härliga helg!

ligger i sängen på vårt hotellrum på ski lodge i romme, helt trött och slapp i kropp och knopp efter en heldag i backen med syrran. har hört att ni har snöslask i uppsala och stockholm? oslo vet jag ingenting om, men kan inte tänka mig att vädret är bättre än här. strålande sol, klarblå himmel och nypistade backar! amazing är ordet.

vi åkte upp i torsdags, innan dess hann jag sitta sju timmar på två olika tåg, ta en snabbfika hos min söta gammelfaster maje samt klippa håret på ragdolls hos bästa josefin. kom dit med inställningen "gör vad du vill", hon hade funderat ut två alternativ och tillsammans valde vi det som var mest.. spännande? olikt mig från början, i alla fall. jag är asnöjd (som alltid)! här är resultatet:



nu ska jag ta mig en kort nap innan vi ska börja göra oss iordning för kvällen. igår var det borlänge som matade oss, ikväll blir det buffémiddag i hotellets restaurang! blir supermysigt. åker härifrån imorgon förmiddag och jag tar flyget klockan 20 hem till oslo. vi hörs!

una mariposa, tal vez

buenas noches, godingar! trött och ganska äcklig tjej med smutsigt hår här, hehe. sov asdåligt inatt = snoozade länge = hann inte duscha imorse. ursäkter finns det gott om.

både igår och idag har varit såna dagar där man inte riktigt vet var man har sig själv. jag har varit fumlig, slängt skor omkring mig och tappat kartonger i marken, sprungit in i väggar och hyllor och känt mig som en förpubertal ynglig. humöret har svängt som jag vet inte vad. jag känner mig stressad över den här jävla kursen jag fått för mig att läsa som inte alls visade sig vara vad jag trodde, som jag gillar men ändå inte riktigt orkar ta mig för. ansökningar hit och dit. framtiden och ångesten den prackar på mig bara jag andas ordet. dessutom fick jag för mig att rensa min ena tragus igår och hittade en infekterad plupp bakom örat. (när jag var en sådär tre bast fick jag en gång en fästing och sa "det är synd om mig som har en plupp bakom örat". stämmer rätt bra nu med.) blödde och hade sig gjorde den också. kollade upp det idag och har köpt någon slags bra salva, här ska det botas..!

igår var det skönt att gå direkt från jobb till pt-time, få lite pepp och boost från anniken och få ut lite agressioner genom fysiskt arbete. känna mig stark och duktig. var till exempel uppe på 16 på tabata-sprinten! och det var inte ens sådär dödligt jobbigt som förra veckans 15.5 var! om tre veckor är vi relativt färdiga med ren fettförbränning, då ska vi börja deffa. ser fram emot'reee!

men idag, efter många timmar i valet och kvalet och nio timmar på jobbet, bestämde jag mig för att skippa gymmet och istället åka hem och jobba med arbetsprover (hur lockande det än var med lite kravlöst svettande istället för ren prestation). först gick det skitdåligt. sen dödade jag en darling och började på ny kula. gick lite bättre. tror det kan bli något schysst av det här!

nu ska jag sova för att förhoppningsvis pallra mig upp imorgon bitti och köra ett cirkelpass innan jobb. vore skönt att ha det avklarat och slippa stressa med det innan zumban på kvällen. måste ha det avklarat, för på torsdag morgon tar jag tåget hem till uppis för en weekend med la familia i romme! sov gott, raringar, i'll do my best!

en typ fjäril som ett typ lampsmycke. inte helt färdig, men jag gillaren!

helgens bästa!

drog ihop ett kollage från heidis fantastiska födelsedagsfest i lördags. hollywoodtema! jag gick som oscarstatyett med teatersmink i guld i ansikte och på överkropp, guldspray i håret så det stod som en hjälm, guldklänning och metalliska strumpbyxor. haha! helene var meryl streep, men såg mer ut som kate winslet, tydligen.. var superfin lokal, supergod tapasmat, supergott vin, superfina människor och superbra stämning. tack, kära heidi, för att två så random människor som jag och helene fick vara med och fira dig!
fina folket jag spenderade kvällen med. underbara människor!

sämsta ever



i torsdags på väg hem från gymmet fick jag en dålig nyhet. en av dom värsta nyheterna (som inte innefattar skador eller dödsfall, då). jag gick och pratade med agnes i telefon, och i förbifarten slängde hon ur sig "har du pratat med emma, vi måste ju hänga innan hon flyttar och det här blir ju hennes sista helg." vänta. va? men jodå. min fröken löken har bestämt sig för att ta sin karl och sitt pick och pack och flytta, inte bara hem, utan till gräsö! haha, åh, jag kan inte låta bli över att förundras över henne. hon är ju helt fantastisk.

hur som helst, igår hängde vi hos mig och drack vin och åt ost och kex. ett glas vin blev lätt till tre och det i kombo med konstiga drömmar om brev under tånaglar och guldstrumpbyxor ger en lätt sliten isabell som nu ska gränsla järnhästen och ta sig till jobbet. jobbar bara till tre, sen blir det ett intensivt styrkepass på gymmet innan jag och helene ska förbereda inför 30-årskalaset ikväll! jag längtar, det kommer bli fett!!! återkommer med updates när vi börjar bli redo, haha.

du braiga dag!

ibland blir man bara sådär skönt matt. som om hundra kilo plötsligt försvann från kroppen och man äntligen kan sträcka på sig. man ser lite klarare, hör lite bättre och bomullen som täppt igen skallen känns inte riktigt lika påtaglig. ikväll är en sån kväll. jag är glad och lättad. glad för att det finns så fina människor som tror på mig även när jag själv inte gör det (fanny!) och pushar mig åt rätt håll. lär mig och peppar mig.

lättad för att jag har fått dela med mig av saker som tynger mig och fått bra respons. har haft pt-time med cirkelträning och ett långt, bra samtal med pt-anniken. torsdagar är på många sätt min favoritdag, för jag är sällan så trött och fysiskt utpumpad men ändå fantastiskt levande som då. det ska nog gå vägen, det här. jag säger ingenting om imorgon, jag talar bara för nu. och nuet säger att min framtid är ljus.

"du vet att du kan. när du väl bestämt dig för att du vet, känner det, känner glädje och stolthet - plötsligt står du där och har lyckats."

det är på tiden att jag lyckas nu.

torsdagens

monki-klänning, nya pjux från bubetti och halsband från gran canaria,
frukost-smoothie på turkisk yoghurt, hallon och avocado plus ett kokt ägg.

några ord innan jag knoppar

när jag har för mycket att göra slutar det ofta med att jag inte gör någonting. drar på ett avsnitt big brother och tänker att jag åtminstone får någonting gjort, för kolla ikapp senaste avsnittet måste jag ju ändå göra förr eller senare! vet inte riktigt om det kan klassas som lyckad taktik, eftersom allt riktigt och viktigt jag måste göra istället bara samlar sig på hög någonstans i bakhuvudet..

idag har jag dock fått en sak gjord. jag har ritat ett par skor i två olika vinklar i a3-format. one down, a thousand to go ungefär, men man måste ju börja någonstans. imorgon ska jag hinna förbi panduro och köpa riktiga pennor så jag kan fixa detaljer och sista touchen och sen är jag klar med den. for real. andra saker jag måste fixa: köpa guld-kroppsfärg och guldstrumpbyxor inför lördag (jag, helene och ylva ska på 30-årsfest med hollywoodtema och jag ska vara oscarstatyett..), komma på ett tema eller något som intresserar mig och sen göra en visuell presentation, skriva förklaringar till informationsbladet om möbler, läsa boken om bilder och bilders format, kolla upp svenska utbildningar.. ja. sånt där. detta utöver åtta timmars arbetsdag, obligatoriska gymtimmarna, sömn och mat. vilket jobbigt liv jag har, va? hehehe..

nä. det är faktiskt rätt kul. kul att det händer saker. kul att det känns som att det går rätt bra nu. flyter på. jag gillar när tiden går och tiden går fort nu, riktigt fort.

förresten stötte jag ihop med pt-anniken på gymmet ikväll och hon presenterade mig som "min nya spreke". haha! jag har uppnått ett mål - äntligen har jag blivit kallad sprek! för er som inte vet är det mitt nya norska favoritord. rätt luddigt vad det betyder, men skulle säga fit och sporty i beskrivning av människor och knallig om man pratar om färger. kan tydligen användas till mindre uppenbara "spreke" saker också, men det har jag inte lärt mig än.

nu kallar bingen, men jag är på gott humör ikväll och bjussar därför på några fantastiska bilder från kvällens umgänge med photo booth. enjoy!


helg och lapptäcken

god förmiddag, godingar! vilken mysig helg det här har varit. i fredags var jag och agnes som sagt hemma hos emma och chillade, blev inte så mycket gjort av det vi hade planerat, men jag fick min indesign-snabbkurs i alla fall och gjorde klart mitt informationsblad om möbler!

igår tog jag och emma bussen till alnabru och vad som skulle vara norges största fretex. det var rätt litet. och inte särskilt kul, emma hittade en gammal gardin och ett överkast medan jag fick åka hem tomhänt. tog t-banen och hoppade av vid gymmet för ett cirkelpass, det var bara biffarna och jag på gymmet.. haha! lagom tills jag hade kommit innanför dörren hemma började det regna så jag unnade mig en myseftermiddag med film och pyssel. ylva joinade mig på kvällen innan hon skulle ut, vi såg på skräckfilm, lyssnade på gamla schlagers och youtube:ade intervjuer med loreen. haha!

nu sitter jag och syr på ett lapptäcke och ska snart bege mig till emilia för lite balkonghäng. saknar solen, dock, men med lite pulverkaffe, en fin kompis och några filtar ska nog den här eftermiddagen bli en bra en, den med!


at emma's



jag och agnes har tagit promenaden till emma för lite kreativt häng och mys. fint att hänga med mina favvobrudar, såna här kvällar behövs verkligen ibland! tidigare idag skrev emma en lista på saker vi ska göra ikväll, här kommer den: 1. sy, 2. layouta, 3. rita, 4. lyssna på edith piaf, 5. dricka öl, 6. baka, 7. göra crazy konstsminkningar och fota i svårt ljus, 8. prata, 9. lyssna, 10. skratta, 11. gråta, 12. fundera, 13. analysera, 14. klippa, 15. nåla, 16. mysa, 17. skvallra, 18. tipsa om bra saker, 19. fantisera, 20. drömma, 21. trasha, 22. spela kort, 23. göra schabloner, 24. spraya, 25. street art, 26. busa, 27. dumpster dive:a, 28. kolla på utsikten från takterassen, 29. snickra saker, 30. göra kollage, 31. yla mot månen, 32. måla naglar, 33. trycka tyg. bra kväll!

time flies

.. som jag brukar säga, och klockan är nästan fyra! dagens planer något ändrade: skippar träning idag och kör imorgon plus söndag istället och agnes träffar jag lite senare ikväll. vi ska hem till emma och mysa och jag ska få en small tutorial i indesign. min disciplin är nästintill obefintlig idag så nu har jag kokat en halv liter kaffe för att få mitt lilla roliga. kanske borde spetsa den med baileys. hehe. någonting säger mig att allting skulle bli sjukt mycket roligare då!

back to business. ingen rast, ingen ro!

f som i fredag



här sitter jag och lapar morgonfilen och lyssnar på p3 morgonpasset. min helg har tjuvstartat redan idag, och är det inte typiskt, att när man väl är ledig är det supersugigt väder och hela världen liksom grå? suck.

vi hade en så jävla random kväll igår! var tänkt att vi skulle på konsert med mari och tora, men båda ställde in och emilias eventuella dejt med så efter kvällens zumba mötte millis upp mig på gymmet och vi gick till the scotsman, ett slags smygsunkigt place på karl johan. sportbar. vi scannade stället och av kanske femtio personer var vi fem tjejer där. haha! vi satte oss ute och blev tvångssällskapade av en ytterst speciell man som menade att gud var en transa lite längre ner på gatan som han brukade dricka öl med och djävulen en osynlig ande, ständigt vid hans högra sida. munnen gick i 120 och när vi hade druckit upp hade vi skavsår i öronen och så mötte vi ylva på løkka och drog till tea lounge för mer öl. där fick vi sällis av tre män: en tråkig bankman i proper skjorta och slips, en 35-åring som bara var ute efter att få med någon av oss hem och en wall street-dude vars favorithund är collie. trots denna fattiga skara var det jävligt trevligt! emilia följde med mig hem och sov här och vi avslutade kvällen med ett jobbigt, men nyttigt och VIKTIGT, samtal innan vi knoppade.

nu har hon just gått till jobbet och jag ska sätta igång med dagens första projekt: storstädning av lägenheten. sen måste jag plugga lite, jobba med arbetsprover och träna innan jag ska möta upp agnes vid fem för att agera shoppingstöd. nä, dags att göra lite nytta. god fredag, folkens!

det händer saker på ett år

det är ju en rätt befriande känsla ändå, att dra på sig något gammalt och upptäcka att det inte alls sitter som det brukade, och det till en fördel. haha! jag har alltid varit en 38:a i byxor, men nu upptäcker jag ju att här hade jag lätt kunna klämma ner mig i en 36:a. samma med tightsen jag hade igår, andra gången jag använder dom och dom börjar redan hänga i rumpa och vid knän.. kul! det är spännande när vikten står still men kroppen bara.. omformar sig. på det sätt jag vill.

nu ska jag strutta iväg till jobbet för långpannepass och ikväll blir det träning, vad jag har dock inte bestämt. här är det vår! ha en fin dag, raringar!

byxor som i somras satt som en smäck!

monday, monday

gårdagens outfit, lovely springtime!
(lägg gärna märke till min bolivianska "träningsbag", hahaha, kissar på mig för den är så ful!)

dagar som borde/inte borde finnas

det finns bra dagar och dåliga dagar. och så finns det dagar som igår, som är varken eller. onödiga dagar. tomma dagar. innehållslösa dagar. såna man enkelt hade kunnat vara utan, för dom försvinner ändå ur minnet fortare än du hinner säga hej.

igår orkade jag inte riktigt. jag vaknade på fel sida, drack en kopp kaffe, försökte vara trevlig och social på jobbet och tömde mig därmed på all energi jag haft. hade inte tagit med mig matlåda och åt knäckebröd till lunch. drack kaffe och väckte magkatarren. glömde dricka vatten. satt på gymmet och pluggade innan pt-timmen och spillde yoghurt över halva jackan. skitdag, tänkte jag, och ville helst gråta en skvätt.

men sen. efter att jag hade bytt om och undvikit att se mig i speglarna för att jag hade en riktig tjock-dag. efter jag hade värmt upp, mött upp anniken och kört ett par rundor av cirkelträningen, då hajade jag till. för all negativitet och sura miner var som bortblåsta. kvar fanns bara kämparglöd, pepp, motivation och jävlar anamma! och så körde jag på tills jag nästan stupade. som anniken en gång sa, "det går inte att komma ut från träningsstudion efter ett grymt pass och vara på dåligt humör." nej, det går bara inte! det är som världens bästa terapi!

och anniken förbjöd mig att äta filmjölk till middag och sa åt mig att få i mig kolhydrater och protein, så när jag kom hem lagade jag mat. bulgur och blandade bönor och kikärtor och krossade tomater. klockan 22! kors i taket, mamma!

inatt har jag sovit med födelsedagskänslan i kroppen. som att något ska hända. har vaknat pigg varannan timme, kollat på klockan och besviket insett att jag minsann får ligga kvar ett tag till. haha! jag som älskar att sova. nu sitter jag och petar i mig en skål filmjölk och müsli (frukost! det går långsamt, långsamt, men ändå! framsteg!) och en kaffekopp och lyssnar på fredagsmusik. vädret suger, men idag är en bra dag!

förresten firar jag och min pulsklocka en månad idag. en månad, över 30 gymtimmar och fler än 12 500 kcal! det firar vi ikväll med intervaller! glad fredag!


come to mama!

det farliga med att jobba i skobutik och få rabatterade priser är att min garderob numera översvämmas av skor. höga skor, låga skor, flipflops och converse. supersköna skor och skor som faktiskt är rätt obekväma. bra till vardags, bra till fest och multiskor. förra året köpte jag minst femton par, bara från min butik. och så några utöver det. kanske fem par. jag har faktiskt ingen aning, men många pjux har det blivit! och fler ska det bli, nästa investering blir ett par lila nike air max, vita converse i skinn och så väntar jag på att vi ska få in knallrosa nike free. idag fick vi in reebok easytone och eftersom dom var lite rosa, sjukt sköna att gå i och jag behöver lite uppfriskande vårkläder att träna i var jag ju bara tvungen! välkommen hem, älskade dojor.


reebok easytone, 1100 hos oss på grændsen skotøymagazin.


damn you, halsen

idag har varit en rätt ovärd och händelselös dag. jag har jobbat (hållit mig bak på lagret, fyllt på hyllor och försökt prata så lite som möjligt), tränat zumba och styrka, ätit spagetti och veg-bullar till middag samt sett på "where the wild things are" (som by the way numera klassas till favoritfilm. FY FAN vad mysig och söt och glad man blev av den, och FY FAN vad jag grät på slutet!). har också stickat klart framstycket på den sjukt fula barntröjan jag håller på med nu, skalat en hel påse morötter för att spara tid på morgonen och rensat och sorterat min torr-låda i köket. hittade bland annat mjöl från -11 och ris från..

ris från våren -12. som är nu. så jag har visst kastat en hel påse dyrt råris från hälsokosten right down the trash. bravo, isabell, bravo!

well. halsontet har valt att bosätta sig i mig igen, mina halsmandlar är svullna så det till och med syns utifrån och fulla med fula fläckar. är rätt övertygad om att jag inte har halsfluss, för sååå ont gör det inte, men undrar ändå lite vad belägget betyder.. hur som. har slukat två paracet och ska sova nu, med förhoppningen att jag mår bra (bättre, bäst) imorgon. godnatt!

ja, det är våren!

såhär fint och ledigt hade jag det i fredags. sol, varmt, härligt!

DU FÖLJER VÄL MED?

godkväll, homies! jag och ylva är partyfina och redo för saras hejdåfest. nu väntar vi bara på sega emma som visst blev försenad på grund av en incident med ett lila läppstift.. hm. vi lyssnar på lena ph och koser oss! annars har jag varit svinduktig idag och pluggat klart och skickat in hela första delen, tagit ut mig på gymmet och svängt förbi jobbet för att hämta nästa skolbok. hooray! livet leker lite just nu och jag mår bra. hoppas ni också gör det!

bra och mindre bra bilder på le great roomie och fröken löken i hög person. enjoy!

love will tear us apart

igår körde jag tuff styrketräning med anniken på gymmet och idag har jag sådär skön träningsvärk. sådär att jag kan röra mig obehindrat men att det fortfarande känns att jag har använt musklerna. droppade morgonens corebar och kör corebar hit 30 och catslide 30 i eftermiddag istället. det är så typiskt mig att överdriva och tänka att, "jaja, det är inga problem, jag mår ju nästan helt bra!", bara det att kroppen liksom inte vill samma sak som huvudet. försöker sansa mig. lugna ner mig.

har nu på förmiddagen varit till butiken och köpt toapapper och svängt inom posten och hämtat ut vårt nya internet! är lite stolt att jag lyckades koppla ihop allting helt på egen hand (haha), och än så länge funkar det asbra och skitsnabbt. fett! har dessutom fått i mig lite brunch bestående av en kopp kaffe, två små kolhydratsfria mackor och en activia-youghurt och nu ska jag sätta igång med plugget. jag SKA och MÅSTE bli klar med första delen om upphovsrätt innan jag tar mig ner på stan och hämtar boken till andra delen som ligger på jobbet, den om typografi. den här första delen är förvisso rätt intressant, men mest tråkig, så jag hoppas att nästa blir lite bättre.. hittade en skitbra plugglista någonstans, så drar på den och begraver mig med näsan i böckerna!

ikväll vankas hejdå-fest för sara som snart flyttar härifrån (bu!!!) för australien på obestämd tid. blir både kul och tråkigt. det värsta med den här staden, när folk man tycker om bestämmer sig för att lämna.

jävligt ointressant inlägg

goddag torsdag! jag hänger på jobbet och har lunch. en sen sådan, bestående av veg-biff med gurka och tomat i tortillabröd. intressant info.. idag jobbar jag till sju, sen ska jag hänga i receptionen på gymmet och plugga lite tills pt-timmen klockan åtta. får se hur det går med tanke på förkylning och grejer, men det löser sig, det värsta som kan hända är ju att jag blir trött och sliten!

imorgon är det fredag (näha?) och jag har fri. hoppas på fint väder och välmående kropp, isåfall ska jag ta en prommis till gymmet för en timme corebar på morgonen, en snabb sväng inom jobbet för att kolla om mina kära nike äntligen kommit ut i butiken och sen sätta mig någonstans och dricka kaffe och plugga i solen innan halvpass corebar och catslide på eftermiddagen. HOPPAS VERKLIGEN PÅ SOL NURÅ!

helgen bjuder på jobb på lördag och sen födelsedagskalas hos ingunn. blir koseligt! grämer mig dock lite över att jag missar mello, men å andra sidan, andra chansen och jag har ju redan sett alla bidrag. får se reprisen på söndag istället.

nu ska jag jobba igen. herrå!