astro.com, 25/10

"Weighty concerns
Valid during several weeks: At this time your avenues of communication with others are stabilized and solidified. Also you will probably create a set of fully formulated goals and expectations for the next several years. Therefore it is very important to take this time very seriously and be very aware of what you are doing, because the patterns that you establish now will be very hard to alter and will determine the success or failure of your relationships over the next several years.

It is very important to learn other people's views of you as a human being and as a member of society. But this does not mean you should take everyone's words at face value and deny all your own beliefs. You may have an exaggerated respect for someone else's views and give them more credence than they are worth. You should simply talk to the people whom you personally respect and use what they say to help you come to conclusions about yourself. Older people may be especially helpful in this process. 

Because of the weighty concerns that are occupying your mind at this point in your life, you will prefer serious work and the company of serious people. Of course, at times you will want to relax and enjoy yourself, but generally this is a period when discipline, organization and growth are your paramount concerns.

If you don't handle this influence well, you will have considerable difficulty with your relationships in the years to come. And these difficulties will be the result of unfortunate patterns established now. The border between discipline and habit is often hard to distinguish, but that is precisely the difference that you have to keep in mind at this time. Habit is mindless and unconscious, whereas discipline is self- imposed and suited to achieving your goals."



sånt här är sjukt.

det här med arbetsmoral

idag har jag funderat en del på gränser. vart jag sätter mina gränser och hur långt jag är beredd att pressa mig själv innan jag låter mig andas ut. medvetet eller (snarare) omedvetet. jag vet att jag ställer höga krav på mig själv, ibland ouppnåeliga, men dagens stora fråga har varit om det är till någon nytta eller om det i längden bara bryter ner mig. som idag, till exempel. jag sov max två timmar inatt på grund av en jävulsk hosta som inte ville lägga sig för vare sig vatten, försök till sömn i sittande ställning eller hostmedicin. slumrade till, vaknade, slumrade lite igen, vaknade and so on, and so on, hela natten, vilket resulterade i kanske max två timmars sömn. jag kände mig som en zombie när jag vaknade, yr och lite borta. hade noll balans när jag steg upp och jag gick in i dörrkarmar och slog huvudet i byrån i badrummet (haha). ett litet ögonblick funderade jag på att ringa och sjukanmäla mig från jobbet för att jag någonstans kände att det inte skulle funka, men så kom jag på mig själv, "befängd tanke, bort, bort, klart som FAN att jag ska jobba, klart jag inte kan sjukanmäla mig för något så töntigt som en natts förlorad sömn!" sagt och gjort. jag gick till jobbet. och tur var väl det, för vi var två man kort plus ett läkarbesök på morgonen, så det var bara jag i butiken när vi öppnade. well. när illamåendet väl hade lagt sig och huvudvärken botats med tre koppar kaffe tog sparlågorna övertaget och dagen gick fort och relativt smärtfritt.

så, då åter till frågan, boostar och göder jag mina styrkor och det positiva i att ha en jävligt stark arbetsmoral i såna här stunder, eller pushar jag mig själv bara lite närmre väggen? jag vet inte. kommer inte fram till något. jag vet bara att jag inte vill visa mig svag eller oduglig och därför kör jag. lyssnar hellre på huvudet än kroppen och visar omvärlden att jag kan, vill och ska.

och så kommer jag hem och drar på lite dålig tv innan jag går och lägger mig och stressar upp mig själv över att inte kunna sova inatt heller. så då kommer jag antagligen inte göra det. och om jag inte gör det kommer jag ändå inte stanna hemma imorgon, för jag klarar av att göra ändå! och så är cirkeln sluten och igång. men den onda eller goda?


lajdidaj

VEM
vem är i rummet med dig?
mina jobbarkompisar springer ut och in titt som tätt eftersom jag sitter på lagret på jobbet.
vem fick du senaste sms av? moa-loppan.
vem tänker du på nu? lena ph!
vem pratade du senast i telefon med? hm, någon på lagret tror jag.
vems hus var du senast i? moas lilla danska!
vem önskar du var med dig nu? jag önskar nog mest att jag var hemma, själv.
vem är din favoritsläkting? EEE SYRRAN? (för att jag ska få fina födelsedagspresenter, hoho.)

VAR
var är din mobiltelefon?
på stereohyllan ovanför utgången till butiken.
var handlar du mest? på rema 1000.
var fick du tag på tröjan du har på dig? jag har på mig två, så weekday och bik bok!
var åkte du senast bil? hem till moa från stof & stil i århus.

VAD
vad åt du senast?
veg-wrap från bästa lunchstället i stan.
vad drack du senast? vatten med blomsterextrakt. (seriöst. stört, jag vet.)
vad är det för färg på dina byxor? grå och svarta.
vad är den närmaste saken som är blå? etiketten på min vattenflaska.
vad har du på fötterna? rosa strumpor och röda converse!
vad är din favoritfärg? åh, rosa! eller guld är fett.
vilken film såg du senast? det minns jag inte. eller jo, the holiday, förresten!
vad hör du just nu? "en sån karl" med typ siw malmkvist och kunder som pratar.

HAR DU NÅGONSIN
sovit i någon annans säng?
ja, för det gjorde jag senast i förrgår ju!
hånglat på en bio? haha, jaaa.
hånglat i skogen? jag har typ aldrig varit i en skog. ehehe.
tyckt att din kusin är het? haha, alltså, alla mina manliga kusiner är över 35.
sovit naken? jarå.
kört över hastighetengränsen? säkert typ två km!
målat om ditt rum? korrekt!
dansat framför en spegel? jajaa.
fått hicka? hick hick.
dumpat någon? ja. jag sa, "vi borde ta en paus" och sen pratade vi inte med varandra mer. så såhär fyra år senare är vi väl fortfarande tillsammans, i guess?!
stulit pengar från en kompis? näj!!!
hoppat i en bil med folk du just har träffat? det skulle jag aldrig våga.
varit i slagsmål? det skulle jag heller aldrig våga. skulle bara förlora.
smugit ur ditt hus? yep yep yep.
haft känslor för någon som inte känt desamma? ja, såklart, när jag var fjorton och kär i alla hockeydudes.
hånglat med en främling? min specialitet.
älskar eller saknar någon nu? knepigt formulerad fråga. ja! jag saknar moa och kristin och min familj och ellinor och er andra som jag glömt.


ett litet vykort

okej, få se. sist var längesen och sen dess har i princip ingenting hänt. men det spelar ju ingen roll. så,

hej! jag är i århus! hos moa! imorgon åker jag hem och det är tråkigt. jag har börjat gilla den här staden och jag lovar att jag kommer förstå vägen till bussen lagom till den sista turen imorgon bitti. typiskt.

tänkte att jag skulle lära er lite om den här staden. till exempel att det kanske finns max ett hus som är över tio meter högt. till exempel att alla hypar jogging och springer överallt. till exempel att trottoarerna är jättesmala och cykelvägen precis bredvid, så man får vara glad om man klarar sig helskinnad och inte blir påkörd av galna cyklister som skriker "UR VEIEEEN!" till exempel att det är jättemycket kalk i vattnet så man får vara snabb att torka disken om man inte vill ha kalkvita glas. till exempel att man kan köpa vin på 7/11 (!!) och att man kan få tre öl och en påse chips för under 30 kronor! till exempel att flygplatsen till och med är mindre än den yttepytte vi landade på mitt i amazonas djungler i sydamerika, och att danskarna är ett trevligt folk, även om jag inte ens vågar fråga om det finns en telefon för jag inte fattar vad dom svarar.

hur som heeelst, det är skönt med en liten semester mitt i all vardagsslentrian och moa (haha, jag skrev mao först.. tur att han inte är här!) är söt som alltid och vi pratar om livet och dricker rödvin och köper pyssel och firar varandras födelsedagar i förskott och dricker öl på random pubar och spelar pingis på uteställen och shottar ur plaströr och äter jättemånga ägg och dricker kaffe och promenerar längs havet och kollar på dåliga serier som visar sig vara fett bra och spelar musik och njuter av att bara få hänga med varandra. sex veckor har gått sen sist, men det känns som längre. knäppt det där med tid. nu ska vi bli upphämtade av en kompis till moa (svensk, jag kan konversera) och åka och köpa en dammsugare och tyg. egentligen var planen att gå på tivoli och falla fritt från 50 meters höjd, men det regnar och tivoli i regn är ingen hit så vi kör en rain check (bam!) och jag har en anledning att åka hit igen!




greetings from aarhus, moa och mig!