slappis

ligger hemma hos syrran och ser på dubbad film på femman. blöder näsblod och dricker julmust. igår var jag ut med bella, ellinor och helena, hamnade på o'connors och stötte på anton och hans gäng. var kul! i eftermiddag kommer släkt på middag till mamma och pappa, jag är sliten och kommer nog gömma mig på rummet så fort jag kan.. haha. nejdå, ska ta mig samman tills dess, men först: skilda världar under en filt på byggmästargatan 9c.


julafton!

så var det över. dagen som jag sett fram emot och längtat efter och vips, så är klockan över tolv och jag ligger i sängen och funderar över vad som händer imorgon. vin hos helena, verkar det som, sen har jag ingen aning, jag pratade lite med bella och tänker att jag slänger mig på brudarnas planer. blir fint att se dom igen!
 
hur som helst, har haft en så jävla fin dag. as always. syrran och patrik kom hit strax före ett, vi tog bilen till kyrkogården och tände ljus hos fred och mormor och morfar. sen hem för grötlunch, kalle anka, småglutt på "kan du vissla, johanna?", besök av granntomten (vi blev lika rädda som vanligt, haha!), julmiddag, fika och julklappsöppning som i år tog över tre timmar. mysigt som fan. och bara bra grejer fick jag. typ reflexväst för framtida joggingturer i mörkret. typ alcazar-andreas självbiografi. typ te, träningskläder, två säsonger skilda världar, hemgjord body scrub, en fin anteckningsbok, "skandinavisk misantropi" av bjarne melgaard, choklad, chateau-ölglas, kläder och mer fina saker. nöjd. så jävla nöjd.
 
nu ska jag dra på ett avsnitt skilda och sen sova gott. känns också ganska fantastiskt att jag har hela åtta dagar kvar här hemma. åtta dagar att ladda batterier och tanka bra umgängen. så jag kommer hem till oslo, utvilad och full av energi. ser fram emot att vara här ett tag, men också att komma hem. så jävla tillfreds. ah.

eh

haha, vad fan trodde jag egentligen? klart som fan jag inte kommer iväg och tränar idag. klart som fan halsen fortsätter fucka, skallen tjockar på sig och jag blir snurrig av en dusch. ska vakna till, känna efter och se om det är en bra idé att åtminstone dra på jobb i eftermiddag. faaa..
 

fml

mitt liv är mindre spännande just nu. igår kom sara och emilia över en sväng. jag var slapp och utmattad och antagligen inte världens roligaste sällskap. imorse vaknade jag halv åtta med febertungt huvud utan att kunna somna om. gick upp en sväng, la mig i sängen och såg lite friends tills jag visst råkade somna om igen, för vips var klockan elva och jag vaknade av ett sms. kändes som att jag hade kunnat sova bort hela dagen.
 
tog mig upp i alla fall, och sen dess? tja. jag har sett klart återstående avsnitt av sista säsongen friends, det vill säga typ tio avsnitt. så har jag sett bananas-dokumentären (rekommenderas!), ritat lite och promenerat till butiken (tog dubbelt så lång tid som vanligt och jag var svimfärdig. sen kom jag på att jag bara hade ätit en macka under hela dagen och klockan var fem. ding!). har sett klart prince caspian som jag och emilia började på i förra veckan, fått ont i höfter och diverse leder och därför tagit ett skållhett bad, petat i mig lite mat men fortsatt vara snurrig i bollen, stickat klart prellen till fridas lilla emilia och sett tre avsnitt av twin peaks. what a day, alltså.
 
och nu är jag rejält less på att ligga på soffan och inte palla med annat. tänker därför att om jag sover nu och intalar mig själv att jag ska vakna frisk imorgon så kanske jag gör det. plus att jag, för första gången i mitt liv, gurglat lite tea tree oil (dessutom råkat svälja en del. smakar som att jag hånglat upp en exotisk gräsmatta. är lite orolig för att jag kommer dö nu. peppar peppar!), och det säger ju mamma ska vara en mirakelkur, såatteee.. jag planerar för en vanlig dag. ställer klockan på 09 och tänker, lite corebar mellan 10 och 11, en smula styrka på det, hem och duscha och käka lunch och så lite julklappsshopping innan jobb mellan 16-20. håll tummarna för mig. och för att jag slipper kolla på twin peaks imorgon med.

isabell och febern

vaknade imorse med igenproppad hals, bultande huvud och med en kropp som verkade väga 300 kilo. tog mig långsamt upp ur sängen och konstaterade: febern är här. slår liksom aldrig fel. så fort jag har haft det körigt och börjar stressa ned kommer febern som en blixt från klar himmel. förr om åren hände det att jag fick som "tvärt om-feber", temperaturen sjönk och jag var iskall hela tiden. inte idag, dock. kallsvettas och mår ganska trist.
 
ändå har jag och siri fått lite gjort i lägenheten. i sakta mak har jag dammat och dammsugit medan siri har tvättat, diskat och torkat golv. nu är det julfint här hemma. sara och emilia kommer över om några timmar och känns rätt schysst att slippa visa sara en skabbig lägenhet första gången hon ser den.
 
i måndags var ju malin här, första gången vi sågs sen i somras. herregud. hon kom vid sju och drog straxt efter två, jag hade en tvålitersbox rödvin och den lyckades vi sörpla upp under kvällen. well done! jag fick söta supersöta julklappar också. och igår hade jag pt och när vi var färdiga sa anniken "jag har en sak till dig!" och kom tillbaka med en liten papperspåse med hembakt knäckebröd och hemgjorda små marsipangodisar. så jävla gulligt. folk är så snälla på julen. mihiiii.
 
ska fortsätta hänga i soffan och peta i mig lite mat nu. fixa såna julklappar jag kan ordna härifrån. tyck synd om mig, rå. och krya på mig.
 
 
 
pepparkaksbak, jag och min fina malin, julklapp från skjoldis och julklapp från anniken.
 

bästa starten på veckan

idag är det en vecka till julafton och två till årets sista dag. känns som att jag börjar varje inlägg med att tiden går fort och så vidare, så skippar det idag. (ni vet ju ändå vad jag menar.)
 
började dagen med pepparkaksbak och friends-maraton. den här jävla pepparkaksdegen har ju legat i mitt kylskåp i över en vecka nu. tanken var ju egentligen att jag skulle lära hanna baka (eftersom hon aldrig gjort det i hela sitt liv?!?!?!) men tiden gick och i fredags åkte hon hem, så jag fick ordna det själv. måste baka peppisar innan jul likzzz. var kul att baka första plåten. mindre när jag följde instruktionerna slaviskt och lyckades bränna hela första satsen. mindre kul att baka ut resten och ännu mindre när jag fick prestationsångest över garneringen.
 
hundra plåtar och tre multitaskade tvättmaskiner senare var jag redo att ta mig ner på stan för en snabb zumba. första passet på jag vet inte hur länge. var superkul, as usual, och skönt att få svettas lite! 400 kcal på 40 minuter, sen drog jag hem och duschade innan jag mötte upp kära malin på rimi. hem till mig igen, vi lagade sallad och drack två liter vin (!!!) och tog igen det senaste halvåret. jag fick superfin julklapp och en massa bra snack. är så fint att ha så fina vänner, och är så fint att ha vänner man inte prompt måste se hela, hela tiden, utan som man kan träffa lite då och då och ändå ha det så jävla bra med.
 
superfin start på veckan! imorgon ska jag sova ut, ha pt och sen jobba två par timmar och sen är det onsdag. är lika med tre dagar kvar till hemresa. jeg gleder meeeg!
 
jag och bästa malin med dom små luvorna hon hade köpt till oss, haha. fina var vi!

en bästa vän


e e e e e a a a a a

okej. somnade visst på soffan. suuuupersliten tjej här, men nu tar jag mig i kragen och drar och möter upp emilia och izabella för en sista förfest hos wiktor och anton. var jävligt i valet och kvalet, men vad fan, det är ju sista chansen att hänga med grabbarna. och den tar man ju!
 
superseriös tjej. wooooooh!

separationsångest

sista kvällen med gänget. dom gick för dryga halvtimmen sen och jag tycker redan att det är så jävla jobbigt att tänka på att det är tre veckor tills vi ses igen. det är obehagligt att lära känna människor och redan efter fyra månader ha blivit så jävla glad i dom att man inte kan förstå hur man ska klara sig utan dom. haha. men alltså, tre veckor, det är ju i princip en femtedel av tiden vi känt varandra. och ser man det så, så är det jävligt länge.
 
favvo-brudarna. låt tiden gå fort'rå.

kompensation

så. jävla. kallt!!! ändå envisas jag att gå i strumpbyxor och klänning. kompenserar med ullsulor i loafers, kofta och jacka i ull och fårskinn och världens största halsduk. plus, håret har växt en hel del på senaste tiden och inte tunnats ut, så det värmer som en hjälm på skallen. gott.

sitter och väntar på trikken. lite sådär illamående som man blir efter man har tagit en nap, för jag råkade såklart somna en sväng. vi har haft examenspresentation av projektet idag! det gick helt okej, jag var nervös men fick rätt fin respons. framför allt är det skönt att ha det avklarat, nu är det bara avslutning imorgon så har jag jullov. underbarrrrt!

sov förresten superdåligt inatt, nervös för presentationen antar jag. ändå klev jag upp när klockan ringde vid sju, tog med mig täcket till soffan och såg på luciasändningen från UPPSALA DOMKYRKA! sjukt fint. jag fick hemlängtan.

nu ska jag jobba i fyra timmar och sen kommer sofie, sandra och hanna till mig och dricker vin och får julklappar. sista kvällen med gänget det här året. oops..


martes martes

här går dagarna. sakta men säkert kryper vi oss fram mot skolavslutning, hemresa och jul. ska inte smyga med att jag längtar. samtidigt får jag den där taggiga känslan av att åka tillbaka till uppsala. jag vet inte vad det är. kanske minnen som gör ont. gator jag inte vill gå på och människor jag inte vill riskera att stöta på. kallprat på stan och påtvingade catch up's. orkante. orkante tänka på det heller. stoppar vid tanken på att det ska bli mysigt och skjuter undan resten.
 
idag har jag dock velat gå och lägga mig någonstans och dö i princip hela dagen. hade mappevägledning med ettornas personer, det gav mig ingenting mer än att jag måste fixa en pdf istället för mitt strukturerade filsystem. öh. sen vägledning med en av karlarna som styr projektet, och han fick mig som vanligt ur balans. det är något med hans sätt att tala högt och skarpt och liksom ifrågasätta varje ord man säger som får mig att tänka att jag inte kan någonting. frustration. jag ville gråta av ilska och funderade på att skicka ett ful-sms till min pt och säga att jag hade blivit magsjuk. tog mig dock samman och försökte knyta ihop projektsäcken så gott det gick. hum.
 
seeen var jag och tränade (bästa sättet att bota stress och panik: träna. note to self. funkar alltid.) och körde ett nytt program som jag enkelt kan träna själv över jul (för seriöst, jag törs inte ta 70 kilo i varken knäböj eller marklyft om jag inte har någon som passar. rädd att slå ihjäl mig.). pistols, hip thrusts med vikt, hang ups, armhävningar med var arm på step, en jävligt tung magövning och så militärpress som avslutning. bra runda. mör i kroppen efteråt, joråsatte. ska på catslide imorgon och sen får jag nog vila lite på torsdag, annars kommer kroppen kapsejsa helt.
 
well, sen drog jag och siri och köpte julgran (!!! min första egna julgran!) och jag duschade och käkade först innan jag mötte upp hanna och jobbade (= såg på skräckfilmstrailers) ett par timmar. nu ikväll har vi varit på bio med ett gäng bra folk, såg "rise of the guardians", SE DEN!!! så jävla mysig film. och nu har jag och sirpan precis klätt julgranen och jag ska sova. längtar redan tills jag får se julkalendern och äta frukost framför en pyntad gran imorgon. så. jävla. mysigt.
 
 
glad och nypumpad brud och vår VACKRA, VACKRA julgran!

vad som skulle publicerats igår

idag har jag jobbat på barnavdelningen. var lite nervös igår och oroade mig lite, för det var så längesen jag jobbade där uppe, och jag kan ju ingenting! plus, är inte jättefound of barn, är faktiskt lite skraj för dom oberäkneliga små liven. att man dessutom måste vara supernoga med mätning av fötter och korrekt växtutrymme är liksom inte min cup of tea. dock var jag mycket duktigare än jag hade trott, det var supermysigt att jobba med siv och josefin och tiden gick superfort! ska tillbaka dit på onsdag. ser fram emot det, faktiskt.
 
annars har jag, eh.. (försöker komma ihåg), jo, tränat core en halvtimme och en timmes bodypump på det, åkt hem och lagat matlådor och pluggat ett par timmar. gick helt okej. har även pratat lääänge med hanna på facebook (as always, men när vi som praktiskt taget har levt ovanpå varandra ett bra tag nu inte har setts på.. öh, två dagar, då kanske det är okej. ehehe..), pysslat presenter och, ja, det var väl det. borde ha kollat att min mappe är färdig till imorgon då jag har vägledning men glömde först bort, hade sen roligare saker för mig och pallade inte till slut. får kolla igenom det imorgon. blir säkert bra.
 
ska svänga inom posten imorgon också innan jag drar till skolan. måste skicka min studieförsäkran till csn. har legat och skräpat i väskan i hundra år nu. dags att ta tag i viktigheterna och lätta lite på ångesten.
 
på återseende!
allas er isabell.
 
   

plugghelgen

.. var tanken, i alla fall. torsdagens julbord gjorde att jag var en smula (läs: dödligt) reducerad på fredagen, och kvällen ägnades halvsovande i soffan framför tv:n. var liksom inte lönt att ens ägna projektet en tanke, för hjärnan var inte helt på plats. igår skippade jag både träning och teater då jag var alldeles för stressad eftersom fredagen blev som den blev. drog hem och pimplade kaffe medan jag skrev projektplan, research:ade, mailade firmor om kostnader och leverenstider, fotade fingeravtryck och tejpade garn på dörren. fick en del gjort, så efter fyra timmar var jag verkligen värd en öl på golvet i emilias nya lägenhet. hon har ju flyttat bara ett par gator härifrån! bästa som hänt det här året. en öl blev två innan vi fortsatte hem till mig för ost och kex och rödtjut. hanna hörde av sig flera gånger under kvällen och efter lite tjat drog jag och mötte upp henne, hennes syster och systerns pojkvän på memphis medan emilia mötte upp anton på the villa. kom hem vid halv fyra och eftersom emilia sov här satt vi uppe och snackade rätt länge innan vi knoppade.
 
har varit en sliten dag idag med, inte särskilt bakis, men väldigt, väldigt trött. vi vaknade tidigt och efter en liten promenad till butiken kraschade vi i soffan. sofie och kristine kom hit, och kristine hade med sig sin lilla katt! hur mysigt som helst. jag slog in tjejernas julklappar och vi såg på ett par filmer innan brudarna drog. sen dess har jag lyssnat på podcasts i badkaret, sett på "into the wild" och lite friends och pysslat överraskningar.
 
fortfarande lite stress inför projektet och hoppas verkligen jag får svar på mailen imorgon. kan inte göra så mycket innan dess. komma på en framföringsidé, i och för sig. det får jag se till att ordna imorgon. ska jobba på barnavdelningen 10-17 och på träning klockan 19 och timmarna däremellan lär jag spendera på biblioteket. mindre kul liv just nu, men fyra dagar kvar så är det jullov. fyra dagar innehållandes 18 timmars jobb, träning och pt, gratisbio, en sista kväll med tjejerna och, såklart, en hejdans massa plugg. woop, woop. hörs när jag fått ett liv igen.
 
ankan igår. (vad fan är grejen med munnen?!?!?!)

fin- till fuldagar

avskyr när bra dagar avslutas som dåliga. antagligen på grund av en själv. kanske på grund av andra, det vet jag inte. var på julbord på skolan ikväll, i alla fall, hängde med sköna människor och mådde bra. klockan slog sent och eftersom vi har vägledning och planering klockan 11 imorgon förmiddag började jag traska hemåt. utan sällskap, som jag missförstod, och saker blev bara fel. lyssnade på podcast och blev ledsen. dåliga, dåliga kväll. tycker inte om sånt som ska sluta bra men som inte gör det. som slutar i helvete och en ensam, tom lägenhet. jävla skitliv.
 
ska gå och lägga mig och försöka sova ifrån dumma tankar som härjar runt i hjärnan. såna här kvällar önskar jag att jag hade er nära, ni som känner mig, som vet hur jag fungerar och som jag kan springa till på två minuter. som jag inte fattar varför jag flyttade ifrån. för jag hade gett vad som helst för att ha er nära.

en ganska tradig torsdag

lång torsdag. en torsdag fylld av tråkiga göromål och alldeles för lång väntan. ikväll är det julbord på skolan. vi ska vara finklädda, dricka oss glada och härliga och dansa oss varma långt in på småtimmarna. jag längtar, och tiden går för sakta.
 
för att få timmarna att gå har jag pysslat med diverse. bokat gratisbiljetter till teater på lördag. sett på julkalendern. ätit gröt och druckit kaffe. ringt firmor för att förhöra mig om pris på ljusboxar. sett ett avsnitt friends. plockat i och ur diskmaskinen. ringt mamma. duschat och tvättat håret. försökt skriva projektbeskrivning. pratat i telefon med kära sofie. ätit halloumi. sånt där som man måste göra fast det tar emot, eller sånt som man gör för att undvika att göra allt det man måste.
 
snart ska jag ta en promenad förbi posten och hämta ut paket från papi. ska svänga förbi linda också och hämta pepparkaksformar från sverige. trikkar ner på stan, köper öl och jobbar några timmar innan jag sticker hem igen för ombyte och make. eftersom jag slutar samtidigt som julbordet börjar (plus att vegetariska maten var min favoriträtt: svamp! .. eh) skippar jag middagen och droppar in lite senare än resten. blir bra, det.
 
skippar träning idag och kör sh'bam imorgon eftermiddag istället. har ju ändå skola fram till 15 så no time for bakishäng här. styrka på lördag och corebar på söndag. blir bra med lite extra konditionspass på den här fröken. har fortfarande träningsvärk efter dom 70 kilona (!!!) i tisdags. och just det, så ringde siv från barnavdelningen på jobbet och frågade om jag kunde jobba måndag och onsdag nästa vecka. kikade på schemat, inga lektioner, så "jajamen!" sa jag och vips fick jag två dagar 10-17. vilket alltså betyder att jag jobbar måndag-lördag nästa vecka. är lika med över 30 timmar. är lika med, ingen rast ingen ro, och plugga all ledig tid fram till jag blir färdig senast onsdag. jaja. jag får ju pengar i alla fall.
 
nä, lite rouge and i'm off. ha det!
 

9-01

vilken heldag jag har haft. stack hemifrån med 08.40-bussen för vägledning på skolan. vi var tre stycken. droppade in tre till efterhand, men långt ifrån fulltaliga. jag fick prata igenom mina tankar och gjorde ett halvhjärtat försök att ringa en fotofirma för att kolla priser (inget svar, phew) innan jag satte mig mitt på golvet i ateljéen och målade i fyra timmar. jobb 16-19, lugn dag, den rushen som kom med minusgraderna har coolat ner sig. folk har väl fått vad dom behövde. efter jobb var det pt-träning en timme. jag slog pb! 70 kg och 4x6 i både knäböj och marklyft! så stolt jag var. ÄR. på knackiga ben tog jag mig till trikken, köpte julmust på väg hem till hanna och hängde i hennes soffa med quasimodo och gänget resten av kvällen. när jag klev ut genom hennes port blev jag som.. lite förvånad. utropade ett "WHAT?!" högt för mig själv och tog ett steg ut. hela oslo är liksom täckt av nysnö. undrar lite vad som hände, men storkoste meg när jag knarrade hem, bland virvlande flingor, med p3 dokumentär i lurarna.
 
blev visst vinter här med..!

hunger games

jag lägger mig hungrig igen. fattar inte vad som är fel på den här jävla magen. idag har jag ätit frukost, lunch och middag med tillhörande mellanmål OCH två proteinshakes. lagom stora måltider. inget fusk. åtminstone en liter vatten, vilket man ändå måste säga är bra för att vara jag. but still, fortfarande rumlar det och jag tvivlar starkt på att det verkligen är hunger jag känner. har hört att det kan bero på stress. eller att man egentligen är törstig, bara att kroppens signaler för hunger och törst är så lika att dom lätt feltolkas av hjärnan. trodde ett tag att det var början på magkatarr, för symptomen var liknande sist jag hade det, men antar att jag kan vara lugn på den punkten eftersom det nu hållit på i säkert ett par månader och inget mer har hänt. sjuksyrrekristin, vad säger du? är jag dödligt sjuk (peppar, peppar och tar lite i trägolvet) eller kan jag sluta stressa upp mig?
 
veeel. sprang intervaller efter jobbet och körde lite core. kände mig duktig, för jag var inte alls pepp. åkte hem och siri hade julpyntat ännu mer och åh, vår lägenhet är så himla fin nu! jag längtar efter granen, bara, men en vecka kan jag stå ut. har även börjat med julklapp till unga herr och fru stahlén, mycket pyssel och flit så det gäller att börja i tid. är redan sent ute.
 
imorgon är det skola med veiledning och förhoppningsvis tid till att måla lite på affischerna. kanske en kaffetår med kära hanna innan jag jobbar 16-19. pt efter det (tror jag?) innan jag får åka hem och sova. sova, sova, allt jag vill göra. allt jag ska göra nu. i nästan sex timmar i alla fall. nattaaa.

liksom fladdrande lågor

det är 15 minusgrader ute. vi har sentralfyring i lägenheten och myser omkring med sockar och varma element. hanna har varit här och lånat elementet som pappa köpte till mig i fjol, det behövs liksom inte riktigt. femton minusgrader och jag har inte ens slagit på elementet i mitt rum. alltså, älskar den här lägenheten.
 
har ätit frukost framför julkalendern, städat lägenheten och hämtat upp lådan med julpynt. nu är det tomtar i varje hörn, granar på fönstret, krans på ytterdörren och våra vanliga filtar får samsas med en fin, röd en. siri ska iväg och köpa ljus och julservetter och jag har fått i uppdrag att fixa en adventsstake att ha i fönstret. nästa vecka ska vi köpa julgran. det kommer bli så mysigt! jag vill bara vara hemma. sitta med tända ljus, lyssna på koppången på högsta volym och pyssla julklappar. det ska jag göra ikväll. men först blir det jobb 14-19 och intervallträning på gymmet. sen. sen ska jag mysa som fan.
 

le weekend

kan inte säga det nog, tiden flyger och jag med den! två helger till så åker jag hem till uppis.
 
har haft några fina och mysiga dagar här i kalla oslo. i fredags lagade jag matlådor, såg på film och virkade babyconverse. tog en ensamkväll, och som vanligt kröp det i hela kroppen, men jag vet ju, det är så jävla bra för mig. måste tvinga mig själv att ha såna ibland, är så rädd för att missa något viktigt att jag slänger mig på det mesta som händer. spinner iväg och glömmer bort att stanna upp, andas, vila lite. kanske ett bra nyårslöfte till nästa år? komma ihåg att andas. igår var det första december och jag firade in årets sista månad med träning, jobb och utgång på memphis med emilia, hanna och sandra. köttmarknad as usual, men vi dansade och hade kul och förutom lite strul framåt småtimmarna var det en jävligt bra kväll. emilia och hanna sov hos mig och imorse körde vi mysfrukost framför julkalendern och kenny starfighter. och eftersom det är första advent tog jag och hanna på oss kulturtantsrollen och gick på adventskonsert i kyrkan här på løkka! följdes av julmust och julfilm hos hanna. asmysigt. är så jävla schysst att jag har fått in så bra människor i mitt liv. folk som ger energi och skratt och förlänger mitt liv en smula.
 
veckan som följer bjuder på asmycket jobb (vet inte riktigt hur jag tänkte, eh..), asmycket plugg, julbord med skolan och så ska jag hinna klämma in träning däremellan. musklerna har blivit ganska bortprioriterade sista veckorna, förra blev det bara tre pass, och jag vill gärna boosta dom så gott jag kan innan jag åker hem till jul. har en känsla av att det inte kommer bli särskilt mycket träning under den veckan, haha..
 
well. imorgon ska jag och siri upp tidigt och julpynta. det kommer bli så fint här hemma, ska ni se!