bara tisdag och jag längtar redan efter helg

igår var familjen här och åt tacos och när dom hade gått strax före 23 hade jag inte ro att gå och lägga mig. istället ägnade jag mig åt diverse annat random, typ rita självporträtt (första ever!) och balansera på händerna, ungefär så här:
 
 
 
nu är jag trött och trött och trött och längtar till helgen. fast det bara är tisdag. och jag ska svettas på gymmet och jobba nio timmar innan den här dagen ens är slut. jag har väl mig själv att skylla, men idag mår jag ungefär så här:
 

we are family!

nu, så! nu är hela familjen samlad, för första gången i mitt kära oslo. syrran och patrik kom vid ett-tiden, vi strålade samman vid deras hotell, alla fem. tog oss till frognerparken för picknick och strosande. solen sken och vi hade det superfint! fortsatte till pers lägenhet på solli där mamma och pappa bor. kaffe och glass och skratt med syrran i en fatboy på takterassen följdes av middag på druen på aker brygge för att sen kollapsa lite i sängen på syrrans och p:s hotell. nu är jag hemma, har packat ihop grejer och plockat undan i rummet och ska hoppa i säng. blir uppstigning klockan sju för träning innan jobb, familjen hämtar nycklarna någon gång under dagen och på kvällen blir det tacomiddag hos mig. mellan jobbet och middag ska jag och siri även på två lägenhetsvisningar, en på typ løkka/st hans haugen och en på bislett. jag blir tokig på att inte veta var vi ska bo när utflytt är om en månad, men det är bra som fan att vi tar tag i det. på tiden, likzzz..
 
well, godnatt!

senaste instagram-veckan

1. sista långdistansen innan knät pajade, 2. en random lördag på jobb, 3. ölstopp hos tora med fina utsikten,
4. jag och mari på karaokebar, 5. en promenad till emilia, 6. slapp tjej efter träning,
7. nya träningskläder och nektariner, 8. med lilla mamma på restu, 9. första tishan i tryck.

helg!

jag gillar lediga fredagar. superbra uppfinning, det är så värt att jobba en extra dag i veckan för att i nästa få en extra dag ledigt! idag sov jag länge. stressad brud = kunde inte somna = vaknade nio när klockan ringde men snoozade till elva. skööönt. hade tänkt att gå på corebar klockan tio men jag ska ju faktiskt träna i eftermiddag, och benhinnorna är nog glada att slippa. snackade förresten med anniken en snabbis igår om benen och hon sa att jag ska få lära mig framstegslöpning(?). ska tydligen hjälpa. bra, för jag är redan trött på crosstrainern.
 
just nu sitter jag med baljan morgonkaffe och kollar på reprisen av ett simpsonavsnitt jag såg igår kväll. ska snart kicka igång dagen genom att röja rummet, det är helt sjukt vad fort det blir skabbigt här! en vecka sen jag storstädade och det är redan ett lager av damm på golvet. välbehövligt, med andra ord! klockan fyra har jag pt och SEN KOMMER MAMMA OCH PAPPA! dom får bo i pers lägenhet på solli så jag möter upp dom efter träning och vägleder dom rätt. får se vad vi gör ikväll, men mysigt ska det bli! från söndag till tisdag kommer även evelina och patrik hit, så det blir storfamiljträff! mamma och pappa åker hem på torsdag, med en isabell i bagaget! jag har nämligen lyckats byta jobbhelg och passar på att dra hem och styra och ställa inför flytten. som förresten är ett eget kapitel, men jag antar att letandet börjar om på ruta ett.. suck.
 
nä, nu börjar seinfeld och det är ju vidrigt. lika bra att städa. tjarå!
 

shin splints

man kan väl säga att vindarna som blåst i medvind ett ganska bra tag nu börjat göra lite motstånd. livet känns en smula tyngre, tankarna lite jobbigare, jag sover dåligt och är rätt less på det mesta. kämpar på med träning och det är schysst så fort jag kommer dit, men alltid motigt innan. mja, något är det som inte stämmer, jag antar att världen vill säga mig något även med detta..
 
hur som helst. som regel springer jag två km som uppvärmning innan styrkepassen som är två-tre stycken varje vecka. på måndagar kör jag corebar hit, vilket innebär en hel del hopp och skutt, och en gång i veckan kör jag löpning med längre distans, minst fem men upp till sju km. på senaste tiden alltid på löpband eftersom oslo inte velat ge oss något vidare väder och jag avskyr att springa i regn. brukar gå bra, men i förra veckan fick jag som en molande värk i smalbenen efter flera pass, och i lördags så pass att jag nästan haltade lite när jag skulle därifrån. pratade med emilia om det och hon tippade på begynnande benhinneinflammation, men det hade jag under gymnasiet och det här är något helt annorlunda. som en smärta i muskeln bakom själva skenbenet.
 
igår skulle jag hem till emilia efter jobbet och bara sticka inom gymmet för en snabbträning före det. sprang bara en km på tolvan, fem minuter. gjorde skitont. framför allt efteråt och en bit in i styrkedelen, och när jag klämde och kände på ett dm-stort område på insidan precis bredvid smalbenet. när jag kom hem på kvällen googlade jag runt lite och på någon slags benhinneinflammation hittade jag detta:
 
"den engelska termen shin splints innefattar benhinneinflammation men även smärta nära benhinnorna framtill på underbenet. shin splints delas upp i smärta på främre eller bakre delen av underbenet (främre eller bakre benhinneinflammation). bakre benhinneinflammation: när foten belastas sker pronation av foten där fotvalvet faller ned, foten roterar utåt och hälen viker sig utåt. om foten pronerar för mycket dvs. överpronerar översträcks bland annat tibialis posterior muskeln som ska motverka pronation och detta kan orsaka bakre benhinneinflammation."
 
och det här:
 
"benhinneinflammation kännetecknas av en ömhet på insidan av skenbenets nedre hälft. smärtan är vanligen mest intensiv 5–15 cm över den inre fotknölen, men kan ibland vara mer diffus. till en början känns smärtan enbart efter aktiviteten, men vid fortsatt träning uppstår smärtan även under aktiviteten. till slut förhindrar smärtorna utövning av aktiviteten som ger benhinneinflammation. en viss svullnad eller ojämnhet kan ibland kännas vid smärtområdet. smärtan kan även utlösas av att foten böjs nedåt."
 
pang, bom. här har vi det. är ganska övertygad om att det är shin splints jag har dragit på mig, åtminstone ett förstadie till detta. ikväll fick löpbandet bytas ut mot elipsen vilket funkade skitbra, men eftersom jag hade lite tid och rätt mycket energi över på slutet tänkte jag att jag skulle prova mig på tabata-sprinten. för att se, liksom. hur det kändes. skulle aldrig gjort. fick hoppa på ett ben hela vägen hem och spendera kvällen i soffa med kylklamp (i brist på ispåse, likzzz.) KUL LIV. det här med benhinnor vet jag av egen erfarenhet kan ta gott om tid på sig att sträcka upp sig, men ska snacka lite med anniken på fredag. få lite tips. har verkligen ingen lust att trampa elipse i över en månad..
 
min bästa vän kylklampen och fienden benhinna.

framtiden från maria

"och jag fick en plötslig och fasaväckande vision av den moster liz jag kan bli om jag inte aktar mig. hon som inte är riktigt klok. den frånskilda tanten i stormönstrad kaftan och orangefärgat hår, hon som inte äter mjölkprodukter men röker mentolcigarretter, hon som ständigt just har kommit hem från en kurs i astrologi eller gjort slut med sin aromaterapeut till karl, hon som spår förskolebarn i tarotkort och säger typ 'hämta ett glas vin till åt moster liz så ska du få låna min ring med humörstenen..' så småningom måste jag nog bli lite mera stadgad igen, det inser jag. men inte än.. snälla, inte riktigt än."

där är flumtanten i dig och i mig.

bla bla bla

vad har du på dig? guldtröja, svarta, slitna jeansshorts, strumpbyxor och vita converse.

hur mår du? trötttttt, som jag alltid är, men annars helt okej.

vad önskar du just nu? att det åtminstone kunde vara lite sol. och rush på jobbet.

vad har du ätit idag? havregrynsgröt, kola och mathavre med veg-sås.

vad ska du göra imorrn? jobba länge och träna styrka.

och på söndag? på söndag? umgås med la familia som kommer på besööök!

vem saknar du? egentligen ingen alls, haha..

senaste köp? kaffe.

vad skrattade du senast åt? lite åt maria, ehehe..

vad grät du senast åt? rainman. åh gud.

vem sov du senast med? mari och helene. trångt och mysigt vare.

vad läser du just nu? inget alls, faktiskt, men ska börja på "samtal med gud" och "att välja lycka". och fortsätta med boken om kungen som ligger på vänt.

senast sedda film? shopgirl som gick på tv igår. skitdålig var den, så slutade kolla efter halva..

vilken svordom använder du mest? jävlar, antar jag.

vem var den senaste som ringde dig? pt-anniken.

har du dejtat någon av en annan religion? nä. bara utan.

senast 3 inkomna sms? "det blir egentrening på deg idag :) vi snakkes senere ang ny avtale :)", "hej igen, allt väl, är du hemma? puss!" och "ser den, stannar nog inne jag med.. hasta mañana!"

vad stod det i ditt senaste skickade sms? “:) men tror du att du hinner ha mig denna veckan? som sagt, null stress, tänkte bara hur jag ska lägga upp veckan."

vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? modern dans.

vilken är din favoritfrukt? just nu har jag en hype på nektarin.

vilka kändisar har du blivit jämförd med? ahahaha, anja pärson och julia styles..

vad är du rädd för? riktigt rädd för, fåglar.

en person du tycker är snygg? chunning tatum!!!

blir du lätt svartsjuk? inte särskilt.

din favoritkaraktär ur en serie? mjaa, flanders i simpsons, hehehe!

vem skrev senast åt dig på facebookchatten? maria, tror jag minsann.

vilket språk hade du velat lära dig? franska.

vad för sorts killar faller du för? rätt nördiga killar med egna intressen.

vart vill du åka just nu? utomlands, till värmen.

vad önskar du dig i födelsedagspresent? pengar till pt-timmar.. haha.


dagar som dippar

skitdag. enough said. mari sa att det kanske var drömmar som hängde kvar, jag drömde att oskar plastikopererade sig till ett rådjur och att jag och linda kramades och grät. jag vet inte, jag.
 
hela den här veckan har egentligen varit ganska tokig. sakta, sakta har jag låtit mig själv krypa längre in i mig själv, och med detta har ett mående följt som är skrämmande likt en light-version av i vintras. ej okej, men svårt att göra något åt när jag inte vet anledningen till varför jag mår som jag gör. jag har glömt, eller inte orkat, äta rätt och riktigt, struntat i mellanmål och ätit filmjölk till middag flera dagar. gått på sparlåga och tränat ändå. jag är helt slut. fysiskt och psykiskt. jag blir så frustrerad, både på mig själv för att jag låter mig hålla på som jag gör, och på världen som tydligen aldrig låter mig vara helt och fullt lycklig. som om den trycker till mig lite, "nu, isabell, nu har du mått bra ett tag, och för att påminna dig själv jag allt sätta dig på plats. se där, inte lika kul nu, va?" nej, världen, inte alls lika kul.
 
och det här med milen. jag vet inte. hela dagen idag gick jag och hade ångest över att jag hade lovat mig själv att springa en mil, men egentligen varken hade lust eller ork till det. dividerade fram och tillbaka, för jag är inte säker på var jag har mig själv. än, alltså. emilia frågade mig, "säg att du springer en mil idag, tror du att du kommer känna dig gladare efteråt?" egentligen inte. då var det gjort, tror jag att jag hade tänkt, och sen hade jag varit tvungen att springa en mil varje vecka framöver. så jag nöjde mig med en halvmil och en halvtimme core idag och gör mitt bästa för att inte känna mig dålig.
 
så får det vara bra med det.

22 september

okej, ikväll var ylva här och hängde. välbehövligt och slappt umgänge, vi åt ost och kex och drack ett par öl och såg på dålig tv. hängde sådär som man bara kan hänga med fina och bra vänner. tina, ylvas tvillingsyrra och min gamla gymnasiekompis, ringde några gånger under kvällen, och en av gångerna pratade dom om 22 september. när jag frågade vad som händer då svarade ylva, rätt självklart, "oslo maraton. tina ska springa och jag tänkte köra milen." och i mitt stilla sinne började en idé sakta spira.. vad om jag också ska prova? när jag tränar kondition springer jag sex eller sju km, och herregud, tre-fyra till ska jag väl palla med! imorgon blir det styrka, men jag är pepp inför fredagens löpträning redan nu. jag ska springa långsamt, men jag ska fan i mig springa en mil!

regelboken

jag gillar struktur. ordning och reda. vanor och mönster. redan på onsdagen kan jag komma på mig själv med att planera nästa vecka in i minsta detalj, från vad jag ska ta med mig till lunch och vad jag ska ha på mig till om jag ska köra morgon- eller kvällsträning, vilka tv-program jag vill se, vad jag ska göra efter jobbet. jag skriver listor, långsiktiga listor (läsa ut böcker jag har tummat på, organisera mina fotoalbum, sticka klart påbörjade projekt) och såna som är lite närmre i tid (städa rummet, köpa ägg, ladda kamerabatteriet). jag tycker om att veta hur jag ska spendera min tid och veta att jag gör något bra av den. inte bara driver omkring. på jobbet på måndagar har vi nästan fått som en fast rutin att planera helgen och när jag åker hem till uppsala bokar jag in fikor, shoppingturer, filmkvällar och utgångar på löpande band. helst med klockslag och får smått panik när vännerna säger "vi hörs närmare" eller avbokar i sista sekund. då kan jag inte planera som jag vill och helt plötsligt har jag en lucka i mitt tidigare så späckade schema. en lucka att fylla med.. ja, vadå? att driva omkring.
 
när jag var yngre var jag snabb med att tacka ja till det mesta. vill du sova över? ja! vill du hjälpa till på min brors bröllop? ja! vill du följa med till vårt sommarställe? ja! sen tog det inte lång tid förrän jag sprang hem till mamma, gråtandes över att jag tackat ja till något jag senare kände att jag faktiskt inte ville. ångesten över dilemmat, att inte vilja göra någon besviken genom att ångra sig men samtidigt inte alls ha lust. det där är något jag fått lära mig leva med. känna efter lite först. det är okej att säga "jag ska tänka på saken" och ingen dör av att jag väntar fem minuter med att svara på ett sms. kanske är det på grund av det jag blir så fruktansvärt trött ibland. när jag får mina dippar och lägger telefonen i garderoben för att med gott samvete kunna missa samtal, då laddar jag mina sociala batterier för att orka tänka efter och vara den bästa jag kan.
 
det här är väl mitt sätt att hantera en annars, för mig, smått kaotisk värld och vardag. jag rutar in så mycket jag kan och resten känns då lite mer överkomligt. lite lättare att acceptera.
 
jag har lärt mig leva efter rutiner. jag skulle inte kalla det för regler, fast det kanske är just det det är. klockan ringer samma tid varje dag jag jobbar. jag går och lägger mig samma tid. jag lyssnar på samma spotifylista när jag ska sova. jag äter samma frukost varje dag (havregrynsgröt med äppelmos och mjölk) och köper kaffe från samma ställe. jag har bestämda dagar då jag tränar bestämda pass (corebar, styrka 1+intervaller, vilodag, löpning+core, styrka 2+tabata, vilodag, corebar+styrka 3). jag har en lista i huvudet på saker jag kan och inte kan äta som suttit i sen länge. som smör, det slutade jag äta när jag var tolv-tretton och det skulle aldrig falla mig in att äta en macka med smör på, eller krämiga konsistenser, typ såser, grädde eller vanlig fil och yoghurt. sen är det sånt jag bara bestämt mig för, som det att jag inte äter gelatin för att det känns helt fel när jag är vegetarian, men fortfarande säkert tvättar mig med tvål och schampo som innehåller glycerol från ister eller emulgeringsmedel från talg. där kontrollerar jag det jag vet om, det jag enkelt kan finna ut av, men mer än så klarar jag inte av. (fast nu kommer jag säkert börja kolla efter e422 och e471 också, haha.. oops.)
 
men, dit jag skulle komma. ibland kan till och med jag bryta mina mönster och unna mig. idag åt jag en pissäcklig lunch på bovete och misslyckade morotsbiffar, sen brände jag 700 kcal på gymmet. därför tyckte jag mig vara värd lite extra guldkant på tillvaron. jag älskar frukost, och ikväll åt jag något jag vanligtvis inte vill äta: frukost till middag.
 
skummet kulturmelk, flingor och maaassa russin. mums!

glädjen i att gå ner en storlek

prisa gudarna, nu har det hänt! hårt arbete och slit och släng betalar för sig! även om jag tidigare sett på kroppen att det hänt grejer, att lår, mage och armar omformat sig och tightat till sig är det egentligen inget jag har haft något konkret bevis på. förrän nu. i lördags köpte jag ett par träningstights i storlek medium. har alltid varit en solklar medium. känns som en trivial ting att bli så lycklig över när barn svälter och människor dör, men igår när jag provade dom var dom för stora. och idag var jag tvungen att byta till small!


hoy está domingo!

söndag hos fröken stahlén. och förhoppningsvis och antagligen hos er andra också, då, hehe. har haft en relativt produktiv dag. igår kväll var jag bara hemma, men söndagar brukar ändå på något sätt alltid vara lite bakis, oavsett om jag druckit eller inte. det rådde jag dock snabbt bot på, med ett svettigt corebar hit-pass på friskhuset. skulle köra chins efteråt, hittade inte gummibanden men som tur var hittade jag pt-anniken istället så fick lite mänsklig hjälp istället, haha.. sen var det tänkt att jag skulle möta upp emilia och gänget på ryes för en öl i solen men jag kom in i ett work flow och ritade och drack kaffe och beställde tishor istället. bra grej! och emilia kom hit och kollade på notting hill senare också, så fick jag träffa'na ändå!
 
imorgon blir det jobb, as usual, och på kvällen corebar hit igen. är SJUKT härligt att få svettas och ta ut sig riktigt rejält, sådär så man knappt orkar cykla hem sen. men så låg också maxpulsen på 90% idag och på 92% i måndags, såatteee.. jarå. godnatt!

livet är allt bra fint!

är på väg hem från gymmet. som sølve, instruktören, sa: "det handler mer om følelsen du får etter trening enn resultatene du oppnår." för mig är resultat såklart viktigt, men hade jag tränat utan att må bra och ha roligt hade jag inte kommit dit jag är idag. kort och koncist! och att mötas av ett "to økter på en dag?! det er sprekt!" lämnar en härlig go'känsla i maggropen. let the weekend begin!

 


lunchdags

 
av någon anledning ser inte rester lika kul ut som "färsk" mat..

det är bara regn hos mig!!!

goddag finisar!
 
här i oslo regnar det som vanligt. jag har varit på gymmet och tränat med min pt och i eftermiddag ska jag tillbaka för zumba och body shape, passar bra en dag som denna! fick mitt andra nya program idag - marklyft+kettlebell swing, smal sittande rodd+smala push ups, chins (utan gummiband, men med lite hjälp av anniken), superman och som avslutning en runda tabata-sprint. chins är verkligen min nya favvoövning,( så jävla roligt!!! körde med mellanbrett gummiband i tisdags och igår, utan idag och tar nog en runda med det smala bandet i eftermiddag. det bästa är att man märker framsteg så fort! när jag var hemma för mindre än en månad sen provade jag själv och klarade knappt någonting. nu klarar jag åtminstone en halv själv och om jag får lite hjälp där det är som mest kritiskt kommer jag helt upp! hehe. ganska såld på're.
 
weeell, annars har jag fixat nytt lånekort på bibblan (sen plånboken blev stulen), lånat tillsammans (för emilia har inte sett den och ikväll ska vi ha filmkväll), ringt skatteetaten för att reda ut trassel med min adress, varit till posten och anmält flyttändring (som jag visst skulle gjort när jag flyttade hit.. 2009.) och nu har jag ätit mellis bestående av kaffe och två mackor med ägg och chevre. knasig blandning men jävligt god! nu ska jag städa rummet och lyssna på sommarpratare och hoppas på att det blir lite uppehåll lagom till 15.30 då jag sticker ner på stan igen.
 
.. jävlar. nu åskar det. hjälp.

i regnet utan paraply

alltså. nu är jag jävligt trött på den här sommaren. vi får visst ingen sol i år och kan det då inte bara bli höst? så får jag ha fina höstkläder och sticka vantar. så får jag smyga runt i raggsockar och dricka massor av kaffe. så får jag och siri flytta till ny lägenhet och så får jag börja skolan!!!

 

igår hade jag pt på morgonen och när jag hade slutat jobba öste det ner. jag cyklade hem och när jag fått av mig alla dyngsura kläder var jag bara tvungen att spänna lite. för det är så JÄVLA kul när jag ser resultat, och det gör jag, som fan! vi började med nytt program igår och startskottet mot att kunna göra chins har börjat. nu använder jag mig av gummiband och kör 6x3, men då det är så jävla kul ska det gå fort. heja kroppen!

 

annars vaknade jag med knivar i halsen och har känt mig allmänt seg hela dagen så det lutar åt vilodag idag. så får musklerna vila lite och jag kan gå på styrka och intervaller imorgon igen.

 


iphone!

imorse tröttnade jag på att vara utan telefon. efter en snabb tallrik gröt stack jag ner till oslo city för att prata med mobilexperter och se om gamla xperian var värd att försöka rädda. dom snackade om garanti och kvitton, men eftersom jag fick telefonen av syrran och den tvååriga garantin antagligen redan löpt ut bestämde jag mig ganska raskt. iphone, tack! sa jag, och efter 1500 kronor var den min. hähäää! stack till jobbet och lånade telefon för att säga upp gamla abbonemanget och skynda mig att klottra ner alla kontakter innan mina 4% av kvarvarande batteritid helt tog slut.. jag hann!
 
sen blev det en och en halv timme på gymmet. planen var att göra mitt andra program, men halvvägs in invaderades stället av pt-studenter och jag kände mig trängd. oops. fick i alla fall köra knäböj (55), marklyft (52.5) och bulgariska utfall med vikter (14x2). fick improvisera resten, så körde chins (-25) och pushups (2.5) samt sidolyft (5), bållyft på pilatesboll och planka på pilatesboll. blev ju inga facepulls och heller inga axlar så tar mig en tur innan jobbet imorgon för att komplettera samt köra lite tabatasprint för att få igång pulsen ordentligt.
 
ja, för idag var ju min sista semesterdag och imorgon är det back to work igen. känns faktiskt bra, jag ser fram emot att bli lite stimulerad, få saker att göra igen och komma tillbaka till rutiner. jag tappar allt så lätt när jag inte gör som jag brukar. idag åt jag frukost vid 11.30, en macka med stekt ägg vid 16 och middagen bestående av en halv burk vaniljkesam med hallon intogs 21.30. kroppen säger ifrån och min mage gör uppror. nä. rutiner är bäst.
 
med min lilla guldklimp. att materiella ting kan göra en så lycklig!

vykort

det blev ingen lägenhetsvisning ikväll. blir på måndag istället. däremot blev det pysselstuga framför skilda världar här hemma, jag jobbar på med affischer och tryck och hoppas att snart, snart ha tillräckligt med material för att komma igång med min idé.. for real!
 
 

väntaaa

 
jaha, här står jag i köket och käkar överbliven sallad från gårdagen. nyss råkade jag slänga lite rödbeta på datorn. inte så bra.  väntar på att mamma och pappa ska komma in på skype så vi kan prata lite, mamma sa 18 men i och med att jag skulle träna bestämde vi 19. eller, bestämde jag, mamma har inte svarat sen dess men jag hoppas dom kommer snaaart.
 
annars tipsar jag INTE om att gå på annikens catslide när man är bakis. om det nu är någon som råkar träna där jag är, haha. guess not. men. jag var sliten, stel och trött, dessutom svag, illamående och sjukt törstig hela dryga timmen. wawawiwaaa, vad det är skönt att ha det avklarat och vara hemma!
 
ikväll ska jag och siri på lägenhetsvisning också! en kompis till henne ska eventuellt flytta till danmark och då kan vi få hyra lägenheten där hon bor nu. en trea på bislett, med balkong! ska bli kuligt att få se den. speciellt om hon bestämt sig för att emigrera. he he he..

otippade kvällar

vad hände igår egentligen? jag älskar oplanerade, impulsiva kvällar - det är alltid dom som blir bäst!
 
mari och jag hade planerat att ses, så vid 20-tiden droppade hon in här. jag hade lagat mat (!!! rödbets- och chevresallad med mathavre, supergott!) och vi satte oss i bakgården med musik och vin och pratade och pratade tills det blev för kallt. då gick vi in och pratade en stund till. när hon gick till trikken var klockan 23 och jag drog igång datorn för ett avsnitt skilda världar och lite tecknande. då ringer telefonen. "hhheeeeiiiiiii! vi skal synge karaoke på zinatra og du har ikke noe valg!" johanne! jag bangar aldrig på karaoke, så sagt och gjort, jag drog på towa carson, sminkade till mig, bytte mysbyxor mot respektabla (haha) kläder och tog bajken ner till aker brygge. mötte upp johanne och hennes kompis anette och drack öl och shots och jammen, det var en bra kväll och en fnissig och glad isabell som cyklade hem när allting hade stängt.
 
men. även solen har sina fläckar, och dagens lilla fläck är att min telefon har lagt av. eller, begår långsamt självmord, kanske, för nu går den inte att ladda längre. själva laddaren funkar, för ibland, efter hundra års vinklande och meckande lyser den lilla lampan en millisekund innan den lägger av igen. suck. ibland önskar jag att jag levde för sådär 40 år sen, då samhället inte var lika tekniskt beroende.. känner mig lite halvt handikappad. samt väldigt, väldigt onåbar.
 
har i alla fall legat i bakgården och läst bingoboken och solat hela dagen. nu har jag duschat bort en slags svett bara för att sticka iväg till gymmet och dra på mig en annan. axlar och baksida lår värker som ett mindre helvete idag, så zumba och catslide känns lagom en dag som denna!

peppen!

hårt arbete lönar sig. vill helst springa tillbaka till gymmet med en gång och fortsätta pumpa! hehehe..

love is where the heart is

kommer ut från gymmet. yr.no har lovat 19 grader och strålande sol hela dagen men det regnar visst. cyklar långsamt hem, trötta ben, släpar mig uppför trapporna och håller mig i ledstången. mitt rum luktar illa. en välbekant lukt, som kattkiss eller gammal bakfylla. kan inte sätta fingret på det, fönstret är redan öppet, jag måste städa. måste packa upp resväskan som ligger slängd mitt på golvet. måste byta lakan, bädda sängen, tvätta semestertvätt. mina axlar svider av mjölksyra, tunga att lyfta. jag måste duscha och tvätta håret. måste, måste, måste.
 
men jag har kommit igång med dagen. jag har redan ätit frukost, varit och tränat och kommit hem igen. jag har fått bekräftat att det inte gör något att jag bara tränade två-tre gånger förra veckan, att musklerna inte försvinner och att jag inte ser ut som en stor blobb på grund av en veckas semester. och jag har fått bevisat för mig själv att det är sant, det där med att två styrketräningsakter i veckan räcker för att upprätthålla musklernas framsteg. mina framsteg. jag lyfter närmare 60 kg i raka marklyft nu. det ska jag bara ha cred för. ingen jävla ångest.
 
idag känner jag för att pyssla och se på film, och det tänker jag göra! .. efter att jag har gjort alla måsten. dags att sätta igång, kanske.
 
invigning av mina nya nike-tights. älska färgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tokigt kan det vara

ibland glömmer jag bara av att dricka. eller kroppen att tömma sig på vätska. för nu, när jag kissade innan jag la mig i sängen, kom jag på att sist jag var på toa var klockan fem. och innan dess, tolv. och innan dess sov jag. och det jag druckit är en kopp kaffe och kanske en liter bubbelvatten. skärpning, stahlén!
 
wellwell, nu ska jag sova för imorgon ska jag befinna mig på akersgata klockan 09.30 för att hårdtränas av anniken och yr spår fint väder så efteråt ska jag väl hänga i bakgården och läsa om bingo rimér. idag läste jag ut hundraåringen. rätt överskattad, fast jag tror minsann att jag fick lite sol på näsan, och det är ju inte fy skam!
 

bombad

att man kan bli så slut av att ha semester! för det måste det ju vara. inte att jag var uppe till halv tre inatt och inte vaknade förrän kvart över 12. nänä.
 
jag är hemma nu, i alla fall, i mitt kära oslo. efter en lååång bussresa med diverse felkörningar och stopp för att fråga efter vägen kom vi till slut fram. dessutom i tid! skönt. mindre skönt var det att släpa hundra kilo väska från bussterminalen till grünerløkka. mina muskler tog slut.
 
okej, så semestern då. började med att komma hem och åka ut på landet för ett par dagar. syrran och patrik var med på söndagen, vi hängde i baden baden på dansbanan. måndagen bjöd bara på regn så vi åkte hem rätt fort. på kvällen tog jag en power walk med efterföljande bastubad! mitt första på säkert tio år. jag trodde jag skulle svimma. och dö. hehe. på tisdagen var jag på skolan och gymmade. träffade en astrevlig vaktis som var där och boxades lite, han kunde asmycket om tyngdlyft och fria vikter och tyckte nog att det var rätt kul att visa och hjälpa och påpeka saker som jag inte fått höra från anniken. dessutom var han utbildad massageterapeut och jag fick (äntligen!) någon slags förnuftig förklaring på min knäppa axel. nu ska jag bara se till att fixa den också.. well, sen hängde jag med kristin på stan hela eftermiddagen och på kvällen träffade jag felicia, bella och ellinor och drack vin och gjorde stan en sväng. onsdag var en slapp dag och på kvällen träffade jag fina fröknarna sofia och frida på plock. mysigt att ses igen! på torsdagen gymmade jag innan jag träffade kusin linda och lille max, vi lunchade i deras bakgård och bara pratade. efteråt hann jag en sväng förbi syrran och patrik som hade picknick med familjen tasdemir, jag fick krama emre-bebis och kopiera skilda världar! sen var jag hos ellenörd och kollade på skräckfilm.
 
och så kom fredag och jag satte mig på en buss till jönköping och fina linn. jag som alltid är så nervös när jag ska träffa folk jag inte sett på en stund (i detta fallet två år!) var helt kolugn. allt var precis som vanligt, precis som det ska. vi hämtade upp kristoffer och åkte och handlade och gick på systemet och sen var det grillning och vin med linns kompisar på kvällen. ganska mycket vin, och ett nattbad i vättern fulländade kvällen! på lördagen åkte vi till stallkvarn och kollade på gamla grejer innan en crazy shoppingrunda (för min del) på stan. sen käkade vi tapas på kvällen och drack öl på piren på en båt, saltkråkan! söndag blev utflyktsdag, vi åkte till gunillaberg där en dansk konstnär ställde ut sina verk. fanns kossor och grisar och bockar, stora, gröna ytor och ett mysigt orangeri där vi fikade kaffe och kolakringlor. på kvällen lagade kristoffer ölsoppa (!) som faktiskt var svingod, sen kom ett par kompisar till paret över och vi spelade spel halva natten. sen blev det måndag och jag fick träffa linns små hundar innan vi ägnade eftermiddagen åt snack och skravel på café. sen åkte jag hem.
 
oooch, nu verkar solen skina så jag ska väl dra på mig bikini och försöka få lite färg för en gångs skull! herrå!