att lyssna på kroppen

natten till igår fick jag knappt sova. igår var planlagd från morgon till kväll och jag var en smula nervös och stirrig. somnade alldeles för sent och vaknade efter bara fyra timmar. och så fullt upp och från två till nio var lägenheten full av folk. jättefin dag, men när anniken och kristine (som var dom sista kvar) till slut hade gått smet min sista energi iväg, den med. jag blev alldeles tom. och trött. fruktansvärt trött. siri tittade storögt när jag stängde ner datorn och sa godnatt tjugo över tio. somnade som en stock och sov tungt hela natten.
 
och så vaknade jag efter 13 (!) timmar av ett hårt, hårt bultande hjärta. satte mig upp och som på beställning kom näsblodet, såklart. så blir det alltid när jag är stressad. tog en lugn förmiddag, åt frukost i sakta mak - tills jag kom på att jag inte hade lämnat in ett viktigt resepapper till skolan. inte heller hade jag skrivit ut resedokumenten. så, snörade på mig joggingskor och drog på mig löparjackan och sprang till och från skolan. 5 km på 25 minuter och slitna fötter, anklar och vader efter framfotslöpningen på köpet. väl hemkommen tog jag mig en fruktsalladslunch på balkongen i solen, och sen dess har jag knappt tagit mig ur soffan. trots återtagen sömn är jag fortfarande så otroligt trött, och det känns som att någon har lagt en tiokilos viktplatta på skallen. tunga ögon. tunga ben.
 
och här kommer dagens utmaning. för egentligen var planen att springa till gymmet, ta 45 minuter spinning och därefter en timmes catslide. och fan vad det tar emot, men jag väljer att lyssna på kroppen. och stanna i soffan. för hur pass mycket dålig människa jag än känner mig som, hur mycket det känns som att jag sviker mig själv när jag inte gör vad jag egentligen har bestämt mig för, så måste jag inse att det är okej. en halvtimmes löpning är bättre än ingenting. jag ska vara glad för att jag fått benen att lubba en halvmil! dessutom har jag hängt i träningsstången med jämna mellanrum och är nu uppe i 13 chins. 4x2 och 5x1.
 
så jag stannar hemma. byter ut löpartights och sportbh till shorts och hoodie. duschar varmt. handlar mat till ikväll och mellanmålsnötter och smink-wipes till resan. resan, ja, imorgon drar jag och klassen till london för några dagar! vi får tre intensiva dagar fulla av museibesök och galleriöppningar, och så förhoppningsvis tid till ett par öl och lite primark på det. och så back to workout med styrketräning på fredag, ben- och bröstpass på lördag och releaseparty för nya corebar HIT-programmet på söndag. eventuellt en löptur med anniken också. det blir bra. nu bestämmer vi att det blir bra.
 
 
näsblodstjejen och soltjejen.

irri

känner mig som ett envist litet barn vid frukostbordet. petar i maten, som denna lördagsmorgon består av gojigröt med hemgjord äppelmos och stark-mjölk med extra proteiner och kalcium. sur för att jag glömde handla igår och varken har avokado eller banan hemma och därför får äta varm gröt istället för kall. sur för att jag tog en hel banan i gröten istället för en halv igår, för annars hade jag haft kvar en halva till idag och kunnat äta raw-gröten som vanligt! gillar inte när rutiner rubbas. varför ändra ett vinnande koncept? rör runt lite i skålen. pet, pet, pet. tar en sked, försöker svälja men fy fan, spottar ut i vasken. här om dagen älskade jag denna voltaire-gröt. idag vill jag kasta ut den från balkongen. min envisa hjärna spelar mig återigen ett spratt som inte är till min fördel, men jag orkar inte strida emot. jag hatar gröten och tar ett äpple istället.
 
är också lite sur för att jag drömde att kristine hade glömt låsa dörren till lägenheten och när vi kom hem var ALLA mina grejer stulna medan alla hennes var kvar. liksom. dom hade tagit böcker. tv och mac förstår man ju, men mina kläder, min säng??? naej. oschyssta puckar, och känslan sitter i. gnager på äpplet. häller bort mjölken men lägger överbliven gröt i en plastburk av anledningen att på förpackningen står det att överbliven gröt är ett perfekt mellanmål. måste fnissa lite åt mig själv och min obeslutsamhet. som om jag skulle gilla den bättre om några timmar.
 
positiva tankar. ska skaka av mig irritationen och olusten på väg till gymmet. om benhinnorna håller och jag fattar hur man springer med kånken på ryggen blir det jogg. sen ska jag köra benprogrammet och kanske lite bänkpress innan corebar klockan 11, så direkt på jobb och sen hem en sväng för att få i mig lite mat innan häng i kojan med gänget ikväll. ska bli så jävla fint. och imorgon väntar en spännande dag med en massa folk och vi ska bjucka på svarta bönor-brownies och dadelkakor.

det kommer aldrig vara över för mig

det var en stund sen det var något liv i den här luckan. mina tankar och min energi har varit på helt andra ställen, och tur är väl det, för hade jag bara skrivit här dag ut och dag in hade jag inte haft mycket till liv. än mindre att skriva om! tänker att jag uppdaterar er genom instagram istället för med text. en bild säger mer än tusen ord, var det inte så?
 
  
1. i uppsala behövde jag aldrig sova själv utan hade en hopkurad katt nära kroppen. det bästa med att komma hem. den lilla skrutten som annars är så osocial och självständig sover tätt intill var eviga natt. 2. vi hade påskmiddag hemma med kusiner och knoddar. lowe hade blivit stor, emre ännu större, och den minsta karlen var inte alltför förtjust i kusinens omtänksamhet.. 3. jag påskpysslade hos ellinor, vilket resulterade i fyra härliga påskägg till fanny, emilia, kristine och anniken. win-win situation: jag fick ett stycke pysselbehov uppfyllt och mottagarna blev glada och nöjda!
 
1. väl tillbaka i oslo och på mitt kära gym började jag med styrkelabbets knäböjsprogram. gick hårt ut och langade upp 70 pannor på axlarna. jag var asnöjd, men fick betala priset att gå som en hundraåring dom följande dagarna. träningsvärk! 2. fick tips av frisör-josefine att köpa färgbalsam från loréal: sagt och gjort, pink rose och mitt hår fick en härlig touch av rosa! matchade med rosa träningskläder, rosa telefon och allmänt rosa badrum. 3. i oslo skiner solen jämt nu för tiden, och jag käkade renée voltaire-gröt. nam
 
1. sömnlösheten kom tillbaka och en klarvaken natt gav en trött isabell inspirerad av munch. min egna tolkning på skriket: gäspen. 2 och 3. jag förvandlades till fröken husmor 2013 och svarvade till både hemgjord och sockerfri nutella, raw äppelmos och bovetecrunch i smaken äppelpaj och hallon/choklad. naaaam!