ZOI TATTOO



har hängt i gamla stan på studion hela dagen och väntat på emilia som tatueras.. sex och en halv timme senare är hon nu inplastad och färdig! nu ska vi till söder och dricka drinkar innan vi möter upp emilias kompis för middag. sist (men INTE minst!) blir det öl med bästa linda! god helg, godingar!

le body och ESTOCOLMO

raringar! medan ni sussar så sött har jag varit uppe i dryga timmen, duschat och packat färdigt och både fönat och plattat håret. nu ska jag kladda ner mitt referensnummer och löpa till flygtåget och emilia för att påbörja resan mot stockholm! väl framme väntar hotellfrukost och tatuering för emilia (ha!!! är nog mer nervös än hon!!! wööö!!!).

bjussar på lite deff-bilder (he he..) från igår kväll, är faktiskt rätt kul att dokumentera såhär, om inte annat så för att jag ska kunna gå tillbaka och jämföra och känna mig lite nöjd och stolt och bra och så vidare. tjipp!


let's get it ooooon

äter filmjölk med billiga flingor och får flashbacks till 2008. nyinflyttad i oslo och livnärde mig på denna arma föda. hehe. fast gott äre ju. mums, mums. planerar helgen och veckan med emilia, linda, carro och maja. at the same time! multitasking. sånt är jag bra på.

har haft veckans andra pt-timme samt avklarat niss-intervju (!) och sista jobbdagen på tio dagar. nu blir'e v to the a to the cation! måste sluta vara social och börja packa nu. klockan ringer kvart i fem imorgon bitti och kvart över sex ska jag stå på oslo s och möta upp flygrädda millan. ska vårda mina händer så hon har något mysigt att hålla i när ångesten blir som värst. he he he..

HA KUL, PEEPS, VI SES SNART!

nu kör vi


håll tummarna!

kan inte alla där ute i cyberspace bara kryssa alla tummar och tår för mig imorgon klockan tio? kanske en liten någonstans vid halv tio för att försäkra att jag hittar till rätt plats (har kollat på karta, men ni vet ju hur jag är, vilse i pannkakan) och sen ösa på med fullt artilleri till klockan slår hel? har övat för ylva ikväll och jag blev bra mycket mer nervös än när jag övade inför mig själv.. men så är det väl alltid. jag och emilia har pratat en del om det här och vi kom fram till att det allra värsta som kan hända är att jag inte kommer in. och då var det inte meningen.

nu ska jag samla ihop fjärilarna i magen, packa väskan inför morgondagen (rim!) och krypa till kojs. förhoppningsvis får jag sova inatt. vi kan väl hålla några tummar för det också.

sleep tight önskar ghetto-trollet

good girl

för tre-fyra månader sen mådde jag så illa att jag trodde jag skulle kräkas om jag bara drack ett par klunkar juice till frukost. nu har jag just fått i mig en burk kesam med frysta hallon, lite slit var'e, såklart, but i made it! och är faktiskt lite nöjd på kuppen.

pepp och motivation!

jag är trött och ska snart hoppa i säng, men först måste jag bara skrika lite. AAAAA!!! det händer så mycket inom mig att jag blir alldeles knäpp, men det är positivt, det vet jag ju, och därför måste jag bara mota bort dumma tankar när dom försöker ta över. släpper in nytt och friskt och vädrar ut allt det gamla och unkna! pepp och motivation!

sprang fyra kilometer på bandet innan knät började knorra och jag snällt fick powerwalka sista tio minuterna innan anniken kom. pt-timme med några nya övningar (vilket alltid är så kul!), marklyft, delta, bröst, rodd och mage. deff, deff, deff! gick igenom matdagbok och fick tips och råd om kosten. nu är det dags att öka på alla mål för att komma upp i en sund balans, jag ska börja redan imorgon. pepp och motivation var det, ja! vi har inte så många kvar nu av dom 20 timmarna jag köpte där i januari, så jag frågade om jag fick köpa fler när dom här tar slut. "selvfølgelig!" sa anniken, "vi kan ikke stoppe nå!" nä. det kan vi ju faktiskt inte. för det här är det närmsta terapi jag kommit på länge, länge, och vilken terapi sen! det här gör underverk med både kropp och själ!

ska pt-träna igen på torsdag, vi skulle visst köra samma styrkeprogram så imorgon blir det jogg igen. tänker halvmilen på 30 och kanske lite cykel på det. eventuellt intervaller. ska känna av dagsformen och lyssna lite på kroppen. jag tränar för att det är kul och för att jag mår bra av det, inte för att jag måste. good reminder. och sååå, eftersom pt:n blev lagd så sent på torsdag (klockan 21! oops) hinner jag vara med på zumban innan och jag gleder meg sykt! hoho. sen är det ju fredag och sweden's calling! någon som har tips på var man kan gratisträna en vecka? hehehe..


kräks på're

aloha kära vänner! här sitter jag och klöks. jag har fått för mig att jag gillar avocado och drog på ett tjockt lager mosad sådan på morgonknäcket idag. fy fan. fy fan, fy fan, fy fan. det är ju svinäckligt? vet inte riktigt vad jag tänkte med här. ska sörpla i mig skållheta kaffet och sen bege mig till jobbet. 10-19 idag, sen har jag en timme på mig att köra långtur på löpbandet innan pt klockan 20. adios amigos!


nu måste vi dra!

jag borde ha somnat för längesen, gnuggar grusiga ögon och gäspar ikapp syrebrist, men as always har jag så mycket viktigare saker för mig.. ehehe. har tränat zumba, catslide och corebar ikväll och sen käkat proteiner och hängt med ylvis. sjungit i duschen, plinkat bröllopslåtar på gitarren och övat arbetsprovsredovisning inför torsdagen högt för mig själv. om jag pratar låååångsaaamt är jag uppe i fyra och en halv minut. YOU GO, GIRRRL! tackar.

slänger upp en jävligt skön låt med en jävligt random och mammig dude såhär till sist. godnatt!


jag som har så tråååkiiiigttttt

jaha. och nu då? jag är en rastlös själ med för mycket spring i benen men för lite energi. om jag inte hade varit ute igår och alltså bakis idag hade jag snörat löparskorna och tagit mig en runda. igår, ja. jag, agnes och emilia drack vin hos agnes jobbarkompis lisa och sen var vi fyra på the villa och skakade rumpa all night long. fast vi skakade ju inte särskilt mycket rumpa, i och för sig, vi mer gled. jävligt skön musik igår. ångrar fortfarande att jag valde plattform igår, var lite limited så att säga.. hur som, efter the villa tog jag, lisa och ankan en öl på kitchen ett eller annet och sen gick vi hem.

vaknade tidigt imorse, emilia med så redan innan 11 satt hon i min soffa. vi fixade bilder till torsdagens arbetsprov, jag fick frillan trimmad och så hann vi se en film innan hon gick hem. sen dess har jag slötittat på tv och gjort klart arbetsprovet. en animation blev're. jag är rätt nöjd, nu ska jag bara komma på tillräckligt med stoff för att ordbajsa om det i fem minuter. hu.

annars då? syrran skrev och frågade om jag kan spela låtarna till bröllopet för henne när jag kommer på middag nästa lördag. jag har alltså övat en del. och så fick jag mail från malin som frågade om jag kunde fota hennes syrra den 14 maj, jag vill men är dock lite tvekis eftersom jag jobbar. samma kväll ska jag och agnes även med på backstreet boys (!!!) på spektrum med henne och sarah, måste köpa biljetter. och så skrev min pt och frågade om vi kunde träna 21 istället för 20 på torsdag, vilket egentligen bara är bra för mig för då hinner jag gå på zumban också, samt plugga lite mellan passen. blir en bra vecka, tror jag!

och så är det bara fem dagar till stockholm! vi ses snart, vänner!

sjukt uttråkad tjej. tjarå.

k to the araoke

fan vilken bra dag det var igår!

är det inte fantastiskt, när man vaknar och känner att ingenting kan gå fel? det liksom kryper i hela kroppen, för man vet att något bra väntar. igår var just en sån dag. mina åtta timmar på jobbet gick rätt fort. mötte upp agnes på gymmet och körde ett peppande och svinkul zumbapass. duschade och gjorde oss snygga och mötte upp malin och sarah på kristiania för ett par öl. så karaoke på det. var bara vi fyra som sjöng och diverse incidenter som män som spillde öl över hela mig gav oss gratis shots, öl och gröna paraplydrinkar. söta, fina, underbara människor! jag och agnes hade sällskap hem i regnet och jag kunde inte sluta le.

och innanför dörren möttes jag av ett tjockt kuvert, avsändare nkf. "gratulerer med studieplass 2012". !!!!! vad mer behöver jag säga? nu har jag en plan. eller, en plan har jag väl haft länge, men nu är den bekräftad. det blir plugg till hösten, garanterat. nu fokuserar jag på sista ansökningarna och så ser vi var jag hamnar.

idag har dock varit en sån dag då jag borde ha legat hemma i sängen med stora chipsskålen på magen. men, eftersom jag är en flitig arbetsmyra var jag (såklart!) på jobbet hela dagen och istället för att goffa pizza har jag lapat filmjölk och ätit frukost till middag. jag och nadia har ju paktat lite och bestämt oss för att inte äta godis, kakor, chips, glass, you name it, fram till 17 maj. min pt berättade om att hon hade gjort det med en kompis och när jag berättade det för nadia var hon inte sen att hänga på. den som bryter måste betala 100 kronor till den andre varje gång! hoppas jag blir rik, he he he..

imorgon är det sabado och jag ska jobba med skorna på förmiddagen och med arbetsprover på eftermiddagen. på kvällen vankas det utgång - om jag blir tillräckligt klar, vill säga. ska klämma in lite intervaller i mina nya pjux däremellan också. blir bra!

knäppa, roliga och söta fin-malin, fin-sarah och fin-agnes och så sjukt obehagliga jag! hahahahahaaa!

livet är rätt fint, ändå.

idag var jag och sprang efter jobbet. har hittat ett program jag tänkte följa, första dagen idag bjöd på 6 km på 6-7 min/km. pt-anniken kom och peppade lite under vägen och jag var uppe på hastighet 11 innan jag var färdig. 39 minuter och 40 sekunder! inte superbra, men heller inte helt värdelöst pinkat. hur som helst var det rätt kul. kors i taket!

när jag kom hem låg det ett brev utanför min dörr. märkt med niss. jag var svinnervös och öppnade långsamt.. och hallå! kallelse till andra opptaksprøve! går av stapeln redan nästa torsdag och jag måste 1. fixa ledigt från jobbet första timmen och 2. göra ett arbete kring ordet "reflektion". jag har några idéer, helgen får gå åt till att naila något!

det är mycket fint som händer nu, både små och större saker. imorgon ska jag och agnes på zumba innan vi möter upp malin och ev. fler för en öl- och karaokekväll på byen. ser fram emot att träffa min fina malin och hänga lite avslappnat med brudar jag gillar! på lördag blir det eventuellt utgång med agnes och co. nästa vecka har jag pt både tisdag och torsdag, jag är pepp och astaggad! och på fredag åker jag och kära emilia till estocolmo för tatuering (för bruttan, då, inte jag heller!), vin, fest och häng. uppsala på söndagen för kvalborg och valborg och sen stannar jag hemma veckan ut. längtar efter att dricka vin med bella och ellinor. prata med fanny. hänga med kristin. få se syrrans brudklänning. krama mamma och pappa och mysa med katterna. och på lördagen ska vi ha kusinträff! jag har förberett en liten surprise, gleder meeeg!

så, ja. även om det regnar hela tiden och ska göra det i två veckor framöver är det rätt ljust omkring mig. inuti och utanpå. saker går uppåt och framåt, det känns som att jag stegar på åt rätt håll. och livet är ju faktiskt rätt fint, ändå.

minns morfar

det är den 17 april 2004. min äldsta och första bästa vän robin fyller 15. jag har varit ungdomsledare för min första grupp konfirmander och idag ska dom konfirmeras i domkyrkan. vi har repat ingångar och utgångar och framträdanden i flera dagar, provat kåpor och övat fader vår tills vi mumlar den i sömnen. på genrepet satt allt som det skulle och våra konfirmander är säkert jättenervösa.

solen skiner och ikväll ska jag och mina bästa vänner dricka oss fulla på 3.5:or och mixed malt för första gången. jag har just gjort mig klar. jag har fina kläder och sminket sitter där det ska. då ringer telefonen.

mamma lyfter luren redan efter en signal. min syster och jag ser på varandra. vi vet båda två vad det handlar om. jag sjunker ner på golvet.

det är den 17 april 2004 och min morfar är död. resten av dagen går jag som i en dimma. det enda som finns är små brottstycken av en helhet och en ständigt molande värk i hjärtat. jag är i kyrkan och mina föräldrar berättar vad som har hänt för prästen och församlingsledaren. dom kramar om mig och jag gråter. går längs altargången, upp och ner, sanna går bredvid mig. vi säger ingenting. linda och bella har på något sätt fått veta och möter mig utanför kyrkan. dom trycker min hand och frågar försiktigt, som bara 15-åringar kan göra, om jag ska vara med ikväll. att det kanske vore bra för mig att tänka på någonting annat. jag bara skakar på huvudet.

resten av dagen regnar det. robin har en ny kostym och vi firar hans födelsedag och konfirmation på altanen på baksidan. jag har bara ont. för min morfar är död.

min morfar, som alltid luktade sommarvärme och lite svett. som var den enda som var vaken när jag tultade upp först av alla, som bredde mackor med leverpastej medan vi läste tidningar och alla andra sov. som vi alltid köpte aftonbladet till och som varje dag skrev upp vädret i små almanackor. som med sin stora ölmage satt i solstol och drack gin och tonic på dansbanan på landet. som tog med mig och min syster ut på sjön och la nät, sena kvällar, och väckte oss tidigt i ottan för att hämta upp dom, ända tills jag blev så pass stor att jag insåg att sova var en bra grej. som tyckte att jag var lik anja pärson. morfar som var så händig, som gav mig hemslöjdade stövelknektar och brudkistor i födelsedagspresent och som var så duktig på att teckna.  som jag upptäckte att jag har så mycket gemensamt med, när det redan var för sent.

och nu ikväll gick jag in på facebook och såg att robin fyller 23 år. 17 april 2012. det har redan gått åtta år. åtta år sen jag förlorade min älskade morfar och åtta år sen vi fick lisen. vår tröstekatt.

ibland säger mamma att jag liknar honom. "det är morfarsarvet", brukar hon säga och skratta lite. min förmåga att tappa bort mig lite här och var och inte hitta rätt. min förkärlek till poesi och nils ferlin. när jag tar fram skissblock och pennor. då påpekar hon det alltid. morfarsarvet.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

om söndagsångest

det är söndag, klockan är fem och snart har ännu en dag passerat, försvunnit ut i ingenstans. jag får alltid lite panik på söndagar. får alltid små dippar och måste kämpa emot den där starka kraften som helst av allt vill att jag bara ligger kvar i sängen. gömmer mig under täcket, stänger av telefonen och låtsas att jag inte finns.

söndagar är liksom kravlösa. det enda man ska vara på en söndag är bakis, och är man inte det kan man ändå inte göra någonting. speciellt inte i norge, där allt utom bio och små pakistanska kvartersbutiker är stängt. speciellt inte såna här dagar, när regnet hänger i luften och jag måste ha elementet på högsta värme för att inte frysa arslet av mig.

ändå är det alltid dessa förbannade söndagar som matar min prestationsångest å det grövsta. det är ändå 14 vakna timmar. en eon av tid. och tänk vad mycket bra jag skulle kunna uträtta med all den tiden i mina händer. ändå rinner den igenom, sakta, sakta, som i ett timglas. tid är guld och guldet blev till sand och till slut är klockan läggdags och jag kan äntligen andas ut. när dagen väl har gått finns det ju ingenting att göra åt saken. ingen idé att ha ångest över någonting som ändå inte kan förändras.

men jag jobbar på det. jag försöker lära mig att slappna av. att fylla lungorna med luft och sakta släppa ut den igen. att lugna mig och tänka att det är helt okej med en dag i veckan som inte är särskilt händelserik. för vad jag än tar mig för är det bättre än att ligga i sängen och ha hjärtklappning med en alldeles för hög vilopuls.

för ett halvår sen var det här mer regel än undantag. nu är det snarare tvärtom. visst, jag låter telefonen ringa för det skrämmer mig att ta samtal när jag inte vet anledningen till varför personen ringer. visst, jag låter mig själv komma undan med att äta äpplen istället för riktig mat för att jag får sån otrolig beslutsångest och det ändå bara är söndag. visst, jag kollar på dubbla episoder av big brother och får lite ångest för att jag egentligen har två tjocka böcker om communicating design och information architecture att läsa. MEN DET MÅSTE VARA OKEJ. så länge det inte är varje dag. så länge det inte blir en vana.

och så länge jag inte kolar vippen är det säkert bara nyttigt.

why does it always rain on meee?

JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT! jag måste sova för mycket. borde bomba lite kaffe så jag kvicknar till, för nu blir det en och en halv timmes intensivt plugg innan jag ska träna corebar klockan 13. ska skicka in ansökan till nkf också, note to self.. hoppas ni får en fin dag! här regnar det. bu.


let it out so it can breathe

vilken natt! jag har drömt så sjuka drömmar, och väldigt intensiva drömmar. har vaknat flera gånger av att jag har pratat i sömnen och ropat på pappa (varit arg, såklart, som jag är nästan jämt när jag pratar.. haha), har drömt om mammutar som parar sig med superfertila kvinnor för att skapa mutationer, döende hundar som i sin tur försöker döda valpar, jag har åkt bil med min frisör och hennes trillingar (som i verkligheten inte finns) och varit barnvakt åt emre och max. har haft fullt upp, alltså, och känner mig jävligt sliten idag. haha.

nu ska jag snart sätta igång med dagens alla göromål. först ska jag bara se lite på tv, dricka morgonkaffet och försöka hitta på någon alternativ frukost. ställde mig och lagade en kvargkaka med hallon och kanel - don't try this at home!!! kan vara det obehagligaste jag någonsin har ätit. uh. så här sitter jag nu, bitter över hallonen som gått till spillo..

egentligen har jag mest lust att rita hela dagen idag. satt uppe sent igår kväll och plitade och lekte. det är så kul! vill plocka fram min ritplatta och prova den, jag har ju inte haft tid att testköra den sen jag fick mitt photoshop. får sätta igång med plugget så jag blir färdig någon gång.


tummen ner för kvargkaka. blä.

fredag, friday, viernes och så vidare

hallå peeps! idag är det fredag och jag är ledig. hade beställt sol, fick min önskan uppfylld i sisådär tio minuter, sen blev det grått igen. jaja, ska inte klaga, har ändå en massa innegrejer att ordna med.

saker jag gjort hittills idag:
- ätit äggmacka med avocado. faktiskt första gången jag åt avocado "som den är" och inte nedrörd i smoothie (som faktiskt var allra första gången jag åt avocado. över huvud taget.) nu var det inte särskilt mycket, jag blev skeptisk för den var liksom lite brun inuti, och jag gafflade ner den i brödet helt underst, men ändå!
- druckit en och en halv kopp kaffe. sist jag drack kaffe var typ flera dagar sen. gott vare, men en rätt dålig idé tyckte kaggen som nu mår lite illa.
- försökt planera helgen med ylva. gick inte. hon var upptagen.
- försökt planera helgen med emilia. gick bättre, hon var inte upptagen!
- chattat med niss och fått svar på lite frågor kring min ansökan. därefter bränt ner filer och söknadsbrev på en cd samt fyllt i ansökningspapper.
- bytt pt-dag till nästa vecka från torsdag till tisdag. tjoho, nu kan jag gå på zumban igen!
- halvhjärtat pluggat filformat för print och web.
- sökt norska och svenska plugg.

saker jag ska göra innan dagen är slut:
- gå till clas ohlsson och reklamera på ett vajerlås till cykeln. har haft det i knappt två månader och nyckeln går nästan inte att varken få i eller ur låset. värdelöst.
- träna step och ev. lite löpning om jag hinner.
- hitta en fotoautomat och ta passfoton i färg som ska klistras på ansökan till niss.
- posta den där ansökan.
- plugga, plugga och plugga resten av kvällen.

nu drar jag. herrå!

kroppen!



just hemkommen från dagens dust på gymmet. MIN KROPP ÄR ETT JÄVLA TEMPEL! fan vad det händer grejer. kära hydda, vad jag har slösat energi på att avsky och äcklas över dig. det ska bli ändring på det. nu ser jag fram emot att komma hem på kvällen, gå igenom och leta efter nya små muskler som poppar upp. för det gör det. ekvationen är enkel: ger jag dig vad du vill ha, ger du mig vad jag vill ha. simple as that.

by the way, min favorit just nu är bröstmusklerna som går ner mot tuttarna.. haha! va?! här behövs inga implantat eller lyft, jag ordnar't själv jag, med lite flies och push-ups.

jag och nanne grönvall

ibland blir man bara så nöjd över sig själv. som inatt, när jag vaknade efter att ha haft en skitrolig dröm, och faktiskt skrev upp den! nu vet jag inte om den var så väldigt rolig, men here we go:

"inatt fångade jag och nanne grönvall en tjuv. en tysk turist kommer in i butiken och reklamerar på ett par gröna buffalo-stövletter och ska få ersättning. han är väldigt intresserad i norska gavekort så han får se på hela häftet. då han står borta vid trappen ned till herre ber lene trinh hålla koll på honom medan hon går på lunch. trinh tar andra kunder, och plötsligt går turisten ut från butiken! jag säger till trinh men hon skyller på att hon är så kort och liten och ingenting kan göra, så jag får jaga honom. springer, men det går så långsamt.. till slut, utanför monki, får jag fatt i honom. då är nanne grönvall där, hon flyger som en vante när hon försöker hålla tag i turistens ena arm. vi får hjälp av en random kille att ta oss och den fasthållne turisten till en kinarestaurang där vi väntar på securitas. när vakten väl kommer sätter han sig ner och håller ett litet föredrag om verksamheten. berättar bland annat att typiska vaktnamn är namn som patrik, martin, maria och byrek. han tar våra vitnemål och skriver under med sitt namn. något typiskt o-vaktigt. han heter xoxoxxxx."

lunes

tiden går så fort! var tar alla dagar vägen, egentligen?! plötsligt har hela påsken gått och jag har knappt gjort någonting. förutom en jävla massa pysseljobb, sett sexton avsnitt av pretty little liars och lagat chili sin carne-storkok. ja, ni.

idag regnar det ute. eller snöar. eller blaskar, blött är det i alla fall. och om en halvtimme ska jag ha pt-time så nu blir det gummistövlar på och påse på cykelsadeln och ge mig ut i vätan. usch. gratistaxi, någon?

jag i lördags.

här erövrar vi världen


en låååååång fredag

här, kära vänner, ska ni få se vad jag har pysslat med idag! från tidig otta (hm, ja, tio-tiden då) till denna stund. och än är den inte färdig! suck. men bra blir det, det är åtminstone ett som är säkert. det här med flätning är min nya favvogrej, om man bortser från träsmak i baken och en värkande rygg.

jag hade även planerat in corebar hit klockan tio och en runda cirkel mot eftermiddagen men insåg att jag inte skulle hinna. jag lär mig prioritera, och deadline är om en dryg vecka, såatte.. jag tänker mig en springtur längs akerselva efter jobbet imorgon om vädret tillåter. annars corebar på söndag. bakis-corebar. hm.

nu kastar jag in handduken och går och lägger mig. imorgon ska jag jobba och seeen kommer min bästa ylva hem! förhoppningsvis ska vi ut. tjoho! puss och kram och godnatt!

nu är ni allt bra nyfikna, va? he he he..

verksta'n

i år bestämde jag mig för att stanna hemma över påsk, hemma som i oslo. jag har en hel hög med saker jag måste få gjort, dessutom tog jag på mig att jobba med bra betalt på lördag. har skrivit en lååång lista på saker jag ska göra dom här dagarna med små rutor att bocka av när jag har klarat av någonting. som en liten sporre, för att bocka av rutor är kul! nu har jag bara tre punkter kvar idag, varav en jag ska fixa alldeles strax. det är den stora fördelen med att vara här i påsk, så många roliga pass man hinner gå på! nu blir'e body shape!

igår köpte jag promarkers till mig själv i påskpresent. korgen vikte jag som ett prov på någonting annat!


ett fat av docklera som ska bli ett smyckesfat på fot, samt en ful liten gubbe i brist på annat.. haha.

sådär!

nu har jag städat rummet, bytt lakan och fått i mig en smoothie. dags att ställa sig på tramporna och rusha mot gymmet! en runda kettlebells står på schemat. KUL! hörs senare, kompisar!


funderingar som försvann

jag hade så mycket i huvudet tidigare, så mycket jag ville få ur mig och få sagt. jag satt på cykeln på väg hem efter ett slitsamt pass med min pt, händerna krampade och darrade så att jag knappt kunde hålla i styret och benen var tunga som bly. helen sjöholm tolkade billy joel på högsta volym och jag hade stängt jackan jag aldrig annars stänger, så kallt var det. och tankarna fladdrade och susade hej vilt.

men efter en sväng förbi affären, en snabb dusch, ett par maskiner tvätt, mat som lagats och ätits och delats upp i lunchlådor, ett avsnitt big brother och lite pyssel så blev hjärnan märkligt tom. minns inte vad som var så viktigt. någonting om besvikelser och misslyckanden, min syster och om glädjeämnen som rör en till tårar.

en annan gång. nu ska det här mysiga sängmonstret sluta sina blå. godnatt!


back to basics

måndag. vardag. helgerna går alltför fort, men just den här veckan gör det ju inte särskilt mycket. april månad över lag är en rätt enkel månad - nu jobbar jag två dagar till, sen har jag ledigt torsdag-fredag, jobbar halvdag på lördag (med 100% ob, woop!), ledig söndag-måndag, jobbar tisdag-torsdag, ledig fredag-söndag, jobbar måndag-lördag med ledig söndag och till sist jobb måndag-torsdag för sen, SEN åker jag och emilia till stockholm och därefter uppsala för valborgsfirande! hurra! april kommer gå fort. och maj är ju a piece of cake. då är det ju nästan sommar.

idag har jag inte hunnit särskilt mycket mer än det vanliga. tvättat håret och stylat nya frippan för första gången (varför blir det aldrig som när man är nyklippt och fått håret proffs-stylat? kan kanske köpa ett gäng flygbiljetter och få hit min frissa ett par gånger i veckan. blir ju som semester för henne också, hon jobbar ju nästan jämt. två år i rad nu har jag varit hos henne dagen före julafton. ett år var jag till och med där som typ specialkund på sista april! haha.) sen har jag ju jobbat. såklart. och tränat 1.5 h core, zumba och bodyshape. cyklat förbi oslo city och classe o för att köpa någon slags halv glasflaska och mässingspluppar. ätit middag, kollat på big brother, familjen annorlunda och 30 grader i februari samtidigt som jag har jobbat på arbetsprover. som vilken dag som helst, alltså.

imorgon ska jag få lite pt-träning och det ska bli skojjjjj! godnatt!

var och hälsade på världens sötaste emre igår. man ba dör!!!!!

BILDBOMB







fantastisk helg med min fantastiska familj. PUSS!