lololo

då drar jag och mina nya sammet-martens på skolan igen. herrå!

en fin kväll

hon ska gå nu. vi har fest i min lägenhet och jag är sådär härligt berusad. glad och varm. omgiven av härliga människor och lagom snurrig i huvudet. som lite disig. jag följer henne till hallen. "jag hade egentligen tänkt säga det redan på båten förförra veckan" säger jag, "att jag är så glad över dig, att när vi satt där och bara pratade hela natten, att jag kände att jag sa så bra saker. att du plockar fram det bästa i mig och att du får mig att känna mig bra. att det är så fint." hon ler så att ögonen ser ut som romerska bågar och säger "ååå, isabell, jag har sagt det förut, men vi är ju såna som inte behöver ses särskilt ofta och när vi väl ses är det inget konstigt alls. vet du, jag tror vi har någon slags förbindelse, du och jag." jag nickar allvarligt, hon får på sig skor och jacka och halsduk och kramar mig hårt, hårt, och länge. nästan så länge att jag blir obekväm, jag skruvar lite på mig och hon skrattar. "jag vill inte släppa dig!" och innan hon gör det, släpper mig, talar hon alldeles nära mitt öra. "jag är glad i dig" säger hon och jag kramar till lite extra hårt. min fina, fina kompis. som är så klok och intressant och som har så stora tankar om livet och universum. "jag tycker om dig med" säger jag och stänger dörren efter henne.

såhär på morgonkvisten

äntligen har det hänt! jag är återigen ägare av en mac efter en lång månad utan. ny, fräsch och fin och jag är nöjd, så jävla nöjd! är precis på språng mot posten för att hämta bilder till utställningen i början av oktober, sen bär det vidare till skolan där vi ska fortsätta med performanceprojektet. en tur inom gymmet, tre timmars jobb och en teaterföreställning senare ska jag hem, röja rummet och få upp garderobsdörrar, jobb mellan 11-17 imorgon och sen, sen, SEN är det inflyttningsfest! tjoho! det här blir en bra helg, och nu måste jag rusa. ha det!

tröttdag

idag ligger energin på noll. vaknade imorse och ville dö för att det var så mörkt ute. det känns som vinter på morgnarna, kallt så tårna förfryser om man sticker dom utanför täcket, mörkt och jävligt. dessutom börjar vi nio istället för tio varje dag i tre veckor framöver. måhända det låter ynkligt, men den där timmen gör VÄLDIGT stor skillnad. speciellt om man ska försöka få till ett besök på gymmet innan skolan. det går knappt. imorgon ska jag dra mig iväg på hot camp klockan 07, den kommer bli slitsam.
 
vi har börjat med performance i skolan. tre veckors workshop som avslutas med ett, ja, just det, live performance. en halvtimmes framträdande så är det slut. ska bli fett. jävligt roligt. vi hade första planeringen idag och jag, sofie, hanna och anja har börjat med ett projekt där ledorden är gravidmagar, fejkblod och gelatin. that's it for now, men jag tror det kommer bli bra. sjukt äckligt, men bra.
 
drack en kopp kaffe för att piggna på utan resultat, slaggade en timme och nu ska jag göra det sista jag kan för att få bort kilona grus i ögonen - träna. brukar funka, hoppas på det idag med. en halvtimme zumba och 45 minuter catslide så ska nog både kropp och knopp komma igång så smått igen. efteråt ska jag upp till carl berner och möta ingrid, dra på jysk och få bärhjälp hem med en garderob. äntligen ska jag få ett golv igen! känns fantastiskt. speciellt inför inflyttningsfesten på lördag! blir bra.
 
dags att ta havremoppen ner mot stan. hörs och ses!

falalalala lalalala

hallå! längesen nu. stuff som hänt sen sist? jag har varit trött och dött förkylningsdöden. varit på fotoutflykt till en gravlund och vigelandsparken. hälsat på kusin vitamin och lekt med finaste lilla max. har haft sleep over hos mari på nesodden och druckit öl och pratat fint prat och myst med katter och fått svart hyllekstrakt som gjorde susen för förkylningen och botade mig. har jobbat en del och hemmafestat hos sofie från klassen. har gått i skolan, hängt med emilia rätt mycket och jobbat lite mer.
 
igår hade vi atelierpraksis och jag kom ÄNTLIGEN igång med mitt första projekt. ska göra något slags collage med tema mun.. don't ask, jag ska visa bilder underveis, när jag väl kommit igång rent praktiskt! på kvällen hade jag pt-timme och kroppen är nu redo att köra igång med hårdträning igen. hurra! när jag kom hem satte jag igång att skruva ihop mitt iron gym xtreme jag köpte förra veckan för att kunna köra på med chins och pull-ups, och det har redan gett resultat. idag tog jag min första pull-up helt på egen hand! jag är så stolt så nu kan jag dö lyckligt. (peppar, peppar.)
 
håller på med en fotouppgift som ska vara inne på fredag. tio poetiska bilder av vårt hem. endast inomhus. låter simpelt, men det är en utmaning, ska jag säga! har fått tagit alla bilderna nu i alla fall, ska kontrolleras och redigeras, men jag känner mig rätt nöjd. än så länge. om en timme drar jag iväg på zumba och catslide och ikväll ska jag på teater med trine och sofie! "dei seksuelle nevrosane til foreldra våre" på norske theatret. ska bli supermysigt! speciellt eftersom vi fått biljetterna från skolan. gratis är alltid gott!
 
vi snakkes, folkens! kos og klem.

sitter på jobbet och väntar på att klockan ska bli fyra

vad har du på dig?
lite blåaktigmönstrade tights, långt svart linne med superstor stickad tröja över, svarta kängor.

hur mår du?
rätt dåligt. hostar som en jävel, snorar och blir andfådd av ingenting. optimalt mående för några timmar på jobb..

vad önskar du just nu?
att jag blev frisk hux flux och hade en massa pengar.

vad har du ätit idag?
havregrynsgröt, riskakor, en halv gurka, några mandlar och lite choklad.

vad ska du göra ikväll?
jag ska jobba (ju), hade tänkt prova träna, men vi får se.. annars ska jag teckna och se klart "fanny och alexander".

vad ska du göra imorrn?
gå i skolan (foto-exkursion! spännande!), jobba och probably hänga med mari.

vem saknar du?
min mamma så hon kan ta hand om mig lite när jag är sjuk.

senaste köp?
en sån där chinsmaskin som man sätter fast i dörrkarmen! och ett gummiband också, ja. sjukt bra investering!

vad skrattade du senast åt?
något tull på lunchen.

vad grät du senast åt?
"i am sam" i förrgår. grät tills jag blödde näsblod! hehehe.

vem sov du senast med?
emiliaaa.

vad läser du just nu?
jag minns inte vad den heter, men omslaget är grönt.. av sara kadefors tror jag. (efter lite googlande: "borta bäst"!)

senast sedda film?
helt sedda: "i am sam". annars såg jag fjärde och halva femte akten av "fanny och alexander" igår.

vilken svordom använder du mest?
jävla.

vem var den senaste som ringde dig?
emilia.

har du dejtat någon av en annan religion?
nej.

senast 3 inkomna sms?
"hej. tydligen ska dom byta handtaget på balkongen idag. ca den tiden vi skulle fota :( så vi måste byta dag! puss", "hahaha skulle stå gjelder haha.." och "hahaha, weee".

vad stod det i ditt senaste skickade sms?
ett jääävligt långt sms till min pt om att jag har köpt chinsgrejen och om det är okej att träna när man är sjuk fast inte har ont i halsen. typ.

vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
dans och matte. och svenska. och religion, och internationella relationer.. och psykologi.. ja, egentligen allt utom filosofi, för det fick jag ångest av.

vilken är din favoritlukt?
städskåp, när det luktar sådär fräscht av tvättmedel och skurmedel och sånt. mmm.

vad är du rädd för?
fåglar, till exempel.

en person du tycker är snygg?
channing tatum!!!

blir du lätt svartsjuk?
nej, det tror jag väl inte.

din favoritkaraktär ur en serie?
vanskligt. alltså chandler i "vänner" är ju jävligt skön, till exempel. och han gaykillen som inte är gay i "new girl".

vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
trine.

vilket språk hade du velat lära dig?
franska!

vad för sorts killar faller du för?
nördar.

vart vill du åka just nu?
hem. från jobbet hem till dælenenga alltså.

vad önskar du dig i födelsedagspresent?
pengar till pt-timmmar. ett makroobjektiv. typ.

hösttecken

tji fick jag för att tro mig vara frisk. bröllopet och att sjunga på bröllopet gick så bra. halsen höll hela dagen (med undantag för natten då jag ibland plötsligt tappade rösten helt) och dagen efter var jag bara lite hes, inte så farligt.. det tog sig dock. mot kvällen brölade jag som en ledsen ko igen och imorse när jag kom till gymmet och hälsade på receptionisten kom nästan inget ljud alls. nu har jag röst, men en rätt så klen och ostadig sådan, halsen värker som jag vet inte vad, mandlarna är svullna (som alltid när jag blir förkyld) och näsan rinner. tjoho! två paracet och en noskapin så knoppar jag. håll tummarna för att jag mår bättre imorgonrååå!