min favoritsysselsättning: lista!

vad har du på dig?
lite mönstrade tights, sönderklippt herrtisha och en jävligt stor och varm tröja.

hur mår du?
är lite trött efter en rå-fnissig kväll hos hanna, samt inbillar mig att jag har ont i halsen för att siri har halsfluss och det luktar sjukt här hemma..

vad önskar du just nu?
att dygnet hade fler timmar och jag lite mer motivation.

vad har du ätit idag?
filmjölk, knäckebröd, en pizzabulle och nachos. mums.
 
vad ska du göra imorrn?
följa med hanna till tatueringsstudion och kolla på när hon blir rättad på (!!! SPÄNNANDE), träna med pt och se på lydverket med tjejerna. kommer liksom vara på tv. woop.

och på torsdag?
inga planer! tjoho! eller. borde dra på skolan och jobba i ateljé. och så ska jag ju jobba. och träna.

vem saknar du?
min syrra!

senaste köp?
hmm.. mat. senaste värda köp: skitsnygga träningstights som jag lämnade tillbaka. rätt ovärt ändå.
 
vad skrattade du senast åt?
hannas dialekt, säkert. nasijn och planerj och sånt.

vad grät du senast åt?
hur många lingon finns det i världen. åh.
 
vem sov du senast med?
hmmmm, sandra!

vad läser du just nu?
svensk damtidning. kungaspecial. fett som fan.
 
senast sedda film?
apocalypso. jävligt bra.

vem var den senaste som ringde dig?
sofie. jag missade det.

senast 3 inkomna sms?
en katt som ser ut som skriet, från hanna.
"det her forstod vi ingenting av.. ring meg", från sofie.
"jag har alt jeg trenger nå, men ellers takk :)", från sjuka siri.

vad stod det i ditt senaste skickade sms?
"hallå wiktor! gissa vad slags premiär det är på lördag?! både jag och emilia är super excited, ni blir väl med hoppas jag?? kram!"
 
vilka kändisar har du blivit jämförd med?
hahaha! anja person och hon julia stiles i save the last dance. hahaha.

vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
sofie som frågade om bridge. kunde inte hjälpa'na.

vart vill du åka just nu?
utomlands!

resumé

alltså, går för lång tid mellan uppdateringarna, men who cares. jag och mina femton läsare, kanske? det är en världslig sak, även om ni som läser är fina. ehehe.
 
jag ska köra en snabb uppdatering, för klockan är snart två på natten och jag borde verkligen sova.
 
i torsdags hade vi halloweenfest på niss. vi förfestade hos hanna, tog bussen till skolan, drack vin i ateljéen och jag gick spöktunneln i källaren helt själv med fyra andra. slutade med att jag klamrade mig fast vid en okänd tjej och höll guidens hand så hårt att vi båda nästan började grina, men häftigt var det. sfx:arna är så jävla grymma. jag var utklädd till döden, tappade bort min lie och sen hade jag och hanna sällskap hem utan att någon av oss minns vad vi pratade om. spännande kväll!
 
 
sofie och hanna, sandra och jag
 

på fredagen var jag i skolan hela dagen. var ledig från jobbet och hann med ett sh'bam-pass innan jag drog tillbaka till skolan för photoshoot med emilia och anton. så jävla bra bilder!!! jag blev så nöjd. på senkvällen kom sofie, sandra, hanna och kristine till mig och firade in min födelsedag med hemlagad pizza, film och norsk födelsedagssång vid tolvslaget. nöjd brud.
 
pigga och peppa hanna och sofie på skolan, skor lånade från jobbet
 

på lördagen var det alltså min födelsedag. 24 år! hurra! jag ägnade förmiddagen åt storstäd av lägenheten och ett minimalt vänner-maraton innan mamma och pappa äntligen kom fram. emilia kom hit och fikade med oss och på kvällen hängde jag och mina föräldrar här hemma, åt middag, drack vin och pratade.
 
födelsedagstjejen, början på berättelse av åttaåriga isabell
 

igår var vi på astrup fearnley, ett modernt konstmuseum här i oslo. var så jävla bra! undrar lite varför jag inte går på museum oftare? kanske borde det vara mitt pre-nyårslöfte? på kvällen var vi ut och åt på villa paradiso, innan vi gick hem och spelade frågespelet om sveriges kungahus som jag fått av syrran och patrik.
 
jag på astrup fearnley, pappa och mamma på villa paradiso
 
idag har jag varit i skolan och jobbat med pumpa och lök i stilleben. hann med en kaffe hemma med mamma och pappa innan dom påbörjade resan mot sverige och jag tog med mig min ensamhetsångest och en box vin hem till hanna. där har vi kollat på dålig tv, stickat och skrattat. bästa placet för att bota ledsamhetskänslor.
 
stilleben, jag på väg till hanna
 

nu går jag och lägger mig och samlar energi inför en tisdag full av föreläsning från 09-16, jobb mellan 16-19 och så (förhoppningsvis, om jag inte är alltför sliten) träning på det. onsdag innehåller tatueringsstudiobesök med hanna (!), pt på eftermiddagen och lydverket-koll på kvällen. resten av veckan är slapp och i helgen ska jag hänga med emilia. alltför längesen. blir så jävla bra. PUSS!

morning is here!

onsdag i stahlénska hushållet. dagen idag bjuder generellt på fina grejer: examensarbete (mja.. inte så jättefint, då. men nyttigt. och idag ska vi bli klara med dispositionen som ska lämnas in på måndag!), inhandling av vit ansiktsfärg samt svart lakan inför halloween imorgon, zumba och catslide med hanna och sandra (tjoho!) och slutligen middag och skräckfilm hos hanna. blir en bra dag!
 
förresten var vi på inspelning av lydverket, ett musikprogram på nrk, igår. fy fan vad nice det var. och fy fan vad läskiga vi niss:are var. check this:
 
 

studio 19 oktober

 
 

sen sist

dagarna rullar, segar sig fram i sakta mak samtidigt som tiden går fruktansvärt fort. vet inte riktigt hur det går ihop. igår var det två månader sen jag började skolan. två månader! det är länge, alltså. imorgon är det fem veckor kvar till julafton. sex veckor kvar av 2012. det står inte på. om sex dagar fyller jag 24 och hamnar ett år närmare den magiska gränsen mellan halvvuxen ungdom och riktigt vuxen. åldersnoja.
 
sen sist, då? i onsdags hade vi filmklubb på skolan. kom inte hem förrän klockan närmade sig halv tolv. på torsdagen kom hanna hit på förmiddagen och vi hann se 23 avsnitt av sunes jul innan jag var tvungen att åka och jobba. sandra mötte upp mig efteråt, vi drack varm choklad och åt spongebob-toasts och såg på disneyfilm. i fredags var jag på skolan och jobbade i studio till klockan var halv tio. igår drack vi vin hos sofie, sandra sov här inatt och idag har vi sett omkring 20 avsnitt av vänner. jag har stickat nästan en vante (tog slut på garn) och en socka (orkade inte börja på en till). produktiv dag, eh?
 
veckan som kommer är också fullproppad:
måndag - examensarbete på skolan, jobb 14-19, träning.
tisdag - vägledningssamtal angående projekt, ateljépraktik, pt, sminkning, inspelning av lydverket på nrk.
onsdag - förbereda inför plåtning, fixa halloweenkostym, träning, filmkväll med brudarna.
torsdag - träning, jobb 16-19, förfest hos hanna och halloweenfest på skolan.
fredag - digital bildbehandlingskurs, studioplåtning med emilia och anton, pre-födelsedag med brudarna.
lördag - fyller år, mamma och pappa kommer hit.
söndag - hänga med pärisarna.
 
så, nu studsar jag i säng innan jag kollapsar och samlar lite energi inför veckan. ska förbi posten imorgon bitti innan skolan och hämta min telefon också. hurra! finally! godnatt!

jag är okej

"jag är okej. jag är okej. jag är okej."
 
sitter på trikken på väg hem från veckans pt-timme med anniken. dålig träning idag. jag var svag och orkade inte alls lika mycket som vanligt. efter lunch gick dagen fort och eftersom jag och mitt dåliga minne inte hade ätit något mer än en handfull mandlar på sex timmar sprang anniken upp till receptionen och hämtade en energidryck till mig. jag skämdes. kämpade på, men skämdes.
 
"jag är bra som jag är och måste visa att jag inte är sämre än någon annan. detta är mitt uttryck. detta är mitt utlopp. måste komma på en idé som gör att jag väcker mig själv.
 
jag är okej. jag är så jävla okej. eller?"
 
med anteckningsboken i knät försöker jag få känslorna på pränt, försöker jag få ner allting på papper istället för att bära det i huvudet och i bröstet. som någon slags kanal. för jag ska inte sticka under stol med att jag blir en smula rädd när jag kommer på mig själv med att tänka så här. dessa tankar som jag naivt nog trodde att jag hade övervunnit. eller, det har jag väl, på vissa sätt. jag har jobbat hårt med mig själv, och jag har kommit långt, längre än jag trodde att jag skulle komma, men ändå. besvikelsen över att jag fortfarande trampar på mig själv. sparkar mig i sidan, står bredvid och ser på. låter det ske.
 
"samtidigt som jag känner mig starkare än någonsin känner jag mig så jävla svag. var har jag mig själv, egentligen?"
 
framme vid mitt stopp går jag av trikken och promenerar hem. det regnar och mitt paraply håller på att blåsa sönder. mungiporna hänger nere vid knäna. jag är trött och kall. kommer in, slänger kläderna i en hög på golvet. det tar en och en halv timme innan jag kommer ur träningskläderna och in i duschen. ytterligare en halvtimme innan jag värmer middagen.
 
"en tanke om att alla kroppar är olika, och varför skulle min vara så mycket sämre än alla andras?
 
bortsett från att den är det. den bara är det."
 
pratar med emilia på facebook-chatten och säger att "funderar på att försöka jobba lite med mig själv i skolan. ta utgångspunkt i mig själv i mina projekt för att utvecklas som person. plus att konst alltid blir bättre om man har något mörkt bakom." emilia tycker att det låter bra. jag tror också det. att bearbeta min prestationsångest och dåliga självkänsla på nya sätt. tänker att jag måste boka in ett möte med min handledare och bolla idéer. tänker att jag är less på att aldrig vara bra nog. på att aldrig duga.
 
för jag menar. den enda som verkligen inte tycker att jag räcker till är ju jag själv.

att man kan ha sån tur

så mycket som jag har skrattat den här helgen. på det kan jag nog leva i tusen år, minst. igår firade vi min sena inflyttning och tidiga födelsedag, fullt hus på dælenenga och alla mina bästa var med. emilia. mina kära niss:are. anna, emma och agnes hela vägen från sverige, och en hel hög med andra fantastiska människor. jag fick presenter och sång och dom sista gick inte förrän vid sjutiden imorse. efter en lååång sovmorgon och efter att ha sagt hejdå till mina svenska tjejer gick jag hem till hanna där jag och sandra har spenderat hela kvällen. uppkrupna i ett soffhörn med chips och cola (som sig bör, en dagen efter), pratat, skrattat, sett på film och skrattat lite mer.
 
livet är så bra just nu. här om dagen satt jag på trikken på väg hem från träning när jag fick ett sånt akut bipolärt lyckorus. fick bita mig i läppen för att inte börja gråta där och då. för att jag är så glad. för att jag gör något produktivt med mitt liv. för att allting flyter och för att jag är omgiven av helt underbara människor. gamla som nya. det är härligt att vara jag!
 
  
  
  

back up in the saddle

sådär, ja. då var hela flocken samlad. emma kom i torsdags, agnes också, och inatt mötte jag upp anna på oslo s. fy fan vad mysigt med trippelbesök på en och samma gång! igår hängde vi på lokk hela kvällen, vi fyra, trine  och hanna plus gäng. drack några fler öl än tänkt och blev ute något längre än tänkt, men mysigt var'e! efter fyra och en halv timmes sömn drar jag mig nu mot jobbet. slitsam dag. vet att vi kommer ha sjukt mycket att göra, dagsbudgeten är skyhög och lördagar allmänt brukar vara crazy shit. lämnar tjejerna som dom är, som små grisar i soffan. gullisarna.
 

 

produktiv dag!

städa, städa varje fredag och så varje jul. eller hur var det? jag städar på onsdagar och ställer ner julpysslet i källaren. siri fick en hel låda efter sin mormor här om dagen, vi längtar båda två! ska ha julgran, stjärna i fönstret, pepparkakshus och julmusik 24/7.. kommer bli fint!
 
imorse vaknade jag prick nio med en känsla av att jag var stark. det är härligt, såna dagar! kroppen liksom flög upp ur sängen. inte motigt alls. solen sken och jag var glad. så efter lite frukost (havregrynsgröt med två matskedar linfrö OCH gojibär - varför snåla?) och en kopp kaffe satte jag igång med dagens göromål. och vilka göromål sen! hittills har jag hunnit gå till posten och posta brev till en viss liten ny bebis, köpa korgar och tvättställning på jysk, tvätta fyra maskiner tvätt, packa upp det sista ur flyttlådorna (!), damma och plocka undan i hela lägenheten, sortera ur min garderob, gå ner sommarkläder och sommarskor i källaren och också hämtat upp lite höstgrejer. fodrade converse och gigantiska halsdukar och sånt. nu har jag precis tryckt i mig lite middag bestående av en quornfilé, ett stekt ägg och bovete och ska strax iväg på zumba och catslide. sen sticker jag hem och dammsuger och tvättar det sista, så blir det jobb med projekt resten av kvällen. idag känner jag mig som superwoman!
 
 
superryggen. här händer det mest för tillfället. KUL!

kära hanna

igår när jag satt på skolan och jobbade med mitt projekt råkade jag ramla över en hög gamla bilder, tagna från första veckan under kamera och optik-kursen. bilder som egentligen bara togs för att testa iso-tal men som råkade vara ganska roliga.. la ihop dom till en animerad gif, och voila! hanna snackar och hanna käkar bulle.
 
 

thank god for people

ikväll när jag var och hade pt-timme kom en av biffarna fram. vi brukar snacka lite med honom, för han och hans danska kompis är alltid och tränar samtidigt som jag tränar med anniken, han jobbar på gymgrossisten och har hjälpt mig med att köpa chinsapparat och proteinpulver. nu fick jag visa att jag faktiskt klarar en (och egentligen två, men inte idag.. bummer!) alldeles själv, det gjorde jag inte sist, och han var impad. sen tittade han lite nogrannare på mig och sa "har du gått ner i vikt? du har gått ner i vikt, eller hur?" och när jag nekade sa han "det måste du ha gjort, du ser i alla fall mycket smalare ut i ansiktet!" alltså, människor! denna lilla kommentaren gjorde min dag! tack, biffen!

öl, öl, öl och kos

goddag, härliga människor!
 
vilken helg det har varit. gick ut hårt med live performance i fredags. fy fan vad bra det gick, och fy fan vad nasty det såg ut. gelatin-blod över hela golvet, söndertrasade gravidmagar och en docka med ett avslitet ben. vi fick en massa cred för både upplägg och framförande och reaktionerna blev precis så som vi hade hoppats på. äcklade miner och en svag förnimmelse av osäkerhet och nervositetet. direkt från detta på träning och jobb för att till slut landa på förfest hos emilia. efter många om och en hel del öl drog vi på elektrostat för att kolla in vår utställning där och dansa till metafusion hela natten lång. KUL! och utställningen var skitsnygg, förresten. (bild tagen av malene wroldsen.)
 
på lördagen var det jobb från 10-16, en snabb tur hem innan hela jobbgänget tog båten ut till mari på nesodden. avskedsfest för tien väntade. hade en helt fantastisk kväll som avslutades på ett ganska otrevligt sätt. mari slog pannan i en bänk, svimmade av i säkert en minut under vilken jag hann övertyga mig själv om att hon var död. till slut vaknade hon (SOM TUR VAR) till, med huvudvärk och en trötthet inte av denna värld. hon fick vaktas en halvtimme innan hon fick gå i säng. jag sov på nesodden och morgonen efter vaknade jag till solsken, en spinnande katt på min mage och mari hade fått en bula á la kalle anka.

 
mot eftermiddagen mötte jag upp hanna och sandra på månefisken för att ta ned våra bilder. dom hängde med hit och när sofie kom kollade vi youtube-klipp och drack drinkar. mysigt! vid 19-tiden gick vi ner till månefisken igen för festivalavslutningsfest. massa öl och massa dans. planerade utgång men vi var bara två tappra mot slutet, så sparar den till ikväll. för ikväääll ska vi ha tapas-kväll med rödvin och kos här hos mig. blir så bra! känns så härligt att jag råkat börja i den här klassen, på den här skolan, med så mycket fantastiska, fina och duktiga människor. jag är verkligen på rätt plats och det är härligt! (bild lånad från instagram och hanna0banana.)
 
jag har varit vaken sen nio imorse men fortfarande inte haft tid att äta frulle. bara skrivit reflektionsnotater till gamla kurser som jag borde skrivit för flera veckor sen. oops. så, nu ska jag steka våfflor och kolla på solsidan. har bestämt mig att ge det ett seriöst försök, i och med att alla är så begeistrade över't.. we'll see. tjipp!

plus, minus, noll

min karma är inte på topp nu, alltså. först det här med mac:en, med allt strul vad det innebar. försäkring hit coh försäkring dit och till slut, efter många om och men, fick jag ju min lilla pingla tillbaka. allt var frid och fröjd, men så igår hände det som inte får hända. jag hade varit hos baby-max och lyssnat efter skrik som aldrig kom medan linda och per var ute och käkade. tog bussen från solli till brugata för att där byta till en annan. på väg ut från bussen kände jag i fickan - telefonen låg där. cirka två minuter senare var den borta. någon jävel har alltså smugit sig på mig där jag står och väntar på gatan, stoppat handen i min jackficka och tagit min iphone. så jävla kukigt. så jävla, jävla, jävla kukigt. (ursäkta språket, mamma, men vad annat kan man säga?) jag valde mellan att börja gråta där och då eller bruka energin till något förnuftigt. valde det sistnämnda och åkte hem, letade reda på kvitton och försäkringsbevis och direkt efter skolan idag stack jag till jobbet och ringde netcom och försäkringsbolag och grejer. det verkar lösa sig. nu väntar jag bara på anmälningsbekräftelse från polisen som jag ska skicka in till försäkringsbolaget. det kan ta upp till tre veckor. nu vet ni varför jag är kind of okontaktbar utanför facebook.
 
MEN! trots denna stora nedtur händer det sjukt mycket roliga saker dom kommande veckorna. imorgon ska vi ha performanceframträdande på skolan. på kvällen är det elektrostat med emilia och diverse klasskompisar. på lördag ska jag fördrinka med maria innan vi tar oss ut till nesodden och tiens avskedsfest. på söndag är det nedriggningsfest på månefisken med gratis öl och mat. i nästa vecka ska jag, sofie och hanna ha jam-kväll med vin och tapas. på torsdag kväll kommer emma. på fredag kväll kommer anna och agnes. på lördag har jag min andra inflyttningsfest för klassen och några speciellt utvalda. och då är det bara två veckor kvar tills jag fyller 24 och mamma och pappa kommer hit. oktober är en bra månad!
 
förresten måste jag nog säga åt anniken att ändra mitt träningsprogram till mindre benövningar. körde dag 1 igår och dag 2 idag och nu när jag tog av mig brallorna ikväll poppade lårmusklerna så jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. fast jag skrattar. haha! snart får jag väl inte på mig jeansen! (läs: GO KROPPEN, YOU'RE AMAZING, GO ME och så vidare.)

hurra för hanna!

god kväll! här kommer hälsning från en sliten fröken stahlén. i lördags fyllde härliga hanna 20 bast och igår var det dags för feiring! jag och sofie hade köpt partybrillor och såpbubblor och partypoppers till unga damen och vi blåste och poppade och vecklade kronor kvällen lång. hängde först på skolan. fantastiskt med fylla, vita väggar, tillgängliga pennor och tillåtelse att utsmycka ateljéerna från golv till tak. när ölen tog slut valde vi att ta oss till trumpeten för lite karaoke och detaljerna minns jag inte, om jag ska vara ärlig. haha. ha. jag sjöng främling och the sign och jag tror faktiskt inte att någon annan från vårt sällskap sjöng. sen stukade sofie foten och fick hjälp hem av hanna och när vi andra bestämde oss för att gå fick jag stå i en halvtimme och vänta på två bussar som aldrig kom. surt som fan när man bara vill hem! till slut tog jag en taxi och chaffisen fick stå ut med att höra klagomål på ruter hela vägen från stan till dælenenga. men så jävla bra kväll, var det!
 
imorse försov jag mig och vaknade av andra alarmet (även kallat "seriously. gå till skolan.") tjugo minuter innan vi började. fick med mig lite kalla tortellini till frukost (?) och kom bara tio minuter för sent. dock var ingen annan i min performancegrupp där och det var kind of omöjligt för mig att jobba, så när emilia ringde och sa att det var kris på jobbet bestämde jag mig för att vara en god människa och tjäna lite pengar istället för att åka hem och sova. blev jobb 12-19 på mig, trine kom och hängde på bakrummet en timme, jag åt maxmat till lunch och upptäckte att jag har tappat både min stylingcreme och bankdosa, antagligen på trumpeten. woho.
 
imorgon blir det träning och skola och jobb och eventuellt teater på kvällen. jungelboka med sofie, hanna och sandra. lajdidaj, blir bra. nu: sängen. skönt som fan. godnatt!
 
   

home made

lugn helg. i fredags.. minns jag inte vad jag gjorde. antagligen satt jag hemma utan att göra någonting. igår jobbade jag till sex, pratade med mamma och pappa i telefon en timme och sen kom emilia och hängde på kvällen. idag har jag tränat, fått hängsällskap av emilia, blivit klippt och färgad (blondfärgad då), sett på när emilia klippt patrik och fredrik, kollat film och ritat. väldigt slappt. välbehövligt och rätt skönt, även om det spritter lite i mina rastlösa spiror. imorgon får jag hembesök av min studieförberedande-grupp, vi (jag) ska dricka kaffe och jobba med examen. sen ska jag hänga på gymmet en eller ett par timmar innan det blir 20-årsfirande för hanna på skolan på kvällen! ser fram emooot!
 
nu blir det sängen. borde redan sovit sen ett par timmar vid det här laget, men saker blir inte alltid som man tänkt sig. bjuckar på lite nattligt nöje för er: summan av kvällens kreativitet. godnatt!