allt som oftast!
favoritklädsel: strumpbyxor med en liten kjol och en STOR tröja.
favoritlåt just nu: en av dom, in the army now - status quo.
vad ser du om du tittar till höger: reklamerade skor.
vad gör dig glad just nu: att sis och patrik sitter i bilen på väg hit!
vad ska du göra härnäst: jobba klart, sen dricka öl på sosialen.
höger- eller vänsterhänt: höger.
humör just nu: kaffestinn men egentligen ganska trött.
favoritgodis: choklad eller sura citronläppar.
kläder just nu: svarta strumpbyxor, svart kort kjol, min nya tröja (se ovan) och svarta kängor. till det, vinröd hemstickad mössa, svart skinnjacka och svart hals. fan vad hård jag är idag. för den som är interested, alltså.
höstplaner: hälsa på moa i århus och fylla år, hade jag tänkt.
hur många kuddar sover du med: två, fast en åt gången.
spelar du något instrument: piano och gitarr. kung av sand på munspel.
morgon- eller nattmänniska: natt.
är du kittlig: nej.
snarkar du: bara när jag är full, annars pratar jag.
stjärntecken: skorpion.
äckligaste insekten: nattfjärilar. burr.
längtar du mest efter just nu: ett telefonsamtal från syrran som säger "NU ÄR VI HÄR!"


color line

hemma efter en sjukt rolig och bra och fantastisk och härlig båttur till kiel! ylva fyllde år i förra veckan och jag passade på att ge henne äran att ta mig med på min första kryssning i födelsedagspresent. skitbra, tyckte både hon och jag, så i lördags packade vi väskorna och tog oss (något bakis, efter ett storslaget överraskningskalas dagen före) ner till hamnen. eftersom vi var lite vip i och med att min gamla roomie malin jobbar på båten fick vi ett T på biljetterna och lov att gå på en timme före alla andra. wiho! malin kom och mötte upp oss och två andra kompisar till henne och så fick vi en gratistur på spa med massagestolar och jacuzzi!!! sen kollade jag och ylva runt på båten, spelade bort pengar på casino och införskaffade lite nödvändigheter på tax free innan det var dags för malins show, a pop fairytale eller något liknande. JAG DOG LITE. malin var såklart bäst, ktss.

klockan 10 på söndagen anlände vi till kiel och hela gänget gick på starbucks och åt frukost, lääänge, tills ylva fick restless legs syndrome och vi traskade tillbaka till båten. tog en nap. shoppade i tax free. duschade. sminkade oss. tog ett glas vin. SEEEN var det dags för show igen, musical highlights. jag och ylva var stunned. och dog igen. så vi var tvungna att gå på samma show igen. malin skjolde, min nya idol alltså! efter showen hängde vi allihopa i min och ylvas hytt och drack vin och lyssnade på roxette. till slut hade alla gått och lagt sig, förutom jag och malin som satt uppe till halv fem och pratade och pratade och pratade. jättefint, vare.

och nu är vi hemma. och jag är ledig idag. det är höst i oslo, jag har plockat fram mina uggs och flyttat in i min hemstickade mössa och gått på biblioteket och lånat filmer. så fast solen skiner drar jag ner persiennerna och ser på hair och dricker coca cola, för det får man efter ett sånt här äventyr!





ylva och jag vid avfärd. skepp ohoj!


bla bla bla

bara för att bella ÄNTLIGEN uppdaterat sin blogg måste jag ju också göra det. detta på sen-lunchen på jobbet. alltså blir'e lista!

FOUR JOBS YOU'VE HAD IN YOUR LIFE:
1. springa runt i pelle svanslös-kostymer och underhålla barn i ett lekhus.
2. konferensvärdinna. är lika med, typ, åka runt till random svenska städer och bo på hotell.
3. duka, duka, duka, glasmagasinet. kan numera allt om grötkastruller och stekpannor.
4. och nu jobbar jag på skobutik! och kan allt om sulor och skosnören.

FOUR MOVIES YOU COULD WATCH OVER AND OVER:
1. sunes sommar.
2. moulin rouge.
3. så som i himmelen.
4. bert.

FOUR CITIES YOU'VE LIVED IN:
1. uppsala.
2. oslo.
3. örebro.
4. oslo.

FOUR TV SHOWS YOU LOVE TO WATCH:
1. simpsons!
2. grey's anatomy.
3. desperate housewives.
4. unga mödrar.

FOUR PLACES YOU'VE BEEN ON VACATION:
1. västerås.
2. chile.
3. rom.
4. teneriffa.

FOUR WEBSITES YOU VISIT DAILY:
1. facebook.
2. fannys.
3. facebook.
4. facebook.

FOUR OF YOUR FAVORITE FOODS:
1. filmjölk.
2. pesto.
3. gurka.
4. bönor.

FOUR SCHOOLS YOU'VE ATTENDED:
1. almtunaskolan.
2. vaksalaskolan.
3. bolandskolan.
4. kävesta folkhögskola.

FOUR THINGS IN YOUR ROOM:
1. två guitar hero-gitarrer.
2. blommiga lådor.
3. värmeljus.
4. foton.

FOUR THINGS YOU ARE WEARING RIGHT NOW:
1. hoodie.
2. strumpbyxor.
3. skor.
4. kjol.

FOUR PLACES I'D RATHER BE RIGHT NOW:
1. i min säng.
2. i min säng i uppsala.
3. på takterassen på solli med sol, vänner och vin.
4. utomlands.

herrå!


just like a wavin' flag

igår var en sån där dubbel dag. jag var så trött på jobbet och hade ingen lust alls att ta mig till steppklassen på kvällen. på väg till bussen regnade det och jag blev blöt om fötterna. MEN. väl på trikkestallen, där klassen är, kändes allt mycket bättre och det är ju bara helt sjukt kul att steppa! och till trots för skor som är så väl använda att dom snart går av på mitten gick det faktiskt ganska bra. promenaden hem var mysig, jag var glad, det regnade och blåste så mycket att jag inte kunde ha paraplyet uppfällt, men det gjorde liksom ingenting. jag lyssnade på peppande musik och tog till och med några danssteg när jag gick genom sofienbergsparken. haha! väl hemma ringde mamma och så fick jag prata med moa på facebook några minuter innan jag och ylva hängde i min soffa. fint vare.

idag har jag blivit fotad i butiken för någon tidning som hade gjort ett reportage om grensen skotøymagazin, jag är nästan helt osminkad, har slappa kläder och håret nöd-uppsatt i en slarvig tofs, men jag hade åtminstone snygga och höga skor! hehe.. och ikväll ska jag, sara och emilia plus några till på bio och se någon fånig fjortisfilm - just how i like it.


long time, no see

för tillfället är mitt liv ganska händelselöst. sover för länge på morgnarna, stressar till jobbet, säljer skor, går hem och tittar på dålig tv tills jag går och lägger mig alldeles för sent och så går tiden, dag efter dag efter dag. samlar på mig energi, lagrar, för jag vet att jag kommer behöva det. behöver det redan, hösten är här och jag känner det i hela kroppen. lusten försvinner och jag sitter hellre inne med stickning och ett glas vin än att ta mig ut och träffa folk.

har en lugn helg bakom mig. var ledig i fredags och passade på att sova länge, städa rummet, rensa garderoben på kläder jag inte använder och sen vakta en liten kattunge. i lördags jobbade jag och på kvällen skulle jag egentligen på kräftskiva, men det regnade och jag var trött, så jag och nils (katten) såg på lilla melodifestivalen och big brother istället. och igår jobbade jag också, 100% ob gjorde det värt.. sen väntade jag på ylva. som aldrig kom. på grund av ett försenat flyg. typiskt.

har åtminstone gjort lite nytta i helgen - övat på bildredigering inför vårens arbetsprover!







nu ska jag springa till posten och skeppa iväg ett paket till karin och yavuzs emre som kom till världen härom dagen. jag längtar efter att få se dig, lilla zebra!