hej uppsala!

ligger hemma i min säng i mitt gamla flickrum. här har jag inte bott på fem och ett halvt år. inatt är antagligen näst sista natten jag sover här innan jul. det luktar konstigt och hemma, ovant och så tryggt. allt ser liksom ut som vanligt. väggen är fortfarande målad som jag skapade den då, 2004 eller vad det var. det hänger studentbilder och stora collage på väggarna, samma noter står framme på pianot som sist och möblerna står orörda. allt är mitt och samtidigt känner jag mig som en gäst. knäppt, va?

två bästa vänner kom och hämtade mig vid flyget, en överraskning och jag blev alldeles varm och glad och imorgon ska min syster gifta sig (!!!) och båda bästisarna ska servera under hela dagen. åh. det blir en stor dag. undrar hur syrran ska kunna somna ikväll. till och med jag är ju nervös!


en dag..!

efter en kopp te med ingefära och citron sitter jag här tunna kläder och svettas förhoppningsvis ut allt vad som är igen av förkylning och hes röst. imorgon är det dagen vi alla väntat på SÅ HIMLA LÄNGE. syrran gifter sig. syrran och patrik gifter sig, jag ska sjunga på vigseln och min röst vill inte samarbeta. har dock hoppet på helspänn och tänker att allt går bara man har tron på't.

saker som hänt annars? nothing much. skolan rullar på, det är spännande och givande och intressant men än så länge har jag inte lyckats klura ut om det bara är en flummig konstskola eller om jag är på väg framåt, mot målet, dit jag vill och ska. fortsätter klura. men fett är det i alla fall!

oops. time to go. har lyckats förstöra datorn, så uppdaterar från telefonen. hurra..


ljuvliga dag!

klockan är straxt över två och jag har redan hunnit med att:
.. träna. stötte på pt-anniken som var där och tränade, perfekt, så kunde vi köra kombo på chinsen. det tar sig, sa pyromanen, nu klarar jag åtminstone en själv!
.. gå på första föreläsningen på studieforberedende. superintressant. föreläsaren är en pärla.
.. vrida av nyckeln i vajerlåset till cykeln samt köpa ett nytt.
.. hitta en halsduk likt den fantastiska jag hade i fjor som jag glömde på gymmet. hurra!
.. lägga sista touchen på en viss bröllopspresent. undra till vem..? FEM DAGAR KVAR!
.. käka lunch, dricka kaffe, betala skolavgift och hänga.
 
jag älskar såna här dagar! när man är sjukt effektiv och har alla göromål avklarade inom en vettig tid, och hela eftermiddagen och kvällen ligger i dina händer. nu kan jag göra vad jag vill. ska spendera resten av denna måndag på att se lite serier, rita med mina FABOLOUS promarkers, fortsätta försöka få tag på en mamma som inte svarar i telefon och klockan sex ska jag möta upp några i klassen vid fästningen för grillning, öl och kos i höstsolen. mysigt!
 
  
smygtitt på vad jag ägnade gårdagen åt. gotta love promarkers!

workout mode

det är så sjukt att verkligen känna kroppen förbränna! tog en vilodag från träning igår, efter fyra styrketräningsdagar på rad var kroppen helt slut, så jag låg i soffan och lyssnade på regnet, kollade på svt och ritade. mysigt vare, men imorse vaknade jag med stressen långt upp i halsen. fyra styrkedagar och ingen ren kondition, på söndag ska jag vara bakis, så.. ut i spåret. fem km och ett genomsnitt på 5.03. jag är nöjd! idag blev dock en rek-sväng, jag måste lära mig omgivningarna och hitta en bra runda så jag kan pressa mig lite hårdare. blir så nervös när jag inte vet var jag springer. är rädd att hamna vilse, hehehe..
 
well, nu tar jag en till macka eftersom jag fortfarande är hungrig efter två. en kopp kaffe på det så är jag redo för dagen. blir jobb 12-18 och sen ska jag och emilia dricka sangria. tjoho!

se(e) me(g)

onsdagkväll i nya lyan. siri ordnar och styrer, jag ligger utslagen i soffan under min rosa filt. myser. har varit en lång dag och nu har jag fått i mig matvete-sallad med diverse bönor, grönsaker och fetaost samt unnat mig några rutor mörk mintchoklad. mums! magen är mätt och belåten.
 
idag alltså. skolan är sjukt spännande och sjukt intressant. hela veckan har vi workshop med bildkonstnären eivind lentz. idag (eller egentligen igår) började vi med veckans stora uppgift: skapa en fotoutställning. alla elever i både ettan och tvåan fick i uppgift att ta fyra bilder som skulle sättas samman till en femte - ett självporträtt, mitt intresse, min mat och mitt hem. 35 bilder som ska upp på en vägg i ateljéen för att sen, till öppningen på fredag, flyttas till matsalen. vi har delats in i grupper med olika ansvarsområden, jag är i kompositionsgruppen och ansvarar tillsammans med fem andra för att bestämma hur bilderna ska sitta. KUL!!! 
 
work in progress, min bild är den ljusa näst längst upp till vänster från ert håll sett.
 
efter skolan drog jag till herslebs gate för att städa ut rummet och vaske badet. hade tänkt att ta vilodag idag (måndag var body pump och eftersom jag inte riktigt höll mitt löfte om vila igår och drog på corebar tänkte jag och ska ha pt imorgon hade det kanske varit fint om musklerna fick bygga upp sig lite) men hade träningskläderna med och behövde en paus i städandet. det var ju så tråkigt. stack iväg till gymmet i dryga en och en halv timme för zumba och catslide. fick svettas rätt ordentligt. SKÖNT. tillbaka till herslebs och städa klart och sen var kvällen kommen.
 
imorgon blir också det en lång dag med skola och färdigställning av utställningen, jobb till stängning direkt efter och pt när jag har slutat. en nio till nio-dag, dags att slagga lite så jag orkar med. natta!

skolstart!

guess what? jag har börjat skolan! efter fem år på fri fot har jag nu (äntligen) pallrat mig tillbaka till skolbänken. det verkar fantastiskt. tufft, kämpigt och med orden "vi kommer att ställa höga krav på er" ringandes i öronen, men otroligt motiverande. idag var det information gemensamt och information med klassen plus tvåorna, vi ställde iordning bord i den helt vitmålade ateljéen och fick välja oss varsin arbetsplats. jag har ett eget bord med stor väggplats att hänga upp mina grejer och inspiration på. ååå.
 
imorgon ska vi ha workshop hela dagen, vet att vi ska fota, min kamera knasar och jag håller alla tummar och tår för att den samarbetar imorgon. måste snacka med fotoläraren om det. efter vi har slutat ska vi till frognerparken och grilla och lära känna varandra. blir fett. alla verkar verkligen asgulliga.
 
OCH! så har ju jag och siri flyttat! lasset gick imorse och efter hundra år av uppackning och sortering har jag äntligen fått någon slags ordning. ska visa bilder senare, nu måste jag verkligen sova. borde springa imorgon eftersom jag inte hinner gymma på kvällen men byter vilodag och tar den imorgon istället. tänker zumba, catslide och gym på onsdag, förhoppningsvis pt (efter nästan en månads uppehåll, ojsan!) på torsdag eller fredag och löpning den andra dagen, och med gym på lördag landar jag ändå på fem dagar. lagom är bäst. godnatt!

mitt i flyttkaoset

herregud, så här ser ut. kartong på kartong på kartong, resväskor och påsar och tvättställ och sängben. imorgon klockan nio kommer flyttgubbarna, är SÅ VÄRT pengarna vi betalar för att få allt buret ner fyra våningar, kört till nya lägenheten och inburet där. klockan elva ska jag vara på rockefeller för skolstart (!!! har nästan glömt det bland allt rot) och när jag slutar för dagen ska jag åka till ett nytt hem. tjoho!
 
om ett par timmar kommer ett gäng som ska se på mitt rum, jag planerar att vara härifrån då och låta nya tjejen sköta saken. tar en tur till nya lägisen och spanar på siris prestationer vad gäller bad och kök, lämnar lite frysvaror och sådär. ska kanske ha bakisdag med emilia senare, we'll see about that, annars blir jag väl liggande här. på två madrasser rakt på golvet. inte mer än så.
 
 

hejdå-fest för josefin

 
nyklippt och spöklik (?) ehehe.. nu kör vi!

the long run

tänkte att jag lika gärna kan få vara lite stolt och skryta lite här också när jag ändå gjort det inför alla jag träffat hela dagen idag.
 
stack ut och sprang imorse. på den här nike+:appen kan man välja olika träningar, antingen öppen träning eller med olika mål: tid, distans eller kalori. förra veckan körde jag distans, 3 km bara, dels för att prova skorna, dels se om benhinnorna höll. det funkade fint och imorse valde jag kaloriträning med målet 500. sprang upp mot s:t hanshaugen för att få lite backlöpning och intervaller, upp till utsiktsplatsen och ner mot løkka igen. hade planerat att vara ute i max 45 minuter, men tyckte kalorierna tickade så sakta så bestämde mig för att springa 5 km istället. meeen, när det målet var nått hade jag inte ens 150 kcal kvar och valde att fullföra. och när jag var uppe i 500 kcal hade jag sprungit 7.2 km, så då var det ju bara att fortsätta till 8.
 
JAG HAR ALDRIG SPRUNGIT SÅ LÅNGT FÖRUT! haha! jag har alltid intalat mig att jag hatar att springa, att det är så fruktansvärt tråkigt och att jag inte har konditionen till att löpa längre än absolut max 7 km. kanske för att jag alltid springer på löpband eller runt en fotbollsplan? kanske. idag sprang jag på måfå, lite som jag ville, och det gick enkelt och smärtfritt. det var, ja, faktiskt nästan roligt. skönt, framför allt. och jag hade lätt kunnat springa 2 km till efter dom redan tagna 8.
 
resultatet?
distans: 8.06 km
tid: 46:09
tempo: 5.43 per km
kcal: 555
 
ser ni vad jag ser? hade jag sprungit två till hade jag tagit milen under en timme.
 

en liten studie (som skrevs för en vecka sen)

ska man gå på stan i oslo är det två saker som gäller. den ena kallas converse. den andra, och kanske största, nike.

hänger på jobbet medan jag väntar på att klockan ska bli lagom. imorse kom jag hem från uppsala med två par nike i väskan. ett par "gamla" free och så min nya kärlek och räddare, ett par zoom elite. löparskor med chip i sulan. tog en sväng till xxl nyss för att införskaffa detta chip, och på vägen tillbaka började jag räkna. tretton par vandrande nike från stortorvet till butiken, en sträcka på max 300 meter. duktigt jobbat, skoförsäljare där ute! undrar bara när sverige ska fatta grejen. jag menar, i stockholm hade jag nog inte sett ett enda par..

snabba löparpjucksen


härliga, härliga, härliga helg!

alltså först. förlåt för sugigt dålig uppdatering, ni fyra personer som läser. har försökt uppdatera genom telefonen hela veckan men när det inte funkade gav jag upp. och glömde bort. meeen, det är aldrig för sent att förbättras och en fantastisk helg kräver sitt space.
 
okej, here we go. i fredags morse började jag och ylva vår resa mot kristiansand. morgonen var stressig. tåget mellan oslo och kongsberg var inställt så vi fick ta transferbuss och på perrongen var det K A O S. mitt i detta blev det signalfel på ylvas tåg och hon fick ta t-bane som resulterade i att hon kom fram en minut innan avgång. trots detta och tjuriga nsb-folk som vägrade hjälpa till kom vi med bussen, på riktigt tåg och vid lunchtid anlände vi till kristiansand, dyreparken och finaste malin!
 
två trötta brudar i kongsberg - ett vackert norge - två peppade brudar på väg mot kristiansand
 
malin bodde i en sjukt söt timmerstuga två minuter från själva djurparken. vi installerade oss på loftet och fick varsitt piratkit, och en öl, ett uppträdande för grannarna och lite kaffe senare tog vi oss mot djuren! vi ägnade hela eftermiddagen åt att kolla på häftiga och roliga djur, åka karuseller, och se fler häftiga djur.
 
piratkitet - hula hula-andreas och hula hula-malin - le tickets
surikaten - blöta brudar efter flumride - malin och flodsvinet
en knäpp apa - schimpansbaby och schimpansmamma - krokodilen

efter en snabb middag var det dags för malin att göra sig i ordning. jag och ylva chillade lite med andreas innan vi begav oss mot abra havn (sjörövarstaden) för att se kvällens show. OCH VILKEN SHOW SEN! akrobatik, skådespel och en fantastiskt duktig vän till sångerska gav en tårögdt stolt isabell i publiken. även stora barn kunde ha roligt av detta, som jag och ylva som var med och hiv och hoi:ade minst lika mycket som kidsen. efter showen drog vi hem och drack öl och hängde med malins kompisar till långt in på natten.
 
malin as pirat-frøya - akrobaterna - eld-henrik
jag och ylva med piratgänget
 
lördagen startade tidigt med båttur med piratskeppet den sorte dame till frukost i sjörövarbyn inne i parken. det fanns inte ett moln på himlen, solen sken och jag blev återigen sådär blödig. fint liv. malin hade rep och styr på förmiddagen, så så fort vi var mätta och belåtna stack jag och ylva av till badelandet. sjukt många roliga rutschkanor och attraktioner och efter ett par slappa timmar i solstolen hade jag fått mig en härlig bränna likt en kräfta. vi nöjde oss och mötte upp malin och andreas för en liten tur bland djur och karuseller innan vi mot kvällen återigen såg showen. kvällen avslutades med handbollsfinal, tacos, öl och mysigt häng i soffan.
 
den sorte dame - kära malin - ylva och jag på tidig morgonbåt
skön sommartjej - hela gänget - fina människor i kardemomme by
 
och fast jag inte ville det kom söndagen alltför fort. malin stack iväg på jobb och jag och ylva tillät oss en sovmorgon. vid tolv-tiden stack vi in till djurparken igen för att se lejon och nordiska vildmarksdjur bli matade. häftigt som fan! sen hann vi i princip inte så mycket mer än käka en sen lunch innan vi var tvungna att dra mot stationen och tillsammans med andreas påbörja resan mot oslo och hemma.
 
en liten del av stugan - lejonmatning - lejonkungen
gaupe - lodjurmatning - kompis på jobb
snygga lunchbrudar - ylva redo att åka hem - fina paret
 
så, till syvene og sist - TACK ylva, malin och andreas för en helt amazing helg! tog slut alltför fort, men tiden går fort när man har roligt. och fan vad kul jag hade.

UPPSALA

yo! efter en lååångsam arbetsvecka, närmare sju timmar i en ac-kall bil och åtta timmars sömn är jag nu pigg och vaken i kära gamla uppis. blåbärsgröten är intaget, kaffet snart uppdrucket och jag ska alldeles strax slänga mig iväg till frissan. får se vad vi hittar på, men bra blir det, är jag säker på! sen blir det lunchtime med belsebubs. kos!