sick of sickness

hallå peeps! tänkte slänga in en liten uppdatering från sjukstugan. idag har jag legat på soffan. snytit sönder näsan, dragit igång beroendet av nässpray igen (hur länge höll jag mig borta? en månad? max!), hostat slem och knaprat halstabletter. vad mysigt det låter, va? sen har jag även försökt plugga (läste två kapitel om upphovsrätt ang. texter på internet. var rätt tråkigt. gav upp.), tagit en promenad till tiger och köpt garn, blivit helt förstörd av att gå uppför trappen, stickat en knäpp och ganska ful barnkofta, sett två romcom:s samt några random web tv-program. bla, bla, bla.

nu är jag tillräckligt trött på att vara sjuk, så jag har bestämt att imorgon ska jag vakna och må bra, ta nya, smygträningstag med indoor walking och core innan jobbet, jobba hela dagen och eventuellt zumba lite på kvällen. det här är tanken. vi får se hur det går, i och med att jag nu sitter halvnaken med fönstret på vid gavel och svettas. hm.. hoppas kan man ju alltid.

slänger till sist in en bild på prins bertil som skulle fyllt 100 år idag! stilig karl, det där. synd att han dog för 15 år sen, annars hade det varit storfirande på slottet en dag som denna. grattis, prinsen!

 

enligt upphovsrättslagen (som jag numera kan allt om?) ska jag ange källa här, så:

foto taget från kungahusets hemsida.


tankar om lår

jag fastnar lätt för saker. någonting etsar sig fast i min hjärna och stannar där tills jag tröttnar, eller tänkt klart. oftast tröttnar jag innan jag hunnit tänka klart. oftast är såna saker jag fastnar för saker man knappt kan tänka klart på. alltså, det kan vara allt mellan himmel och jord. från stora, outgrundliga filosofiska frågor som hur vi ser på färger, är den färg jag ser som blå samma som den du ser, och hur vet vi egentligen vilken färg himlen har?, till mindre tankar om kryddor, hår och ansiktsformer. väldigt random.

just nu, och sen flera veckor tillbaka, har jag haft en hang-up på lår, både mina egna och andras. jag promenerar fram och tillbaka från jobb och gym och speciellt på hemvägen tar jag fram lårblicken och spanar. det är ganska fantastiskt. tänk hur olika byggda vi är, och tänk vad många olika former lår kommer i! långa lår, korta lår, raka lår, runda lår, lår som spiror, lår som är smalare än vaderna, slappa lår, lår som går ihop ända ner till knäna, lår som inte nuddar varandra alls..

i duschen eller när jag tar av mig byxorna för att gå och lägga mig på kvällen spanar jag in mina egna. runda. inte särskilt smala, men nuddar inte varandra förrän sista centimetrarna i grenen. ganska starka. iklädd träningstights på löpbandet kikar jag ner, tramp, tramp, hur musklerna liksom studsar omkring, när jag gör knäböj smygkänner jag lite medan dom jobbar, spänd muskel, avslappnad muskel, stort lår, mindre lår. att dom ändrar form efter hur jag klär mig. i mina gamla och urtvättade svarta jeans får jag skitsnygga lår. i mina superhöga cheap monday, nja, mindre bra.

konstig tanke. men ganska fascinerande.

sjuklingen

så var det roliga besöket över. så också helgen, det fina vårvädret och min hälsa. haha. efter några dagar fyllda av restaurangbesök, små promenader, vinmys och prat, inköp av skor till mams och mello-mys åkte mina kära föräldrar hem igen till old uppis vid lunchtid igår. ungefär samtidigt däckade jag i soffan där jag sen låg resten av kvällen med en hals som ständigt försöker döda mig och ett huvud tungt som bly. kul, kroppen!

blir hemma från jobbet idag. är liksom lika bra när jag antingen snorar ner skorna eller nyser kunderna i ansiktet, dessutom kan jag inte ens öppna käften utan att halsen säger ifrån, och det blir som lite svårt att föra en konversation då.. dagens insats blir att ta mig till apoteket och köpa nässpray, halstabletter och paracet. känns lagom. har sjukt ont i hela nack- och axelpartiet, det KAN vara från catslide-passet i lördags, jag hade sjuk träningsvärk igår, men idag känns det liksom inte lika. idag gör det rent ut sagt ONT, som feber-öm typ.

när jag ändå pratar om catsliden måste jag bara få skryta lite för det var så schysst, var ju på zumba och catslide i lördags förmiddag, en och en halv timme av kondis och styrka. hade på mig pulsklockan och hallå! brände 1082 kcal!!! woop woop. om jag körde den kombon varje dag skulle jag vara tight på no time.

thank god it's friday

godmorgon folkens! jag har varit vaken sen halv sex imorse, kunde inte sova och kommer antagligen vara svinigt trött ikväll. idag ska jag unna mig så mycket kaffe jag vill och som magen tillåter, för jag vill vara pigg när mamma och pappa kommer. efter att ha varit vaken i två timmmar kunde jag till och med få i mig frukost, det börjar gå bra det här! nu ska jag traska iväg till jobbet. solen skiner idag med och jag är glad!


vårens första dag!

tja bloggen! haha.. idag har jag haft en bra dag. gick upp tidigt, städade rummet, kokade kaffe och åt en macka (frukost! framsteg!), tog på mig fina kläder och klackskor och när jag gick till jobbet var det soligt och så varmt att både halsduk och mössa åkte av, och jag var tvungen att gå med öppen jacka! heja våren, du jobbar på bra!

var en lugn dag i butiken. jag köpte nytt block och hann med att plugga lite upphovsrätt. har fått ihop all fakta, ska formulera ihop bra svar bara så har jag två av tre frågor klara i alla fall. pt-timme efter jobbet, cirkelträning och tabata på löpbandet stod på schemat. jävligt roligt och jävligt svettigt som vanligt. hon är grym på att få mig att pusha mig själv, den där anniken! fick en ny övning som jag ska köra för att lära mig ta pull-ups också, haha, vi får se hur det går.. bra hoppas jag!

imorgon kommer ma och pa hit, jag längtarrr! tänkte gå tidigare från jobbet imorgon och få lite quality time med dom på eftermiddagen och på kvällen ska vi nog ut och käka. på lördag ska jag träna lite zumba och catslide på förmiddagen och sen tror jag att vi gör stan innan mello och taco-middag här hemma på kvällen. supermysigt ska det bli!

annars är ju stora grejen idag prinsessbebisen, men det behöver jag väl inte ens skriva? alla ni som känner mig vet ju redan att jag är upp över mina öron och bara längtar tills konseljen imorgon. att dom dessutom tydligen nämnt isabelle eller isabella som namnförslag - det är ju helt fantastiskt! tänk om jag skulle ha samma tilltalsnamn som en liten fröken monark.. det hade varit någonting, det!

nu ska jag knoppa. ylva har besök av sin syster och systerson, och eftersom bebisen sover i rummet intill kunde jag inte dammsuga när jag kom hem. alltså ska jag upp tidigt imorgon och jaga lite hybelkaniner! wish me luck!

oslos första vårdag ger en glad fröken löken!

svåra saker

i min värld är allting svart eller vitt. gråzoner och nyanser existerar inte. det är allt eller inget precis hela tiden. det handlar om att vara bäst. duktig flicka-syndromet. är jag nyttig ska jag vara bäst på att vara nyttig. jag går in för det till hundra procent! jag läser på innehållsförteckningar, kollar rekommenderade dagliga behov och mäter noga så att jag ska få i mig precis vad jag behöver. äter jag godis äter jag massvis av godis, för jag kan vara bäst på det också. har jag en goffarkväll måste allt jag gillar finnas och jag trycker tills det tar slut. har jag en fuldag tar jag på mig fula kläder och skiter i att sminka mig för att matcha mitt inre, och känner jag mig snygg kan jag spegla mig en hel dag. inte helt sunt beteende, kanske ni tänker. ibland kan jag hålla med.

att inte veta vad som är lagom. vad som är nog. gör jag något halvhjärtat har jag misslyckats. för jag vet så väl vad jag går för. jag kan klara av precis vad som helst, så länge jag bestämmer mig för att göra det.

just nu försöker jag bli bäst på att träna och vara hälsosam. det går sådär, än så länge. jag är på gymmet fem dagar i veckan och jobbar hårt för att få den starka och friska kroppen jag vill ha, men för att få den måste jag äta som en idrottare, och det är svårt. anniken har gett mig en lista på saker jag ska förbättra, angående kost. jag måste börja äta frukost. jag måste dricka mycket mer vatten och mindre kaffe. jag måste få i mig omega 3 och vitamintillskott, inte låta det gå mer än tre timmar mellan varje mål, variera min kost och se till att jag har alla näringsgrupper på tallriken. jag har börjat med att minska på kaffet från fyra-fem koppar per dag till en-två och ökat vattenintaget från en halv liter per dag till en. det är i alla fall en start.

jag vet inte varför det känns som att jag måste förklara mig. som om jag gjort något fel och måste be om ursäkt. kanske är det det där mailet jag fick för ett par veckor sen, av hon jag kallar min bästa vän? kanske är det att jag inte hinner med saker på samma sätt som jag brukade göra? jag vaknar, går till jobbet, går till gymmet och när jag kommer hem är det matlagning och städning och slutligen försöka varva ner innan jag går och lägger mig igen. mina vänner kommer i kläm och jag känner mig otillräcklig. för jag vill vara bäst på det också, jag vill vara världens bästa vän.

ZUMBA


låten jag helst vill lyssna på dygnet runt at the moment! zumba for the win!


springtime

det luktar vår idag. solen skiner och även fast jag varit inomhus hela dagen känns det i luften. idag fryser vi inte på jobbet. vi har till och med stängt av värmefläktarna! det ni, det är kors i taket, för här trodde vi inte att elräkningarna skulle gå ner förrän i juni. jag tog just en snabb tur över till g sport för att reklamera mina löpartights och var tvungen att skutta lite när jag sprang över gatan. marken är helt torr och jag har converse på mig. våren! jag älskar dig!


en annan vår, på en strand i dublin, hos bästa kristin.


illamåendet from hell

vilken random dag det har varit idag. har knåpat ihop en liten plus- och minuslista:

+ jag tog med mig lunchlåda till jobbet. hemlagad, näringsrik soppa som jag värmde i micron. är inte ofta jag äter varm mat till lunch, men idag sörrni!
- den lagade lunchen luktade lite speciellt, fotsvett tyckte emilia, jag tänkte att det var normalt och åt. hade stått utanför kylen i ett dygn, men jag menar, linser, morot och kålrot, vad kan bli dåligt av rumstemperatur?! tydligen en jävla massa. knäckebröd med ost på det och sen var det raka vägen till toaletten.
+ när soppan väl var ute ur kroppen mådde jag genast mycket bättre.
- .. i cirka fem minuter, tills jag hade druckit lite vatten. ville inte kroppen ha!
+ lyckades efter många om och men peta i mig en skiva rugsprö och efter det mådde jag egentligen helt okej! jobbade sista två timmarna, tänkte att allt var över och gick till gymmet för pt-timme. hade först bra snack om kosthåll och vad jag ska få i mig.
- varenda gång hon nämnde mat (är lika med, varannat ord) fick jag kväljningar.
+ kämpade mig igenom ett cirkelpass utan andra problem än att jag var så trött att jag trodde jag skulle dö.
- när anniken hade lämnat placet vågade jag inte röra mig av rädsla för att kräkas rätt ut. hann ner till toaletten i alla fall. sen tog det tre gånger så lång tid för mig att gå hem.
+ vispade coca cola och åt len-mat (yoghurt) till middag, precis som när man var liten!
- fick inte ens behålla det. tjoho..

det som suger mest är ju att linda kommer imorgon. som jag har längtat! och så kommer den här jävla skiten, jag hoppas, hoppas, hoppas så innerligt att jag vaknar imorgon och mår bra. ska försöka sova nu och make the dream come true. må ni, folkens, må bättre än kräks-isabell!

alla-som-har-haft-turen-att-hitta-kärleken:s dag

idag är jag bitter. bitter på livet och bitter på usa som gjort alldeles ordinära fjortonde februari till en superlöjlig högtid med hjärtan och presenter och choklad och blommor till alla som lyckats para ihop sig med någon. det har inte jag. därför är jag bitter. och kanske lite avundsjuk? jag vill också ha presenter och choklad. blommorna kan jag stå över, dom dör ju ändå bara, men.. lite kärlek hade inte skadat.

har jobbat långpannepass idag, 10-19.15, och sen hängt på gymmet. sprungit i en kvart, kört cirkelträning och avslutat med tabata-knäböj. effektiv och duktig, tycker jag själv. var redan sliten efter gårdagens bodyshape+corebar, så jag är rätt nöjd. märker dock stor skillnad på disciplinen när anniken är där och pushar mig mot när jag ska göra't själv. skärpning, stahlén!

nu har jag duschat och myst in mig i emilias onepiece (igen) och planerar att krypa ner i sängen och se på dåliga serier. ikväll tänker jag strunta i allt vad nyttig och näringsrik mat heter och istället äta lösgodis till middag. ibland får man synda och ibland får man slippa vara sådär jääävla duktig hela tiden.

dock! två små ljusglimtar mitt under denna jävliga afton: när jag kom hem låg ett paket utanför dörren. mamma! samt ett urgulligt sms från emma (som svar på ett tacky rim jag skickade, men ändå), jag skriver ut det här för att jag blev alldeles tårögd, haha:

"underbara kosliga tjej, du behövde inte mer än att säga hej
innan jag fast var och du bör veta att du mig alltid har.
du är fin på alla sätt och din stil är alltid rätt.
ditt hjärta av renaste guld är byggt och jäklar du vad det känns tryggt.
jag önskar att jag någonsin kan återgälda allt du gjort och det fort
och sen oändligt mycket till, precis när du vill!
stor puss och grattis på denna kärlekensdag det är bäst att du numera är med i mitt lag!"


söta paketet från älskade mams och paps, med förklaringen:
"så får du lite choklad att duscha och smörja in dig med.
gelehjärtan är ju inte att tänka på." haha!

HAHAHA! och så! ett gammalt urklipp från unt på min 10-årsdag.
nasse och bruno var förresten mina och syrrans marsvin..

falala!

hola amigos!

hemma och nyduschad efter ett långkör på gymmet. två timmar och tusen kcal, det ni! körde halvtimme löpning, halvtimme bodyshape och en timme corebar, och nu har jag just ätit upp middagen bestående av rotfrukter i ugn. olala! väntar på att ylva ska bli färdig så vi kan se på familjen annorlunda och mammor och minimodeller. en liten måndagstradition vi har skapat oss. precis lagom en måndagkväll som denna! just nu sjunger hon i duschen så det hörs, genom två dörrar och en hall, ända in till mig.. hon har talang, den lille berten!

annaaars.. sex-killen i lägenheten på andra sidan gatan har manligt besök igen. undrar om sex-tjejen är bortrest eller något. har inte sett henne på ett tag. och han har ju aldrig kompisar över annars. (för er som inte är uppdaterade: i lägenheten mitt emot bor ett par som går igång på att ha sex i fönstren. har hänt x antal tillfällen, och nu när dom märkt att vi ser tycker dom bara att det är ännu roligare!) dom dricker vin i alla fall, kompisarna. dom verkar gilla vin.

well, nu kom ylva så dags att dra igång lite lättsam tv!

sliten, stel och trött

snacka om trögstartad brud. i tjugo minuter har jag nu varit vaken och uppe - för att jag ställde klockan. kollade på skavlan till klockan fyra inatt och kände väl att det var lite mysigt att vända på dygnet så smått. nu ångrar jag mig bittert. dagen är ju nästan slut?! hela min facebook är proppfull med uppdateringar av typ 1: "whitney houston är död!" eller 2: "härliga, underbara vinterdag med sol och gnistrande snö!" suck. att whitney houston är död är jävligt sorgligt, men det såg jag redan innan jag gick och la mig inatt (imorse). däremot har solen redan gått ner, så någon gnistrande snö får jag minsann inte se glimten av idag.

well. ska ta och smörja in mina armbågar som liksom fastnar i löpartightsen och sen spurta iväg till gymmet. så får jag åtminstone någonting gjort idag också. sen ska jag råplugga, så ser ni mig på facebook-chatten - skicka iväg mig!

good morning friday!


emilia har sovit här inatt och ligger och myser i soffan. jag har druckit kaffe ur min katt-kopp jag fått av ylva (!) och ska alldeles snart rusa iväg till jobbet. näst sista dagen den här veckan, håll ut.. ikväll ska jag träna intervaller och styrka och sen eventuellt vakta gerico igen, samt träffa agnes. blir nog en bra dag! trevlig fredag!

random torsdag

här sitter jag och har lite rast. katinka var och hämtade gerico för en timme sen och allt har gått så bra så! lite kiss på badrumsgolvet twice och en dålig natts sömn (för mig, inte för pyret, han sov som en stock. jag var nervös och vaknade vid varje litet ljud!), men det är väl sånt man får räkna med. har varit så himla mysigt! jag vill bara vakta honom igen och igen och igen! haha.

och imorse fick jag ett sms från posten, så före jobbet var jag och hämtade min pulsklocka! wii! den är ganska superful och jag känner mig som världens tönt med det här elektrod-bandet runt bröstkorgen, men vadå. har läst igenom bruksanvisningen nu och försökt förstå hur den funkar. skickade sms till min pt och frågade när jag egentligen ska använda den, om det bara är till löpning, men fick till svar att jag ska ha den på på zumban ikväll. hon skulle förklara. blir spännande!

annars är det stille og rolig på jobb idag. jag MÅSTE komma ihåg att köpa dvd-skivor idag och klura ut hur jag ska få ner vaksala ord-filmen, för den är alldeles för stor och jag måste dela upp den på två skivor.. hur jag nu gör det. tiden börjar bli knapp.

 


hunden och jag igår kväll, och så min fantastiskt snygga (ehrm..) pulsklocka!


hundvakt, hurra!

idag fick jag ett roligt sms. katinka fick sig en liten pomeranian-valp i julas och nu behöver hon hundvakt. och jag blev tillfrågad! tjoho! hon kommer och lämnar parveln imorgon runt 17.30 och jag får ha lille gerico hos mig ända till torsdag förmiddag. supermysigt ska det bli! tur att det är lov att ha hunden på bakrummet på jobb, och tur att mina kollegor älskar hundar!

och så, för min skull (och er, hehehe), bjuder jag på lite veckoplanering. fast det redan är tisdag och även denna dag sprungit förbi.

måndag: träna cirkelträning, laga sista lunchlådorna.
tisdag: träna corebar, tvätta kläder.
onsdag: pt-timme, få en liten skrutthund!
torsdag: lämna tillbaka hunden, träna zumba.
fredag: träna styrkeprogrammet, dricka öl med agnes och emma och lyssna på first aid kit.
lördag: jobba (som om jag inte gjort det alla andra dagar?) och se på melodifestivalen.
söndag: tvätta, städa trappen, plugga, ev. gå på corebar.

händelserik vecka, va? gud, vilket pensionärsliv jag lever.

 


vovven jag ska passa! bild nallad av katinka.

anledningen till varför jag inte lagar mat

igår skulle jag vara duktig. trots att vi hade varit ute och flängt till tidig morgon och jag var sliten som en skabbråtta tänkte jag att jag skulle laga storkok och lunchlådor.

när jag var i sverige sist köpte vi en massa bönor och linser. i svedala finns det så sjukt mycket bönor (som jag faktiskt aldrig sett här. här heter ju kidneybönor "grytbönor", och det är så långt man kommer, ungefär) så jag valde efter proteinhalt. blev mungbönor. aldrig hört talas om, men antog att det var som andra bönor. på förpackningen stod det att man skulle blötlägga i två till tre timmar. jag googlade och såg att bönorna med fördel kunde ligga i blöt lite längre. jag la dom i blöt från fredag till söndag. misstag nummer 1.

när jag igår skulle koka dom små bönorna blev vattnet knallgrönt, illaluktande och fick som ett tjockt marängskum på toppen. jag tänkte att det här säkert är alldeles normalt. kokade i 20 minuter, som beskrivet, men när tiden hade gått var bönorna liksom inte bönor längre utan mer.. gröt. jag, som hade tänkt att göra en improviserad gryta (improviserad! säger fröken som inte kan koka potatis utan att ringa en livlina! misstag nummer 2!) insåg rätt fort att grötig gryta inte skulle bli särskilt gott. googlade igen och såg att man visst kan göra mungbönsbiffar. problem: gröt och biff talar inte riktigt samma språk. för att få biff måste nog röran vara torrare. funderade på att fixa fram en handduk och låta vattnet rinna ur men hittade till slut en sil. problem igen: ingenting rann ut. dunkade silen i bänkkanten. då hände det grejer! ur gröten segade sig en grågrön gegga, likt något en alien hade kunnat kräkas ur sig. kvar blev lite mindre blöt gröt. hackade lök och slängde i, kryddade med cayenne-peppar, tänkte att jag ju gillar stark mat och pepprade lite till. misstag nummer 3, för resultatet blev en smaklös men sjukt stark röra.

stekte biffarna. eller förlåt, försökte steka biffarna. det gick inte. dom föll isär. stekte på jättehög värme och fick brända skorpor, men dom satt ju åtminstone någolunda ihop!

samtidigt skulle jag koka soppa. linssoppa. det har jag ju gjort förut, enkel match, tänkte fröken stahlén! misstag nummer 4. gör inte flera saker samtidigt. verkligen inte i ett kök. morot och torkade linser skulle kokas samtidigt. jag slängde i lite kålrot också. menar, rot som rot. soppan skulle koka en halvtimme. kok, kok, och allt verkade rätt lugnt. föreslagna kryddor hade vi inte hemma. jag letade i skåpet och hällde i en alldeles för mycket cayenne-peppar (igen). hittade curry. "jag älskar curry!" tänkte jag och öste i. vad jag tillfälligt hade glömt bort var att curry är något av det värsta jag vet. jag hatar curry! misstag nummer 5. receptet sa att efter uppgedd koktid skulle lök brynas tills den var genomskinlig och då hällas i. vid det här laget hade soppan kokat på full värme i säkert 40 minuter och jag blev lite stressad. misstag nummer 6: brände på värmen på stekpannan, hårdstekte löken några sekunder och öste i. provsmakade. ville dö. här blev det ingen mysig linssoppa. här blev det barnmat till mormor som tappat gaddarna. rotfrukterna kan man mosa med tungan och allting smakar superstarkt och curry. blä.

det sorgliga i hela den här historien är att jag verkligen gjorde storkok. ett halvt kilo mungbönor och lika mycket linser. och som den snåla jävel jag är har jag nu fått ihop åtta sopp-lådor och säkert 50 biffar som jag nu ska ha som lunchmat 'til the day i die. snipp, snapp, snut, så var denna tråkiga saga slut.

godmorgon!

på väg till gymmet, redo för zumba!

spamming

gud, så jag uppdaterar. idag har jag fått en del gjort. jag har grattat födelsedags-linn. jag har städat rummet, men inte putsat fönstren eftersom fönstersprayen plötsligt är försvunnen? jag har virkat klart ett kuddfodral och påbörjat en dvd-korg. jag har klippt klart vaksala ord-filmen och exporterat den till brännbart filformat, så imorgon ska jag köpa skivor och posta hem till mamsen! jag har övat på syrrans bröllopslåtar och filmat en jag skrev inatt så jag inte glömmer bort. så har jag handlat ingredienser till någon slags improviserad böngryta jag ska prova laga på söndag, men så pass oerfaren av matlagning som jag är kan man inte direkt förvänta sig mirakel.. vi får se!

imorgon ska jag träna zumba klockan 12 och sen gymma lite. är så jävla motiverad, och det kryper i kroppen av att bara vara hemma! hade tänkt träna idag, men i och med att jag ska träna imorgon tvingade jag mig själv att vara hemma. blir ändå fem dagar den här veckan och det får vara någon måtta på roligheterna. haha. en rolig sak dock, igår på pt-timmen pratade jag och anniken lite om hur det gick och hur jag kände mig, och när jag sa att andra kanske inte ser det, men att jag verkligen märker skillnad på min kropp bara från ett par veckor sen sa hon "jag tycker nämligen att dina armar har blivit mycket smalare!" hurra! om hon säger det, så! ska byta ut ett av mina gamla gymprogramspass mot ett nytt cirkelträningsprogram som jag fick igår, tänkte prova det imorgon. jag älskar känslan av hur kroppen formar om sig, även om jag inte går ner i vikt blir jag smalare och starkare. och då spelar ju vikten faktiskt inte så stor roll. peppad!!!


låten jag har en grov hang-up på just nu. voooondt i hjerteeeet!

den lille, lille updaten

myser i soffan med superstarkt kaffe och glamourama. koseligt!

fin start på dagen!

varför blir det alltid så, att när jag väl har möjligheten att sova ut, då vaknar jag 07.30 för att inte kunna somna om? bara att kliva upp och starta dagen! plockade undan i rummet och hallen och hann duscha innan skype-date med linn klockan tio. har just avslutat ett två och ett halvt långt superfint samtal med min fina kompis, vi har inte hörts på ett helt år (!! var tog 2011 vägen?!) och hade visst en heel del att catcha up om! nu ska jag sätta igång med dammande och dammsugande och funderar även på att putsa mina alldeles för smutsiga fönster.. solen skiner ute och är jag snabb hinner jag nog med en promenad innan den försvinner! idag är en bra dag!



lista för att få tiden att gå

här sitter jag på café och väntar på att klockan ska bli tid-att-gå-till-gymmet. om tjugo minuter, typ. har läst igenom alg 10-avtalet för olika tryck- och grafiska prestationer och försökt hitta svar till två frågor. att det ska vara så svårt att plugga, hörni! det står massa om offert och buffert, jag var tvungen att googla för att få helkoll på vad det verkligen betydde.. mina hjärnceller har krympt sig själva till minimum. jag har ju för fan inte pluggat sen hösten -07. herregud. tur att jag börjar nu! om än så smått..
hur som helst, tills jag ska gå får ni en härlig lista att läsa igenom. tack bella och nathalie!



1. hur gammal är du om fem år? 28, going on 30. tjoho!

2. vem tillbringade du minst två timmar med i dag? mina jobbarkompisar.

3. hur lång är du? 1.67.

4. vilken är den senaste filmen du sett? alltså, jag tror det var en harry potter hos emilia för hundra år sen.

5. vem ringde du senast? agnes.

6. vem ringde dig senast? någon slags telefonförsäljare. jag svarade inte.

7. hur löd det senaste sms:et du fick? "lätt att vi borde. förutom att jag inte har några pengar."

8. föredrar du att ringa eller skicka sms? skicka sms.

9. är dina föräldrar gifta eller skilda? happily married!

10. när såg du senast din mamma? förrförra söndagen.

11. vilken ögonfärg har du? blå.

12. när vaknade du i dag? 8.30. sen snoozade jag till 9.

13. vilken är din favoritjulsång? alla! mest fairytale of new york och jul, jul, då.

14. vilken är din favoritplats? ska man ha en sån?

15. vilken plats föredrar du minst? typ, tunnelbanan i rusningstrafik.

16. var tror du att du befinner dig om tio år? skulle nästan inte förvåna mig om jag är tillbaka i uppsala. jag hoppas inte det, dock.

17. vad skrämde dig om natten som barn? drömde alltid en jättehemsk mardröm om någon slags rött ljus, dova röster långt i bakgrunden och ett timglas som rann. får fortfarande frysningar när jag tänker på det, haha..

18. vad fick dig verkligen att skratta senast? säkert någon knasig kund.

19. hur stor är din säng? stor nog till tre personer, i alla fall!

20. har du stationär eller bärbar dator? bärbar. finns det folk med stationära fortfarande?

21. sover du med eller utan kläder på dig? nu när det är så svinigt kallt, med kläder.

22. hur många kuddar har du i sängen? två.

23. hur många landskap har du bott i? tre.

24. vilka städer har du bott i? uppsala, örebro och oslo.

25. föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota eller sockar.

26. är du social? det må jeg si!

27. vilken är din favoritglass? yoghurtglass med kolasås och nötter. mmm.

28. vilken är din favoritefterrätt? är inget superfan av efterrätter. glass?

29. tycker du om kinamat? egentligen inte.

30. tycker du om kaffe? ja!

31. vad dricker du till frukost? äter inte frukost. förmiddagskaffe vid 10-11.

32. sover du på någon särskild sida? magen.

33. kan du spela poker? verkligen inte.

34. tycker du om att mysa/kela? ja! mysigt!

35. är du en beroendemänniska? som fan, tror jag.

36. känner du någon med samma födelsedag som din? det fanns en tjej på mitt gymnasie i klassen under.

37. vill du ha barn? någon gång i framtiden, ja.

38. kan du några andra språk än svenska? engelska och liiiite spanska. norska kan jag ju också, förresten, men det gills kanske inte?

39. har du någonsin åkt ambulans? nej, tack gode gud.

40. föredrar du havet eller en bassäng? havet.

41. vad spenderar du helst pengar på? skor! resor!

42. äger du dyrbara smycken? har några ärvda guldsmycken efter mormor.

43. vilket är ditt favoritprogram på tv? mammor och minimodeller, hollywoodfruar, såna där hjärndöda program.

44. kan du rulla med tungan? japp.

45. vem är den roligaste människan du känner? kanske ellinor, haha.

46. sover du med gosedjur? jag har en nalle som jag har jävligt svårt att sova utan. faktiskt.

47. vad har du för ringsignal? någon asjobbig typisk mobilsignal. känns lite som att man är på bahamas när den ringer. aspeppig och asintensiv.

48. har du kvar klädesplagg från då du var liten? ganska många hos mamma och pappa.

49. vad har du närmast dig just nu som är rött? en tjejs röda jacka några bord bort.

50. flirtar du mycket? nej. jag är asdålig på att flirta.

51. kan du byta olja på bilen? med lite hjälp, så. vet hur man kollar'n i alla fall!

52. har du fått fortkörningsböter någon gång? nej, och tur är väl det, för jag har ju inte ens körkort!

53. vilken var den senaste boken du läste? the secret.

54. läser du någon dagstidning? nej.

55. prenumererar du på någon veckotidning? nej, men fick någon slags kort-prenumeration av en andlig tidning av mamma i julklapp! fick första numret igår. ska läsa den ikväll.

56. dansar du i bilen? haha, nej.

57. vilken radiostation lyssnade du till senast? gills p3 dokumentär? isåfall, p3 dokumentär.

58. vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? några lagernummer på jobbet.

59. när var du i kyrkan senast? juldagen med mamma och pappa.

60. är du lycklig? ja, ganska så, måste jag säga. jävligt tillfreds.


nu ska jag klä på mig alla hundra lager vinterkläder och strutta iväg till gymmet. alltför mycket kaffe idag resulterar i en nervös känsla i magen. hoppas vi kör intervaller idag. vore skönt att springa av och ta ut sig lite. fortsatt fin kväll, folkens!


wait for it.. wait for it.. helg!

lunch. har tryckt i mig mina linser och druckit två tredjedelar av dagens kafferanson. idag är en rätt långsam dag, alla verkar ha bättre för sig än att handla skor en torsdag som denna. dålig idé, enligt mig, för resultatet blir att vi lyssnar på star wars-musik i butiken och bara hänger runt.. haha. bara tre timmar kvar, dock, sen ska jag sätta mig och plugga på först biblioteket och sen i entrén på gymmet tills min pt-timme klockan åtta. lång tid att fördriva. well, well..

igår fick jag ett mail som jag kanske tolkade fel, men ändå blev uppriktigt ledsen över. egentligen var det bara en skitsak som påpekades, men plötsligt handlade allt om något väldigt mycket större och till slut kände jag mig bara påhoppad och kritiserad. gick runt som i en bubbla och bara var, ja, upprörd och ledsen. idag har jag bestämt mig för att skita i det och för att det var jag som överreagerade. folk får tycka och tänka vad dom vill. huvudsaken är att JAG vet att JAG mår bra - och det gör jag! och personen i fråga är ju ändå en av mina bästa vänner. herregud, hon vill mig väl bara väl.

har långhelg denna helgen och jobbar veckans sista dag. ska säga åt anniken att pusha mig lite extra, så jag kan gå hem och vara riktigt trött och sliten! imorgon ska jag skype:a med födelsedagsbarnet linn (!!!), sen planerar jag en heldag med mig själv. eventuellt en tur till gymmet, storstädning av mitt rum, betala räkningar, tvätta och så väljer jag att ha min unna-dag imorgon. har en dag i veckan då jag får äta precis vad jag vill utan dåligt samvete, så imorgon tror jag det blir det smågodis och varma mackor till middag. och så skavlan. mysigt!

nu är lunchen slut. herrå!