peppen!

okej, peeps, här börjar det hända grejer! finns ju ingenting som är så roligt som när man ser resultat. jag vill verkligen inte att det här ska bli någon träningsblogg (som det håller på att bli), än mindre att jag ska bli ett tråkigt, tjatigt träningsfreak (som jag håller på att bli), men när jag märker att jag blivit både starkare och fastare samt att det faktiskt syns så måste jag ändå få vara lite nöjd! vet inte om ni ser lika stor skillnad som jag, men here we go:

först och främst - tjurnacken. (alltså, hahaha, jag dör!):



sen har vi axel- och bröstparti:





och så även en liiiiten tendens till vad som börjar hända med armarna:





att träning verkligen kan få en att må bra är ingen underdrift, tvärtom. det är det här som har hjälpt mig. det här som fått mig att inse att jag också kan må helt okej, mestadels faktiskt bra! för ett halvår sen var det mesta rätt svart, även om dom senaste snart tio åren (!) tyvärr gjort att jag blivit expert på att dölja, manipulera och låtsas. haha. livet alltså.

nu ska jag hoppa i min kroppsstrumpe-pyjamas och krypa till kojs. läsa lite "the secret" innan jag somnar. och skriva upp middagen i matdagboken. protein, protein! och så lite frukt på det. sov gott!

söndag

hola peeps! sitter i en stol och halvsover som en annan åldring. (återigen, tantens år..) väntar på att agnes ska bli färdig så vi kan ta oss hem till emma för en kreativ kväll. har dock en känsla av att det mest kommer bli slappt häng - emma är bitter, jag är svinigt trött och agnes.. ja, agnes är agnes! haha.

idag har jag och emilia försökt fota, fast det var för kallt. och som sagt, så är vi ju rätt trögstartade. var ute kanske en halvtimme och fick ihop ett tjugotal bilder innan vi gav upp och letade reda på en kaffebar. sen var jag och tränade catslide, min pt och två andra hade ett boost-pass och fan vad värt det verkar! svetten lackade, som man så fint säger, och nu är jag lite bitter över att dom enda catslide-passen som finns just nu går klockan 17.30. hopplöst för en fröken som alltid slutar tidigast 18. kan dock verkligen rekommenderas! sjukt effektiv träning. sen gick jag hem och duschade och åt kesam med frysta hallon och en halv pomelo och, ja, sen var det inte så mycket mer.

imorgon ska jag börja skriva matdagbok. första dagen av tre. det hela är på pt:ns beordran för att hon ska lära känna mig och min livsstil bättre och på så sätt VERKLIGEN kunna hjälpa mig att nå mina mål. jag är dock lite kluven över hela situationen. känns sådär att plita ner varje liten kaffekopp och brödsmula in i minsta detalj. klockslag och kommentarer. jag vet ju att det är för en god sak och att jag antagligen kommer få mängder av tips på hur jag ska förbättras, men det är just det att jag vet hur mycket hon kommer ha att påpeka. pratade med agnes och hon rådde mig till att på torsdag, när jag väl lämnar över listorna, helt enkelt förklara för pt:n hur jag känner. och det är väl egentligen en rätt smart grej. och enkelt. att jag inte kom på det själv!

sms från agnes. tror vi börjar bli redo snart. ha det!


weekend

trött. agnes och emma är här och ser på film, "detaljer" av lars norén går på tv, men jag är för okoncentrerad och rastlös för att hänga med. springer runt och plockar bland saker utan att få någonting gjort. sprättar sömmar i second hand-tyger jag så småningom ska repa upp, petar i min pyssellåda, kollar upp fotobloggar för att få inspiration.

igår var vi på inflyttningsmiddag hos emilia. drog ut på yatzi för att emilias syster jobbade och kunde få in oss gratis, dansade och drack öl och senare fick jag sovsällskap av både mari och helene. tur att jag har en stor säng! idag har jag jobbat och varit bakis, klippt lite film, är snart klar, blir nöjd. hoppas att vaksala ord-gänget blir det också!

imorgon ska jag och emilia till fästningen och köra en snabb photoshoot innan jag ska träna catslide klockan två. har lite småprill i kroppen av att inte ha tränat på två dagar (knäppt, va?) och ser fram emot att få röra på mig igen! känns som att kroppen slappar till sig direkt. sen ska jag hem till emma. vi ska styra upp och planera in roliga saker att göra under våren. kreativa saker. måste fixa photoshop och illustrator också, förhoppningsvis kan fröken hjälpa mig med det!

kos og klem!

hjälp!

jag har ju sagt det hela tiden - 2012 är året jag blir tant. började första januari med att ta på mig min städrocksklänning, gå och grymta som en åldring och dom senaste dagarna har mina knän och leder sakta men säkert börjat säga ifrån. och vad hände inte alldeles nyss? emilia står och pillar i mitt hår, och helt plötsligt: "här har du ett grått hår. och här är ett till. du har några stycken, faktiskt." HJÄLP! nu börjar det. tur att jag är blond så det inte syns så tydligt.

tack pappa, för ditt fantastiska arv i form av hår. den tjocka manen är ju i och för sig värd guld, men ditt silverhår hade jag klarat mig utan..

hälsningar från isabell, 100 år.


hej!



nej, jag är inte obehagligt svettig och slut. här sitter jag med ansiktsmask som gör att det känns som om jag har botox insprutat i ansiktets alla små muskler! stel och glansig. är inne i ett superbra och effektivt träningsmode. i måndags var det kondition och styrka som gällde, igår corebar high intensity training och idag en halvtimmes stretchpass följt av en timmes zumba. imorgon kör jag cykling och en timmes pt-träning, sen får jag lite helg och fylla på fredag och lite grand prix och kos på lördag för att vara fit for fight och avsluta veckan med corebar igen på söndag! ah, livet! att två personer på två dagar sagt att det syns att jag gått ner i vikt samt blivit tightare gör ju inte saken värre. jag är peppad på livet, på sommaren och (framför allt) på att bli vältränad och snygg! det var längesen allt kändes såhär lätt.

ylva har redan bänkat sig i min soffa, så nu ska jag joina henne med en pomelo och en flaska vatten. hepp pepp!

pt!

upp som en sol, ner som en pannkaka. känns som mitt livs mantra just nu, ena sekunden är jag på topp (igår dag), nästa ligger jag och sprattlar på botten (igår kväll) för att återigen känna att det faktiskt är kind of awesome att leva (just nu). ibland är det bara hopplöst och jag önskar ingenting annat än att få vara lite mer.. stabil? ibland är det helt fantastiskt. om jag bara garanteras höga berg, då står jag gärna ut med djupa dalar!

så what's new? imorse vaknade jag i ottan av att det rann ur min näsa och jag hade något i halsen. kollade runt lite och mycket riktigt, mörka fläckar vid huvudkudden. tjoho! näsblodet is back, så om någon har tips på hur man får bort blod från en madrass är jag tacksam (!!!).

annars hade jag min första pt-timme ikväll! jag trodde jag skulle dö och på grund av en smygförkylning lät jag som om jag hade astma under hela intervallträningen. styrkan var sjukt jobbig och jag är rätt mycket svagare än jag trott, men jag har i alla fall inte astma och jag klarade mig igenom passet galant! sliten, ja, trött, ja, men åtminstone vid liv! jag ser mer och mer hur det här påverkar mig. mitt huvud. som mamma sa, "mår du bättre är det värt alla pengar i världen." ja, mamma, det har du fan rätt i!

sen åker jag hem i helgen. ska bruncha med bella och ellinor, co-barnvakta med kristin, dricka kaffe med fanny och hänga med sofia och johanna. jobba lite genom att filma under mammas revy. eventuellt gå på bio med pappa. jag har faktiskt en hel kväll och en halv dag oplanerade, för det måste man nästan rita kors i taket om man heter isabell..

nä, okej. jag skulle sova. så var det. inte skriva skit här. well, nu har ni fått en uppdatering i alla fall, och det var väl fint? kos dere och ta hand om er!

hälsningar från en sliten tjej med nya löpar-tights. herrå!

too late

sover för lite. säger ju det! har inte riktigt kraften eller orken att gå och lägga mig. jag är i ett feel good-mode, det är helt underbart och fantastiskt. ändå gnager det någonstans långt bak. när går jag ner mig igen? när kommer kraschen? why does all good things come to an end? jag är rätt övertygad om att allt bra tar slut, och det är ju också.. rätt tradigt. fick en lapp från burken härom dagen. "börja påta på en önskelista". sagt och gjort: till nästa år önskar jag mig ett positivare tankesätt och lite hopp. tack på förhand!

ikväll har agnes och emma varit här. vi har druckit vin och samtalat om livet. kan inte vara lyckligare över att tjejerna har valt att flytta hit, och att vi (efter långa omvägar) har hittat varandra. finaste vänner, vad jag är glad över er!

finally

long time no see, men nu så! idag har jag haft en gratistimme med en personlig tränare. det var så fantastiskt och jag blev så peppad att jag slog till på 20-timmarspaketet! man kan undra vad som hände. och så kan man fundera på om det inte är lite för mycket pengar. eller så skiter man i att göra det! jag ser det som en investering, en investering i mig och min kropp och kanske, kanske kan det här få mig på rätt köl igen, få mig att sluta fucka upp allting och istället börja leva lite. sluta tänka, leva mer. fastställer't som min livsfilosofi för 2012. här kommer jag!


day from hell

igår var en sån där mellandag. en dag jag lika gärna kunde ha varit utan. det känns som att det händer saker, en massa tankar och känslor flyger omkring inom mig och jag får inte ordning på någonting. jobbade 10-19.15 igår och i princip hela dagen gick jag som i en bubbla, såg inte omvärlden, såg bara mig själv. jag kan tycka att mitt jobb är rätt kul och är jag på dåligt humör brukar det oftast hjälpa att jobba lite och få tankarna på annat. det hjälpte alltså inte igår. agnes kom och mötte upp emilia när vi hade slutat, dom skulle ta en öl, jag tackade nej och gick hem och la mig i sängen. trött, less och matt. jag hatar det, men kan inte påstå att det är något ovanligt. jag gör ju så. springer, springer, springer tills jag dundrar rätt in i väggen och förvandlas till en liten seg klump på golvet. slits mellan att vifta med vita flaggan och förlika mig med ångesten tills den går över eller motarbeta och försöka framana lite jävlar anamma.

idag är det sol ute. och jag har en veiledningstime på gymmet klockan 16, vilket betyder att jag måste ta mig ut. innan dess har jag tänkt att städa mitt rum och avverka dom lappar jag tjuvkikade på ur burken igår. sa jag inte det? i julklapp fick jag en hempysslad burk av en storasyster som känner sin rastlösa och uttråkade syster alltför väl, en "vad ska jag hitta på?"-burk med massa, massa lappar med uppmaningar om vad jag ska göra! och igår tog jag alltså tre. 1. noga kolla utbudet av konserter, 2. skicka sms till tre personer jag inte hörts med senaste månaden och 3. rensa min garderob. jag är mest peppad på nummer tre faktiskt. jag antar att idag blir en kämpar-dag.




2011

årets låt: heavenly arms, el perro del mar
årets platta: svart, vitt och allt däremellan, daniel adams ray
årets film: jag är osäker, har sett så jävla mycket skitfilm i år.. justin timberlakes?
årets bästa köp: min macbook pro (som iofs införskaffades sex dagar innan årets slut..)
har du några nyårslöften? för 2012? att ta hand om mig själv. haha.. ha..
blev någon/några av dina vänner/bekanta föräldrar i år? två kusiner fick varsin bebis! bekanta emely och maria fick också barn.
vilka länder besökte du? norge (såklart), sverige (såklart), danmark och england.
vad spenderade du mest pengar på? mat. antar jag. och alkohol.
vad önskar du att du hade gjort mer? tränat och jobbat på att må bra.
favoritprogram på tv: grey's anatomy. 16 and pregnant!
vad gjorde du på din födelsedag 2011? jobbade, flög hem och hade kalas med släkt och vänner.
hur skulle du beskriva din stil år 2011? slappt. stora byxor, stora skjortor, strumpbyxor och trikåkjol med oversizetröjor.
den bästa nya personen du träffade? emilia! moa! sara! och att "återupptäcka" agnes och emma är ju kind of awesome det med.